Miért kérnek fel ilyenre embereket? Büntetendő!? Milyen jogi következmények vonhat maga után? Megéri ennyi pénzért? Mennyire kockázatos? Szakértők véleménye érdekelne!
Kapott egy ajánlatot a párom.
És kétségeim vannak affelől, hogy ez nem lenne-e veszélyes. Rá akarnak íratni 3 céget, ezekért 500-500 eurót kapna az élettartam havonta.
Semmiképp se menjen bele! Biztosan valami disznóság van mögötte.
Én cinikusan azt válaszolnám, hogy tegyék meg ezt az ajánlatot egy hajléktalannak, ő sokkal olcsóbban, egy üveg borért és egy vekni kenyérért vállalni fogja. :DDD
Bocsánat de értelmesebb válaszokat várnék !
Hogy pontosan, konkrétan mi járhat ezért !
Vagy hogy miért képesek ilyenre felkérni valakit !
Pl. fantomcégeket csinálnak oda-vissza számlázáshoz, hogy ÁFA-t igényeljenek vissza. Mire a hivatal rájön, hogy valóságos tevékenység nem volt, és jogtalan az ÁFA-visszaigénylés, ők már egy csomó pénzt eltettek és a céget megszüntették. A cégbírósági adatok alapján kit fognak keresni? Aki abban a cégben tisztségviselőként meg volt nevezve, vagyis a párodat!
Súlyos börtönéveket kaphat ezért a párod, nem tudom, mit nem értesz ezen.
Némiképp hasonló okból került börtönbe Zalatnay Cini is első alkalommal: Ő volt az ügyvezető, de semmire nem volt rálátása, csak eltette a fizetését. Akik mozgatták a céget, azok meg piramisjáték elvén csaptak be embereket (irreális hozamot ígértek pénzüket nála elhelyező személyeknek). Mikor bebukott a mutatvány, Cini ment a börtönbe, a háttérben levő valóságos csalók meg mindent megúsztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!