Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Komolyan ezen a szinten...

Komolyan ezen a szinten vannak a magyar férfiak a 21.században, hogy lehet nőt verni? Hogy indokolt lehet valakit, egy nőt agyonverni, bántalmazni?

Figyelt kérdés

Olvastam Orosz Bernadett esetét és a férfiak nagyonb részének a hozzászólásai elborzasztottak...teljesen természetes az áldozathibáztatáson túl a nők fizikális bántalmazása számukra. Indokolt lehet összeverni gyereket és nőket, ha valami olyat mond a feleség, ami nekik nem tetszik...ez egyszerűen döbbenet, hogy ezen a fogyatékos szinten van megragadva az itteni férfiak egy bizonyos része..és nem csak a legalja rétegből. Nagyon sok tanult férfinak alap a fizikális agresszió nőkkel, gyerekekkel szemben.

Tudnék mesélni az irodista/jogász végzettségű szomszédról...és arról az elfoljtott agresszióról, aminek a szemtanùja voltam a munkám során.

Nagyon indulatosak, lekezelőek még nyilvánosan is, hát még a négy fal között.

Emlékszem, épp hajtogattam egy részmunkaidős ruhaboltban és e kisfiú az anyját szòlította, erre a férfi megütötte a picit, mert sértette az nárcisztikus önérzetét, hogy a kicsi " félbeszakította " más emberek előtt és a többi és a többi.

Van kivétel, de ez tényleg döbbenet...ez valami népbetegség?

A nőkkel szembeni tiszteletlenség általánossá válását nem is mondtam. Nem mindenkire vonatkozik...de a többségre igaz nagy vonalakban. Nem értem az okát..

2020. júl. 24. 13:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
33%

"nőkkel szembeni tiszteletlenség"

Egyenloseg van. A tisztelet egy olyan dolog, amit ki kell erdemelni. Csak azert, mert valaki fehernek/feketenek, fiunak/lanynak/helikopternek szuletik/kepzeli magat, stb... nem kovetkezik az, hogy automatikusan tisztelni kene.

2020. júl. 24. 14:23
 2/11 anonim ***** válasza:
43%

Én már magasról teszek az ilyen metoo hülyeségekre, sírjanak csak ha akarnak, növesszenek péniszt aztán meglátják milyen csodás a férfiak élete. Szerencsére a barátnőm is normális és egyátalán nem veszi fel ezt a sok szart ami manapság a médiában megy.

Soha nem emeltem kezet senkire és nem is fogok, de nehogy már én legyek mindig a szar alak mert 100-ból egy férfi ilyen.

2020. júl. 24. 15:30
 3/11 anonim ***** válasza:
46%

Gondolom úgy, ahogy a nők között meg elfogadott az érzelmi zsarolás, érzelmi terror egy kapcsolatban, vagy éppen "véletlen" teherbe esés, ha az érdekek úgy kívánják.

Fájóan egyszerűsítő és primitív általánosítás

2020. júl. 24. 16:39
 4/11 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem a magyar helyzet konránt sem durva ha a világot nézzük. Szóval ha fel akarunk háborodni a nők helyzetén, talán olyan helyekkel kéne kezdeni ahol rendszer szintű elnyomás van, nem csak egyéni esetek tömkelege.
2020. júl. 24. 16:53
 5/11 anonim ***** válasza:
28%

Nem értek egyet én se a nők elleni erőszakkal, de oda-vissza alapon sem. Mint tudjuk, inkább a férfiak általi van szinte mindig kihangsúlyozva.

Megoldás mi lenne? Lenne 1-2 ötletem, férfiként...

2020. júl. 24. 19:37
 6/11 anonim ***** válasza:
34%

Akit ver a párja, az biztosan élvezi a dolgot ugyanis ő választotta az agresszív állatit, akkor egye is meg amit főzött, nem tudom sajnálni őket.

Egyedül a gyerekeket sajnálom. Sajnos a magyar nő szemében a férfi még mindig ott kezdődik, hogy agresszív, primitív, kihaénnem bunkó, mert az az igazi férfi, aztán sírnak amikor az ultraalfa szuperkan őket is helyre teszi.

2020. júl. 24. 19:57
 7/11 anonim ***** válasza:
50%
Hát, kérdező, sikerült bevonzani ide is az összes vérsutyerákot, akiről beszéltél. Sajnálom. Majd talán száz év alatt nekünk is sikerül felzárkózni a nyugathoz ebben a tekintetben.
2020. júl. 25. 05:48
 8/11 anonim ***** válasza:
42%

Ez azért van mert Magyarországon az asszony verés egy államilag támogatott dolog, ahogy a nők megvetése és lealacsonyítása is, a "vak komondorok" országa vagyunk.

