Kimegyek Ausztriába dolgozni 0 némettel?
Nagyon félek.. 6-7 éves koromtól 14 éves koromig tanultam emelt németet ( német tagozatra jártam) de általános után már csak angolt használtam. Elfelejtettem. Régen emlékszem,hogy a német csatornákat néztem és értettem mindent. Most megnézek egy videót és semmi. Egyedül a közép angolomra hagyatkozhatok. Nem lesznek magyarok és a főnök is csak picit beszél angolul. Nagyon nagyon félek. Szerintetek elfelejtettem végleg a nyelvet? Visszajön magától? Mennyi idő?
24/L
Kérdező, hidd el, hogy ha folyamatosan hallod a környezetedben a német beszédet, valamennyi tudás vissza fog jönni. De persze nem ártana, ha elővennél egy alapfokú nyelvkönyvet, és intenzíven olvasgatnád.
Amúgy ez a "félelem" miért nem a döntésed előtt jött elő?
Vagy akkor nem is gondoltál rá, hogy mi lesz, csak belecsaptál?
Mit kell csinálnod? Milyen munka?
Azért ettől nagyban függ, hogy mennyire lesz problémás a nyelvtudás hiánya...
"nem szerettem túlzottan a németet soha"
Ez nyilván nem könnyíti meg, de nem tudsz mit csinálni...
"Tudod mennyit hezitáltam hogy kimenjek-e? ... Elvagyok adósodva. 3 napig sírtam folyamatosan,hogy mit csináljak"
Az érzelmi része teszi magát a nyelvtanulást is nehezebbé: nemszeretem dolog eleve, ráadásul az egész helyzetet is valamiféle kényszerként éled meg.
Nyugi. Sokkal hamarabb vissza fog jönni, mint hinnéd. Ott van minden a fejedben, csak egy hátsó polcon. Jól működik az agyad, azt már megtárgyaltuk, és minden jól működő agyú emberrel így szokott lenni: bedobják a nyelvi közegbe és feléled a tudása - plusz gyarapszik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!