Valóban mindenki ennyire jól áll anyagilag? Ti ezt tapasztaljátok?
1.: Ez itt a Gyakori. Itt 100-ból 99 válaszoló 9 éves kora óta dolgozik NASA mérnökként, van 4 diplomája, és havi 12M fizuja.
2.: Én leírom, hogy mit látok a környezetemben, Budapesten. Nos a parkolók és utak tele. Többnyire német prémium és SUV kocsikkal. Minden 2. ember kezében Ájfos. Lábukon Májki cipő. Nyaralni járnak. A tökömig érő taknyos kölykeik kezében szintén Ájfos, lábukon Májki, meg Rében napszemüveg.
Szóval akkor hol van itt csóróság? Főleg, hogy a boltokban olyan sor van, hogy sokszor be sem megyek, inkább rendelek kaját, meg ami a legfőbb ismérve a jólétnek: A kukák melett mindig van TV doboz!!!
Ja, és idehaza (is) sok Rolex órára, több ÉVES várólista van!!!
Sokkal több jó anyagi helyzettel rendelkező magyar van mint azt hinnéd.
Viszont ha statisztikákat nézel, átlag keresetet stb... akkor nem tűnik annyira nagy rétegnek.
Szóval könnyen elképzelhető hogy sok kommentelőd tényleg jó helyzetben álltak gyerekvállaláskor.
Dehogy áll ilyen jól mindenki.
Nem olvastam azt a kérdést, de gondolom, mac 20-an leírták, hogy van házuk, autójuk, megtakarításuk. Él még 10 millió másik az országban, akik nem válaszoltak. Lehet, hogy valaki, bár olvasta a kérdést, de 5 ilyen válasz után nem akarta bevallalni, hogy neki semmije sincs.
Mi jól keresünk, a környezetemben én is főleg hasonlóakat látok. De például apukám felesége gyárban dolgozik, több kolléganője minimálbérre ment el szülni, vagy annyi munkaviszonya volt csak, hogy csak gyest kap. A férj vagy dolgozik, vagy nem, és vagy albérletben laknak, vagy a nagymamától örökölt ezer éves felujításra szoruló házikóban.
De attól, hogy (most olvastam el újra a kérdést) 20-ból 17-en gazdagok egy kérdésnél, nem jelenti azt, hogy az ország 85%-a gazdag. Ha még lenne 800 válasz, az már jobban túkrözné a valóságot, de akinek nincs pénze, az inkább le se írja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!