Miért gondolják még mindig sokan, hogy a nők feladata a házimunka?
20-as Mucikának max a pasid nevezd, ne engem.
Szomorú, ha te ilyen férfiakkal találkoztál, én a kölcsönös tiszteletben és kommunikációban hiszek, és nőként nagyon szívesen megcsinálom a párom vacsoráját. Ő meg szívesen elmosogat utána, mert tudja, hogy én nem szeretek mosogatni. Ugyanígy hétvégén én megcsinálom a fürdőszobát, ő meg a konyhát, és meg lehet folytatni. Erről szól ez a kérdés, hogy ez a fajta munkamegosztás hiányzik manapság, és még mindig a nőktől várják el, hogy mindent ők csináljanak, de az értő olvasás látom nehezen megy.
Ja micsoda hárpia, aki szerint alap kéne legyen, hogy a férfiak is elvégzik a házimunkát, ha már ők is abban a házban laknak és nem a nőket tekintik cselédnek, akinek az a dolga, hogy meló után még mindent is megcsináljon.
Éppenséggel a férfiak voltak itt is, akik egyből nekiálltak taglalni, hogy miért is van rendben, hogy a házon belül egy szalmaszálat nem tesznek keresztbe meg egyből jöttek a vagdalkozások, hogy NÉHA fel kell fúrni egy polcot vagy megszerelni egy csöpögő csapot, meg az aduász ugye, hogy hát ők füvet nyírnak. Mintha azt az év minden napján kéne csinálni és mintha nem csinálná/nem tudná megcsinálni ugyanúgy egy nő is. Arról nem is beszélve, hogy ide lett mosva olyan is, aminek semmi köze a kérdéshez, pl akinek fizikai munkája van alapból, ács, kőműves stb. Mégis hogy jön ez a kettő össze?? Hadd ne a nő baja legyen, hogy te fizikai munkát végzel, te választottad magadnak, attól még ő is dolgozik és továbbra is egyenlő felek vagytok, igen, otthon a főzés, mosás és takarításban is! Arról van szó, hogy egy normális kapcsolatban, ahol mindkét fél melózik, miért elvárás hogy a nő csináljon minden házimunkát? Erre értelmes választ nem bírtak adni a nagy mártír férfiak, csak hisztiztek, hogy brühühü én füvet vágok meg betonozok, mert azt nyilván minden áldott nap csinálni kell, főleg egy panelban. 🤦🏻😅
De a feministázás nagyon megy, hát hogy merészeli a nő elvárni, hogy a akárcsak egy szalmaszalat is odébb tegyen őfelsége. Hisz ő férfi. Ráadásul olyan "indokokkal" jönnek, hogy ők heggesztenek, fűrészelnek, ha valamit meg kell csinálni. Épp csak azt felejtik el, hogy a normális nők nagy része nem azért nem csinálja meg, mert nehogymá', hanem mert pl nem értenek hozzá vagy nem tudják hogy kell. Nekem megmutatta a férjem, hogyan kell kifesteni a szobát, hogy fogjam az ecsetet stb és nem esett le az ujjamról a gyűrű. Ellenben a mosogatás, a porszívózás, felmosas, teregetes nem igazán szorul sok magyarázta, nem kell hozzá plusz tudás. És ebben az az abszolút szánalmas, hogy olyan dolgot hasonlítanak a hazimunkahoz, ami NÉHA fordul elő, de semmiképpen sem mindennap, szemben az otthoni teendőkkel.
Csak a sok hímsoviniszta faroknak (nem a normális férfiaknak!) derogál seprűt fogni, mert az a "nő dolga". Vicc.
25
Pont az a baj, hogy ugyanúgy dolgoznak, 2-3 gyerek mellett. Végig lehet nézni a társadalmon.
Nomeg a Földnek is ez a nyomorult fogyasztói (és termelői) társadalom a legnagyobb baja.
“ Éppenséggel a férfiak voltak itt is, akik egyből nekiálltak taglalni, hogy miért is van rendben, hogy a házon belül egy szalmaszálat nem tesznek keresztbe”
Tudnál ilyenre hivatkozni?
Nekem konkrétan eddig egy fürdőszoba, konyha, nappali felújítás, vakolástól a elektromosságon és vízszerelésen keresztül a bútorhazahozatal és összeszerelésig minden megvolt.
Eddig a ház 40%-a.
Még ott a 60 a következő évekre. Plusz volt kerítésépítés (miután megszűnt a cég aki ásta volna az alapot, más meg nem vállalta csak 1 évre, ez is rám várt).
Majd jön még utcafelöli kerítés teraszfelújítás. Kertiház. Plusz a karbantartás, ha valami berosál egy öreg házon.
Normál (nem panelproli) embernél ennyi az a “néha felfúrunk” egy polcot.
A szüleim is családi házban éltek mindig, és sosem kellett otthon unatkozniuk.
De biztos nem feminizmus, hogy ha a női félnek derogál 3 hetente egyszer felsöpörni. Mert hogy gondolja egy hímsoviniszta bunkó hogy nem hagyja asszonykát körmöt reszelni. :)
Meg biztos a te szemszögedből nem tettem egy szalmaszálat sem keresztbe. (Tényleg nem, nincs itthon szalmánk)
Mellette ha tudok azért megfőzök naponta. Mert szeretem. De biztos azért is én vagyok a hímsoviniszta sfej, mert unalmas a választék, mivel csak azt az 5 dolgot főzöm amire nem fintorog a hős nő. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!