Az emberek miért szenvednek, kínozzák magukat, hogy
minél több pénz keressenek? Mit csinálnak majd azzal a
pénzzel?
Mondjuk, hogy legyen fedél a fejük felett, legyen pénz kajára és hasonlók.
2020. júl. 19. 16:21
Ma nagyon sokan arra keresnek, hogy be tudjanak járni pénzt keresni. Egyébként meg a média folyamatosan azt sulykolja, hogy legyen megtakarításod, gondolj a jövőre. A kutyák sokkal boldogabbak, mint mi. Ők legfeljebb a csonton rágódnak, nem a múlton, nem a jövőn. A pillanatnak élnek, annak örülnek.
2020. júl. 19. 16:33
13/24 A kérdező kommentje:
Én a kényelmesen megélek versus kényelmesen megélek jövedelemre gondoltam.
Pl nettó 400 versus nettó 600 család nélkül.
Nehogy azt hidd hogy a gazdagabbak azért nincs családja mert halálra dolgozza magát. Sok gyermektelen párt ismerek akik szerették volna de nem lehet nekik. Nem szabad ennyi miatt elítélni az embereket. Mit csináljanak otthon ha nincs gyerek? Malmozzanak? Vállalnak tulorát vagy másodállást és elmennek egy jót nyaralni, gyűjtenek az öregkorra hogy ne egy lepukkant 4/fős nyugdíjasházban kössenek ki csak mert az a legolcsóbb Mert mindannyian megöregszünk. Nem akartam ennyire előre szaladni, csak fura hogy egyesek arra gondolnak hogy akinek nincs családja akkor az biztos a pézhajhászás miatt nincs.
2020. júl. 19. 16:55
2020. júl. 19. 16:56
16/24 A kérdező kommentje:
Fú borzalmasan félreértettél....
Egy példát hoztam konkrét összegekre, de mivel nincs családom (és én nem is szeretnék, pont én miért bántanám őket?), ezért kikötöttem, hogy család nélkül. Ha ezt nem kötöm ki, jöttek volna, hogy háde' gyerekekkel ennyi fizetés kevés.
Nemcsak gyereknevelés vagy malmozás létezik.
Kreatív hobbik, filmezés, mozizás, sportolás, regényolvasás, ismeretterjesztő művek olvasása.
Na a túlóra az, amire lehet, hogy még akkor se lennék hajlandó, ha kirúgnak a megtagadásáért...
Lehetnek olyan célok az ember életében, amihez pénz kell. Oké, mondod, hogy te nem szeretnél családot, de nekem már van, így például a családom boldogulása és jövője érdekében fontos, hogy több pénzt keressek. Nagyobb házba költözni, jelentősebb megtakarítást felhalmozni, hogy a gyerekeknek majd tudjak segíteni az életkezdésben (még ha nem is konkrétan lakást venni nekik, de beszállni az önerőbe vagy valamivel támogatni majd, amire szükségük lesz). Plusz a mindennapi apró luxus dolgok, amiket azok nem engedhetnek meg maguknak, akiknek a megélhetésük múlik azon, hogy az akciós Spar sajátmárkás szalámit vagy a Pick téliszalámit veszik le a polcról - nyaralás, autó, minőségi étkezés, programok, ilyesmi. Én ezekért a dolgokért alkalmanként igenis szívesen bevállaltam a túlórát is.
2020. júl. 19. 17:47
18/24 A kérdező kommentje:
17
Nekem ebből az jön le, hogy a felnőtt élet az, hogy szenvedni kell a sima megélhetésért.
Ahogy szokták mondani az élet nem habos torta. Már bocs hogy ilyen közhellyel jövök. De ha jó végzettséged lesz akkor valószínű kevesebb anyagi gondod lesz. Hidd el nem mindegy hogy van valami ami a sajátod és nem kell mindenre kölcsönt felvenned.
2020. júl. 19. 18:25
20/24 A kérdező kommentje:
Ilyesmire gondolok:
- Unja a szakmáját, esetleg utálja, de nem vált, mert ha váltana, kevesebbet keresne, esetleg átmenetileg csak - pedig akkor is megélne.
- Túlórák.
- Munkaidőn kívül tanul, hogy előbbre lépjen.
Az elsőre konkrétan ismerek példát és nézni is rossz.
Ha én utálom a tevékenységet az adott munkahelyen, annyira tudok szenvedni, hogy akár öngyilkossági gondolatokig fajul.
Más meg ne vált (szakmát elsősorban) és még túlórázik is, a pénzért.
Kapcsolódó kérdések: