Transznemű lennék?
Ne akard követni az idióta divatokat.
Maradj te csak nő, mert annak születtél.
A genetika határozza meg, hogy valaki férfi, vagy nő.
Több nem nem létezik.
Én sajnos nem vagyok tisztában a fogalmakkal, és téged sem ismerlek, de:
"Genderfluid" és "nonbinary", ezeknek a szavaknak nézz utána, hátha valamelyikkel tudsz azonosulni. Szerintem magyarul is találsz majd róluk valamit.
2#
Már érzem az agyzsibbaszt, de erre nem tudok nem reagálni:
"Szerintem mindenki az, aminek érzi magát, hiszen a biológiát nem lehet befolyásolni"
Te tényleg nem veszed észre, hogy a mondatod első és második fele ordítóan ellentmond egymásnak? A biológiát NEM lehet befolyásolni, amiből természetszerűleg következik, hogy hiába érzi magát bárki bárminek, attól még nem lesz valósan az. De tessék, akkor én azt mondom: fának érzem magam!
Na, akkor én most fa vagyok, és bűntudatot kelthetek mindenkiben, aki ki meri mondani, hogy én nem egy fa vagyok? Elvégre csak a "sz.ros biológia" állítja azt, hogy én emberi lény vagyok? Köpjünk jó nagyot a tudományra, az mindig előre vitte a civilizáció fejlődését!
""Genderfluid" és "nonbinary", ezeknek a szavaknak nézz utána, hátha valamelyikkel tudsz azonosulni. Szerintem magyarul is találsz majd róluk valamit."
Szóval tudjon azonosulni valami művi kategóriával, amit X éve még nem ismert a tudomány. Nagyon logikus. Figyelj, akkor neked is üzenném: fa-nemű vagyok, és nem érdekel, hogy a tudomány ezt nem ismeri el. Na, látsz ebben logikát?
Legelső lépés: tegyél félre MINDEN nemi sztereotípiát amit életed során tudatosan vagy tudat alatt megtanultál. Mindet, egytől egyig.
Ne legyen a fejedben semmi olyan, hogy "fiúként viselkedtem" "lányos vagyok" stb.
Ha minden ilyen hülyeséget kiversz a fejedből, és elképzeled pusztán egy percre is, hogy semmit sem jelent, hogy mi lányos vagy fiús kinézet/viselkedés/gondolkodás, akkor mi marad benned?
Van extrém diszfóriád, ami depressziót, vagy egyéb mentális problémákat okoz neked, amik lehetetlenné teszik a mindennapjaidat?
Hallottam olyan transz identitású nőről (azaz transz férfiról) aki saját maga akarta levágni a melleit tini korában, mert ő tényleg úgy érezte, hogy rossz testbe született.
A transzságnak baromira semmi köze sincs a sztereotípiákhoz. A transzság az, amikor nem tudsz a testedre nézni mert az agyad nem érzi magáénak, és ezért orvosi figyelemre szorulsz.
Ha nincs testképzavarod, akkor valszeg csak egy kislány vagy, akit túlságosan is agymostak a nemi szerepekkel. Nem leszel fiú attól, hogy "logikusan gondolkodsz", a szelfiken nem a szádat csücsöríted, hanem komor arccal hunyorogsz mint valami magát menonek gondolo pasi, és akkor sem, ha úgy érzed, hogy ~nem vagy olyan mint a többi lány~.
A női lét nem csak az ilyen nőket foglalja magába:
hanem az ilyeneket is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!