Minél idősebb egy ember, annál biztosabb lesz abban, hogy semminek nincs értelme az életben?
Aki nem talál célt az életében arra igaz, hogy idősebb korára egyre megkeseredettebb lesz és már elhiszi hogy "ilyen az élet"..
Egyébként meg nem így van.
Emberfüggő.
Ha idősebb egy ember, és úgy érzi bármit csinált az életében, nem érzett kielégülést, nem érezte azt, hogy "ha ezt megtettem, akkor volt értelme az életemnek", akkor egyre kevesebb reménye marad arra, hogy eztán értelmet nyer.
Ha már fiatalon úgy érzi valaki, hogy megtalálta élete értelmét, akkor valószínűleg (ha nem történik valami tragédia vagy kiábrándulás) később se fogja azt érezni, hogy az élet értelmetlen.
Azt gondolom, az én tapasztalatom alapján, hogy körülbelül ugyanannyi fiatal gondolja azt, hogy az élet értelmetlen, mint idős ember.
Én személy szerint azt gondolom, hogy nincsenek abszolút igazságok, és nincs az életnek általános érvényű értelme, egy egyértelmű cél, ami minden élőlényre egységesen igaz. Annak van értelme a te életben, aminek te úgy érzed, hogy értelme van számodra.
"Minél idősebb egy ember, annál biztosabb lesz abban, hogy semminek nincs értelme az életben?"
Nem, csak annál biztosabb lesz abban, hogy egy csomó dolog sokkal kevésbé fontos, mint korábban hitte. Máshová helyeződnek a hangsúlyok, változik az értékrendje - jó esetben jó irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!