A feminizmus terjedésével megtörténhet a valóságban a mitikus görög-amazon háború?
A legendás elbeszélés szerint az amazonok támadást indítottak Görögország ellen, és csak nagy nehezen sikerült visszaszorítani őket.
Ezek a feministák engem a régi amazonokra emlékeztetnek, akik modern köntösben, de ismét egy támadást indítanak. Azért, hogy megtorolják a múltbeli és a személyes életükben esett sebeket, és a férfiakon az egyenlőség nevében uralkodjanak. Szinte minden feminista gyűlöli a hagyományos férfimodellt. Azt hangsúlyozzák, hogy a férfiak legyenek kedvesek, érzelmesek (lúzerek). Ez utóbbi esetben tetten érhető a férfiak elnőiesítése, hiszen az érzelmek kimutatása olyan szinten, ahogyan ők elvárják a női kommunikáció, pontosabban a női stresszkezelés eszköze. A férfiak másként kezelik a stresszt, ennek irodalma is van. Tehát itt egy megtévesztéssel állunk szemben.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy egy lelki háború készülődik, és ha a férfiak nem kapják magukat össze, arra fognak eszmélni, hogy a nők csicskásai lettek. A mitikus történtben a hellének nehezen is, de visszaszorították a hatalokéhes amazonokat, ezáltal Görögország megmenekült. Vajon a modern férfiak lesznek ilyen hősök?
Jó kérdés - egy biztos - "fentről" imádják egymás ellen hergelni a különböző csoportokat, mint fehér vs fekete, fekete vs latin, nő vs férfi, idős vs fiatal, konzervatív vs liberális, gazdag vs szegény stb.
Csak mindenki legyen mindenki ellen - akkor nem kerül veszélybe az uralkodó osztály helyzete. Marakodjunk csak itt lent, addig ők tovább növelik vagyonuk és befolyásuk.
21:04-es
Lehet abban valami, amit mondasz, csakhogy változik a világ. Ha egy szélsőséges feminista vezetői pozícióba kerül, biztos lehetsz abban, hogy a lapokat úgy fogja keverni, hogy a hatalmát nem a nőkön, hanem a férfiakon fogja gyakorolni. Abban is biztos vagyok, hogy meg fogja találni a kiskapukat, amivel legalizálni tudja a döntéseit, mondván, hogy szó sincs diszkriminációról, jogilag helytálló minden. És abban is biztos vagyok, hogy azok a nők is rosszul fognak járni, akik megkérdőjelezik az igazságtalanságot.
Elnézve azt, hogy a mai férfiak mennyire a nők varázsa alatt vannak, esélyes hogy eljöhet egy ilyen világ.
III.Edricus Anxious:
Igazából bármelyik kisebbségi mozgalomból válhat elnyomó. Ezek a mozgalnak azt a látszatot keltik, hogy valamiért küzdenek. De kezdem úgy érezni, hogy inkább valami ellen küzdenek.
Ilyen tekintetben a feministák nincsenek egyedül.
12 Te valamit nagyon rosszul gondolsz. A ferfigyulolo feminista kb olyan ritka, hogy nehany internetes blogon kivul kb sehol nem fellelheto. Mint minden szelsoseges mozgalomnak, ennek is van egy maroknyi hivoje, de nyugi, ne legyenek emiatt remalmaid, senki nem akarja elnyomni meg leigazni a ferfiakat, nem kell attol tartanod, ha netan fiad szuletik, o mar csak egy csicska rabszolga lehet felnott koraban.
Szerintem alapvetoen a nagyobb varosokban mar kezd normalizalodni a helyzet, de meg van hova fejlodni, de meg mindig vannak lanyok, nok, akiknek hatranyuk szarmazik valamiben a nemuk miatt, sot, sracok is, mert elarulom, a feminizmus nem csak azt akarja, hogy a noknek minden szabad legyen, ami a ferfinak, hanem a ferfiaknak is legyen szabad az, ami egy nonek (legyszi senki ne jojjon olyan dolgokkal, hogy akkor a ferfi miert nem lehet eltartott csoro meg ilyenek, szuljetek ti es akkor felolem lehettek, szivesen dolgozom inkabb en, ha valahogy megoldjatok a szulest), pl teszem azt ne legyen ciki, ha egy kissrac balettozni akar inkabb, nem focizni es tarsai.
Feminista vagyok es imadom a srachaverjaim, mindenki tok normalis, nyilvan ha valaki elem allna a mult szazadi nezeteivel es elkezdene osztani, az nem tetszene. De pl nem rugnek ki munkahelyrol embert azert, mert eltero nezeteink vannak. Ha megtudnam rola, hogy valami agressziv novero, akkor mar igen. De onmagaban azert nem, mert ferfi es nem ertunk egyet.
16.
Ezzel nagyon egyet lehet érteni. Egyetlen dolog amivel kiegészíteném, hogy az agresszió, mint probléma a kirúgáskor mindkét nemre érvényes kellene, hogy legyen, mert létezik verekedős nő is. Ritkább, ez így igaz, de létezik. Én ismerek olyan idősebb nőt aki terrorizálja a férjét - és a felnőtt gyerekeit meg igazából bárkit akit tud. Sajnos távoli rokonom. És alattomos módon játssza meg másoknak a tityi-totyi nénikét, olyankor a botja tényleg csak járásra van (máskor meg a férje fegyelmezésére) aztán ha csak "rokon" van a környezetében akkor mehet az igazi jellemének kimutatása. Sosem fognak fellázadni ellene, nem is mernek talán.
22:02
"mert elarulom, a feminizmus nem csak azt akarja, hogy a noknek minden szabad legyen, ami a ferfinak, hanem a ferfiaknak is legyen szabad az, ami egy nonek (legyszi senki ne jojjon olyan dolgokkal, hogy akkor a ferfi miert nem lehet eltartott csoro meg ilyenek, szuljetek ti es akkor felolem lehettek, szivesen dolgozom inkabb en, ha valahogy megoldjatok a szulest), pl teszem azt ne legyen ciki, ha egy kissrac balettozni akar inkabb, nem focizni es tarsai."
Alapvetően egyetértek, ha ez nem megy át egy határon, vagyis nem törlődnek el a klasszikus férfi és női szerepek. Nem akarnék egy olyan világban élni, ahol pl. a nők meghagyják a lábukon a szőrt, mert ha a férfiaknak lehet, nekik miért ne? Egy nő igenis borotválja le magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!