Nagyon gáz, hogy 3-4 tárgyból bukok ebben a szemeszterben?
1.
Hű, milyen tökéletes ember vagy, mindenben feddhetetlen.
#2 Nem vagyok tökéletes, csak szánalmasnak tartom ilyen ergya mentséget keresni. Nem a távoktatás a baja annak, akit 3-4 tárgyból megbsznak.
Egy szóval nem mondtam, hogy szégyellje magát, bezzeg én... Caak azt, hogy ne fogja ilyen hülyeségre, hanem vállalja, hogy igen, ezt elkúrtam és igen, ideje magam felkészíteni arra, hogy legközelebb ilyen ne forduljon elő és ne ilyesmin múljon 300-500 ezer vagy természettudományos mesterszakok és orvosi esetében ennél is több pénzem.
Másrészt meg igen, gáz, mert ez azt jelenti, hogy legalább 8-10 kreditet bukott, ami a teljes félévének legalább harmada. De most már mit lehet tenni? Keressen megoldást sebnyalogatás helyett.
Informtikára járok. Sajnos itt nem sokat ér, ha csak olvasgatom a jegyzetet. Zh-n írni kell kódot, ami vagy működik vagy nem. Tehát ha valami hibát vétek egy részfeladatban, akkor már működésképtelen a kódom és nincs pont.
Előző diplomám inkább seggelős volt, legeltettem a szemem a jegyzeteken, olvasgattam amit a tanár kiadott, aztán elmentem a vizsgára. Nem tudtam tökéletesre, de mégis valami megmaradt, nagyjából láttam a képet és értelmes, kerek mondatokat tudtam alkotni, megvolt a 3-as. Itt sokkal nehezebb, sokkal aktívabb tanulásra van szükség, senki sem készíti elő a tananyagot, bármilyen feladat szembe jöhet, itt a magolással nem jutsz el semerre, csak a teljes megértéssel, mert a kis részek együtt működnek és ha valahol probléma van, akkor már nincs meg a végtermék. Gyakorolni kell, nem elég csak nézni a betűket és ez az aktív tanulás sokkal hamarabb lefárassza az agyamat.
Természetesen vállalom a felelősséget, hogy ezt elcsesztem, inkább elkeseredetten írtam, hátha valaki ír valami biztatót, aki túllendült már ezen az élethelyzeten.
Szia!
Nem tartom gáznak, hogy több tárgyból is buksz idén. Én programtervező informatikára jártam még régen, így tudom, hogy ott tankönyvből és jegyzetből nem lehet megtanulni csak úgy ezt a szakot. Sok anyag nagyon nincs is hozzá a neten sem, tanári segítség nélkül iszonyat nehéz ez a szak. Szóval ne érezd gáznak, hogy most kivételesen nem sikerült pár tárgy. Következő alkalommal már szerintem sikerülni fog, úgyhogy fel a fejjel.
25/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!