Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi egyforma és különböző a...

Mi egyforma és különböző a szegénység és a tartós súlyos betegség emberi életre gyakorolt hatásaiban?

Figyelt kérdés

2020. jún. 28. 19:29
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

#8 Hát ez a lusta, ezért nem gazdagszik meg, teljes hülyeség. Elnézést!

Mielött elszegényedtem, őszel és télen heti hatvan órát dolgoztam. Igaz nyáron sokszor semmit sem dolgoztam.

Édesapám kétszer gazdagodott meg. Először a Második világháború után, még apai nagyapám vesztette el minden vagyonát.

A szorgalom a harmada sem lehet, ha egyáltalán hasznos a meggazdagodásban.

2020. jún. 28. 20:22
 12/22 A kérdező kommentje:
#10 Nagyon szomorú, hogy rengeteg magyar él szegénységben. De ettől még aki napi megélhetési problémákkal küzd szegény.
2020. jún. 28. 20:25
 13/22 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező, te az eszedet is elveszítetted.

Még egyszer leírom, NEM MEGGAZDAGODNI KELL, HANEM EGY ÁTLAGOS, HÉTKÖZNAPI ÉLETET KELL ELÉRNI! A KETTŐ NEM UGYANAZT JELENTI!

Egy hétköznapi életet simán BÁRKI el tud érni!

Ez mit is jelent? Azt, hogy pl. elmész egy boltba dolgozni, minimálbért keresel, de abból meg lehet élni, hacsak nem albérletben él valaki, mivel az nagyon drága és úgy ahhoz persze, hogy kevés a minimálbér.

2020. jún. 28. 20:33
 14/22 A kérdező kommentje:

#13 Pont arról szól a kérdés, hogy az olyan szegénység mint amiről te írsz, miben különbözik, és miben egyforma egy tartos súlyos betegségtől.

Nyílván aki egész életemben szegény, hajlamos időlegesen meg-megfeledkezi arról, hogy mennyi problémáját okoza a szegénység.

A tartós súlyos betegség úgyanugy tönkreteszi szegény és gazdag életét, ahogy a szegénység az egészséges és beteg embert is megnyomorítja.

2020. jún. 28. 20:49
 15/22 A kérdező kommentje:

#13 A magyarországi átlagos élet a szegénység, bár pont még ráadásul a mélyszegénység határán.

Havi rezsin felüli netto 240-250 ezer Forintból is csak nyomorogni lehet.

2020. jún. 28. 20:52
 16/22 anonim ***** válasza:
50%

Feladom, menthetetlen vagy.

Az IQ-szinted nincs azon, hogy felfogd, sajnos, hogy mit jelentenek az egyes szavak.

De meglesz a mai jó cselekedetem, így elmagyarázom neked:

mély szegénység: nincs mit enni, nincs hol lakni máról holnapra élsz

szegénység: van mit enni, esetleg van tető a fejed felett, segélyekből él valaki

hétköznapi élet: van mit enni, van munka, pénz, kihúzod a következő fizetésig

gazdagság: milliókat keresel és csak halmozol

Magyarországon CSAK EGYES TERÜLETEKEN VAN mélyszegénység.

"Havi rezsin felüli netto 240-250 ezer Forintból is csak nyomorogni lehet."

Aham, és mik az igényeid? Csak nem egy 5 csillagos Iphone és egy BMW?

2020. jún. 28. 21:16
 17/22 A kérdező kommentje:

#16 Te szépíted az életed.

Szegénységben is van hol laknia, mert ha nincs az a mélyszegénység alja.

Szegény az az ember akinek például meg kell nézni, mennyit költ ételre, nincs megtakarítása, a fizetéséből nem tud félre tenni, nem tud elmenni nyáron gond nélkül min. két hétre egy normális helyre nyaralni.

Az IQ 137, bölcsnek mondanak, művelt vagyok.

Értem én, hogy nehéz szembenézni azzal, hogy valaki kidolgoza a belét akkor is szegény marad. Ez nagyon szomorú.

Amiket írsz azok egyszerű prémium fogyasztási termékek, felsőközép osztályban 4-5 évente vesznek belülük újat az emberek.

2020. jún. 28. 21:58
 18/22 A kérdező kommentje:

felső középosztály*

És igen, egyforma a szegénységben és betegségben a beletörödés. Ezt persze embere válogarja, hogyan éli meg.

2020. jún. 28. 22:07
 19/22 A kérdező kommentje:

"Magyarországon CSAK EGYES TERÜLETEKEN VAN mélyszegénység."

Ez Záhonytól Sopronig tart csak, Pesten egyes kerületekben ritkább, vagy az ingatlan árak és bérlet díjak miatt lehet ritka.

2020. jún. 28. 22:10
 20/22 A kérdező kommentje:
A segélyek törvényesen, amúgy pont csak mélyszegénységben élőknek járnak.
2020. jún. 28. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!