Miért gondolják még mindig sokan, hogy a nők feladata a házimunka?
5
Pont az a szomorú, hogy nekünk is húznunk kell az igát egy munkahelyen, sokszor nem adatik meg, hogy minden gyermek esetén otthon maradjunk, amíg 3 éves nem lesz, vagy csak 4 órában dolgozzunk, azt is otthonról
Ezt le is írtam, de tuti nem olvastad, mert amint megláttad, hogy a hagyományos szerepek pártján állok, gondolom ideges lettél és a többit már fel se fogtad.
Tipikus agyonkényeztetett feminista, elmosogattatnak vele egy poharat, erre jön ide picsogni a női egyenlőségért.
Meg gondolom qrva sokat élt már falun, tudja milyen teendők vannak itt.
Addig örülj mucika, amíg csak mosogatnod kell!
De ha tovább sipákolnak a feminista kartársnőid, el fogjátok intézni hamarosan, hogy az összes nő beállhat majd gumisnak, malterossegédnek, kubikusnak, sírásónak, tetőfedőnek, autószerelőnek, bablablablablablabla.....
11-es, nem, felfogtam azt is,amit erről írtál, ezzel se értek egyet. Nem minden nő akar évekig otthon maradni, teljesen normális, hogy szeretne visszamenni dolgozni, ha már erre lehetősége van (de általában inkább a kényszer szüli, ezt én is belátom), illetve ha rendszerszinten működne a részmunkaidő, akkor oké lenne, de tudjuk, hogy nem így van.
Azt is leírtam, hogy szerintem nem jó, hogy ennyire felcserélődtek a nemi szerepek, de a korral is haladni kell, nem elvárható manapság egy nőtől, hogy akkor is otthon maradjon, ha ő szeretné megvalósítani önmagát is. Aki abban teljesedik ki, az persze maradjon otthon, nincs ezzel semmi baj,de az hogy azok a nők, akik nemcsak ebben képzelik az életüket is ugyanezt csinálják, az ne legyen elvárás. Sajnos ettől még nagyon messze vagyunk, az itteni válaszok is alátámasztják ezt.
Akik meg itt a malterozással meg egyéb szakmunkával jönnek, amit legrosszabb esetben is évente egyszer kell megcsinálni egy hétvége alatt, azt ne hasonlítsuk már össze azzal, hogy egy nő a napi 8 óra munka után még 3-at robotol otthon, hétvégén meg 5-öt, lol...
Én 41/N-létemre szeretek füvet vágni, vakolni, festeni, szerelni, fugázni még fát is vágtam már párszor.. nincs ezzel semmi gond..
A férjem szeret főzni..
Kb. 10 éve a szomszéd átáztatta a közös falunkat a sarokkádjával..és le kellett verni a falat..és fogtam a vésőt, kalapácsot és csináltam..a férjem meg főzött a konyhába. Mondtam is neki, ha ezt látná valaki... Jót nevettünk rajta...és szeretem ezeket csinálni! Na hozzá teszem, hogy a férjem remekül főz (én is), de takarítani azt nem szokott..de a gyerekek (két fiú) jól bánik és néha elmosogat, ha kell.
Szerintem inden megegyezés kérdése,és hogy mindenkinek megfeleljen! Én levezetem a feszültséget a "férfi" munkával... jól esik(ez nem mindennapos), de nem esek kétségbe, ha ilyesmit kell csinálni, és ez a jó.
Én azt látom, hogy még saját maguk után is irritáló a házimunka...elég gebasz...
Meg, miként mutatna a tufabukkon, hogy elmossa a poharát maga után vagy még 2 poharat is vendége után:DDD
Tisztelet pár kivételnek persze;)
Amiért sokan azt gondolják, hogy a férfiak feladata a pénzkeresés és a lakás biztosítása... :) szerintem (és ezt nőként mondom) aki beteszi a valagát a készbe, annak tök kényelmes dolog otthon kaját főzőcskézni meg porszívózgatni. Aki meg nem ilyen, az nem vár el lakást kocsival meg szupi fizuval, hanem megy, tanul egy értelmes szakon és megszerzi magának, a párja meg maximum legyen önálló anyagilag és ennyi. Nem vergődni kell a feminizmussal, 10%-os nőarány van a piacképes (műszaki, informatikai) pályákon például, holott senki sem tiltja.
26N
17 ez most hogy jön ide? A kérdés nem arra vonatkozik, hogy ki mit rak a kapcsolatba. Olyan nőktől is elvárják a házimunkát, akikről te beszélsz.
Nem azokról a hülyepcsákról van szó, akik csak kényelmesen akarnak élni és sok pénzt költeni, mellette meg bejárónőt tartani, hanem teljesen hétköznapi nőkről, akik nemcsak a nemiszervüket rakják egy kapcsolatba.
Ezt a műszaki vonalat meg pláne nem értem, piacképes gazdasági diplomával keresek olyan jól, mint egy mérnök, és sok nő van még ezzel így... es azok a nők se akarnak csicskák lenni otthon, hanem normálisan megosztva a házimunkát együtt élni azzal, akit szeretnek.
De ha te fejlesztőmérnök vagy, nettó 1,5 milliós fizetéssel és minden este hálát rebegsz, hogy ma is kiporszívózhattál ezzel teljesítve női princípiumod, hát akkor egészségedre.
19
Mucika, tisztában vagyok vele, hogy olyanoktól is elvárják, akiknek van jobb dolguk. Mindenki itt rikácsol ezen az oldalon, hogy joga van válogatni, akkor miért nem él ezzel a fantasztikus jogával, mikor csicskának akarják tartani?
Nekem is volt olyan párom, aki elvárt tőlem számomra kellemetlen dolgokat. Nem olyan k urva nehéz nemet mondani. Az emberek magasság alapján (csak egy példa) frankón tudnak válogatni, akkor az alapján miért nem, hogy ne kezeljék őket rongyként? Én fogtam magam, vállat vontam a nemes kérésen és készítettem kaját... Magamnak. Aztán meg is ettem egyedül. Nem mondhatta, hogy nem főztem, a többi egyéni szocprobléma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!