Hogyan legyek elfogadó, meg toleráns ha velem senki sem az?
Kezdem ott, hogy eddig senkit sem sértettem meg. 6-7 évesen a szüleim leültettek és belémbeszélték, hogy soha senkit nem szabad kinevetnem, megmondanom, és ha pl. kaja maradékos a szája akkor nem szabad hangosan mondani, ne hallja más.
Soha sem cigányoztam, zsidóztam, négereztem , b#ziztam le senkit.
Szóval ilyen vagyok.
Az a baj, hogy már alapvető dolgokat nem merek mondani senkinek, mindig attól felek valakit megsértek.
Ugyanakkor velem ritkán viselkedtek így. Iskolába zsidóztak, szappan volt a gúny nevem, volt, hogy rugdostak, vertek, összefirkálták a ruhám , vilagos színű gatyába mentem aztán csokit tettek a székemre, majd beleülve én lettem a szaáros szappan.
Vége lett mert leérettségiztem.
Munkahelyen úgy beszéltek velem mint valami szeméttel, kövér vagyok ezért nem azt mondták, hogy " gyere ide " hanem "gurulj ide " pedig álló munka volt nem volt szék. Puffancs vagy Henger neven volt a megszólítás.
Otthagytam az egészet a francba mert nem szóltam soha senkinek vissza, mosolyogtam, tűrtem. Már ez a sok gúny sakkban tart, fáj, nem szolgáltam rá úgy vélem.
"kövér vagyok"
Ha zavar és elmondásod szerint egyértelműen hátrányod van belőle, miért nem teszel ellene? (Feltéve hogy nem kamukérdés... én általános iskolától feljebb nem hallottam értelmes felnőtt emberektől, hogy valakit a súlya miatt néztek volna ki...)
Középiskolába kezdtek zsidózni, a ruha firkálás pl. általánosba és középiskolába is jelen volt.
De ha ignorálom a jelenség még ott van és nekem fontos mások vélekedése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!