Ki mit tenne? Pártattlan vélemények érdekelnének.
Tehat jelenleg olyan élethelyzetben vagyunk, hogy egy régi házban lakunk 25 éves vagyok.
Nyilászárók szétrohadtak, valamelyik (folyosó) hiányos is, ott jár be a macskánk.
Tehát pl télen hiába fűtjük a házat, hideg van...
3an lakunk, 2felnőtt, 1 gyerek...
Lakáshitelünk van, ami 30.000/hó, ketten együtt 300ezret keresünk...
Rezsi, + az életünk kb el is viszi ezt hónapról hónapra, 5-10.000ft kat tudnánk havonta megspórolni..
Az a helyzet, az összes ablakot kicserélni alsóhangon 500.000 lenne, beépíteni szerencsére be tudom, tehát csak megvennem kell.
A villany hálózatunk 16A, alumínium vezetékek... ez kb annyit jelent, ha megy a bojler, sütő, világítás pl 2 szobában, számítógép? Ilyenkor még beteszünk valamit a mikróba, pakk sötétség az egész házban...
Villanyszerelő haverom ingyen átfűzné a házat,csak az anyagot kellene megvenni, de az is 300.000
Fűtésünk egyelőre 1db kályha kb 50m²-re... + a fürdőszoba egy szieszta kályha.
Már most azon feszülök, hogy közeleg a tél... sajnos elszámoltuk magunkat házvásárlásnál, és nemvárt kiadások elvitték azt a pénz, amiből az alapvető felújítást megtehettük volna, bár rnnek már 2 éve, de csak topogunk egyhelyben, egyszerűen nem tudunk anyagilag kilábalni, fent tudjuk tartani magunkat, de egyszerűen spórolni nem tudunk...
Tehát, szerintetek ilyen helyzetben mennyire lenne őrült ötlet még egy személyi kölcsön, 20-25000ft törlesztéssel?
Van mégegy csavar, szakmám asztalos, 3 év gyakorlattal, a hitelt úgy venném fel, hogy tudjak még néhány alap szerszámot, kisgépet vásárolni, amivel alap bútorlapos munkákat már maszekban el tudnék vállalni, tehát elképzelhető, hogy előrébb is kerülnék a hitellel, mint ahol most topogunk...
En nagyon felnek a hiteltol. Mert elore nem lathato dolgok is lehetnek, es enelkul is fizikai lehetetlensegnek tunik.
Jol hangozhatna, hogy elobbre juthatsz a szakmadban, de. Most meg johet egy igazi Covid-hullam is. Nem lesz penze az embereknek megbizasokra.
A hideg borzaszto, viszont vannak dolgok, amikrol lw lehet mondani atmenetileg.
Ket evig aram nelkul eltem gyertyafenynel villalakasban, mert nem volt penzem az eletveszelyes villanyvezetek cserejere. A furdoszobaban szerkesztettem muszaki rajzokat telen, mert ott volt nagy fenye a gyertyanak. Igen, ez szeldoseg. Arra ertem, mikrosuto nelkul van elet. Viszont nektek semmitek nincsen ahhoz, hogy ekkora kockazatot vallaljatok. Csak egy gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!