Facebookon az ilyen profiloknak mi értelme?
Láttam facebookon olyan profilokat, hogy sorozatszereplők profiljaként van megcsinálva. Egy sorozatszereplő nevén, az ő fényképe a profilkép. Akár még meg is van jelölve, hogy x.y. házastársa/jegyese/kapcsolatban, azzal a személlyel akivel a sorozatban is és ennek a másiknak is van profilja. Vagy ha vannak ismerősei, akkor más szereplők is vannak az ismerősei között.
Mi értelme ilyen profiloknak? Ha csak rajongók, akkor rajonghatnának csak saját névvel és saját fotóval is, meg erre vannak rajongói csoportok. Ha amúgy a facen kívül ismerik egymást, akkor szintén nem kell kamu profil. Ha így akarnak barátkozni, annak meg mi értelme?
Egy színész vagy énekes esetében jobban megértem a kamu profilt mert tényleg van aki elhiszi hogy igazi meg annak azért van egy kis esélye, lehet minimális, de van. Egy kitalált személynek viszont tuti nem lehet profilja mert nem is létezik a valóságban. Ha valaki ír neki vagy bejelöli, miért hinné el hogy igazi de ha meg nem igazi úgyse, akkor mi értelme jelölni/írni?
Amúgy nekem mindegy, mindenki annak ír akinek akar meg akárkit jelölhet, nem is szoktam folyton ezen gondolkodni de tényleg kíváncsi vagyok mi lehet ennek az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!