Annak mi az oka, hogy boltokban szigorúbban betartatják a maszkviselést, mint a tömegközlekedésben?
Figyelt kérdés
Buszon a sofőr, vonaton a kalauz, nem nagyon szól rá senkire ha nincs rajta maszk, boltokban viszont jobban elvárják, rászólnak arra akin nincs, mi az oka ennek, hogy ott jobban figyelik ezt?2020. júl. 19. 04:38
1/5 A kérdező kommentje:
Legalábbis errefele ahol élek, ezt tapasztaltam, máshol aztán lehet máshogy van
2020. júl. 19. 04:39
2/5 anonim válasza:
Ez érdekes kérdés, én is ezt tapasztaltam.
Alapvetően szerintem azért, mert kevesebb időt töltünk egyes tömegközlekedési eszközökön, mint egy áruházban vásárolgatva. Másrészt a sofőrt, vezetőt is nyilván valamennyire zavarja a munkájában a maszk és ha már rajta sincs, akkor az utasoktól sem várhatja el annak viselését. Plusz ő fizikailag szinte nem is érintkezik, nincs kontaktusba utasokkal, nem úgy, mint az eladók, és emiatt szerintem nem igazán foglalkoznak azzal, hogy az utastérben mi történik az emberek között.
3/5 anonim válasza:
Mert gyakoribb a rendőr a boltban, mint a vonaton.
4/5 anonim válasza:
A boltokban a biztonsági őröknek más dolga sincs, csak körbe-körbe mászkálni és baxtatni az embereket (ha épp nem a maszk miatt, akkor találnak más okot). A buszsofőr nem tudja ellenőrizni, hogy ki mit csinál a buszon, miután felszállt. Sokan csak a felszállásnál veszik fel a maszkot, így nyilván felengedik őket, aztán ahogy leülnek, már tépik is le magukról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!