Sajnos nem haladunk a korral és sokan még mindig teljesen helyénvalónak tartjak "az asszonynak a konyhában meg az ágyban a helye, a gyereknek meg kuss a neve" mentalitást, ha pedig valaki tenni próbál ez ellen, akkor kígyót-békát kiáltanak rá, hisztis, önsajnáltató pitchának bélyegzik és módszeresen alázzák.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a férfiakat ne érné családon belüli-vagy kapcsolati-erőszak, rengeteg nő kihasználja, hogy a sztereotípiák miatt gyengének és ártatlannak nézik.

2020. júl. 25. 16:19
 9/11 anonim ***** válasza:
33%

Elso nagyon jól meg mondtad!!!

Utolso... figyi az asszony nyugodtan átveheti a kemény 12 órás fizikai munkát...! 😅🧐😏 na most ha adott egy család ahol a férfinak jó munkája van lényegtelen hogy mi vagy épp ha a nő a területen kevesebbett keresne mint a férfi akkor miert ne a nő maradjon otthon? Amugy meg alapból a lányokat ugy nevelik hogy azert értsem valamit a ház körül mig a férfiakat alapból sem...!

Kérdező neked meg csak annyit... hogy nagyon helyes kapjanak is azok a nők amennyi rajuk fér! 😂😅 viccen kivul Ő választotta azt a férfit! Ő maradt ezek után is vele! Ő az aki eltűri akinek ez az életmód a boldog! Az ilyen embereket nem tudom sajnálni nem is kell őket legyen férfi vagy nő! Azonban a gyereket igen mert ő nem választott ő itt az igazi áldozat! Utoirat sosem Ütném meg a baratnomet mert az már nem kapcsolat lenne! Ha olyant csinál ami nekem nem tetszik azt megbeszéljük meg fordítva is! Ha ezek után sem mukodik nos akkor nem az erőszak a megoldás hanem az hogy szépen eltávolodok tőle Azt végzünk egymással ilyen egyszerű!

Amugy meg itt magyarban ez sem olyan durva mert 1000 ből max 10-20... inkabb a keményebb arab és kelet ázsiai államokban kellene változtatni ahol még kivégzik a nőket ha rosszul néznek! Szoszerint!!!!

Amugy ahogy irtak a nők részéről meg az érzelmi zsarolás megy... ami ugyan olyan rossz mint a fizikai mert a férfiak a mentális bántalmazást sokkal rosszabik élik át mint a fizikait...

2020. júl. 25. 21:56
 10/11 anonim ***** válasza:
58%

9.

A családok többségénél mindkét szülő dolgozik, nem túl gyakori, hogy valaki megengedhesse magának a kitartottságot. Na most, ha mindketten dolgoznak akkor igenis mindkét félnek ki kell vennie a részét a háztartási munkákból, nem csak a nőnek kellene főzni, mosni, takarítani stb. Az pedig elég nagy szégyen, ha valaki nem úgy neveli a fiát, hogy az később képes legyen önállóan élni, ergo tudjon háztartást vezetni egyedül is.

Kérlek nézz utána a családon belüli-és kapcsolati erőszak pszichológiai hátterének mielőtt áldozathibáztatásba kezdesz, mert messze nem olyan egyszerű egy ilyen helyzet, mint ahogy hiszed.

A világon mindig van olyan hely ahol rosszabb a helyzet, de ez nem azt jelenti, hogy itt nálunk nincsenek problémák.

Nem állítottam, hogy a nők nem bántalmaznak férfiakat. Nagyon is megteszik mind fizikailag mind verbálisan, csak messze nem olyan gyakran, mint fordítva.

DE

Személy szerint gyerekként mind fizikai bántalmazást (apám részéről), mind verbális abúzust és érzelmi zsarolást (mindkét szülőm részéről) elszenvedtem és hidd el a lelki bántalmazást egy idő után megszokod. Már nem fog annyira fájni amikor elhordanak mindennek, amikor azt mondják 'bár meg se születtél volna"dögölnél meg' stb egyfajta mentális falat húzol magad köré, megtanulod elnyomni az érzéseidet. Ezzel szemben a fizikális bántalmazást nem tudtam megszokni, ugyan úgy fájt sokadszorra is amikor kificamodott a csuklóm, amikor eltört az orrom, amikor letört egy darab a bordámból, amikor olyan kék-zöld voltam, hogy nem mehettem iskolába, nehogy észre vegyék.

2020. júl. 25. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!