Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Létezhet olyan magyar ember,...

Létezhet olyan magyar ember, aki soha nem járt külföldön?

Figyelt kérdés

Tudtok olyan magyar emberről (nyilván nem újszülöttre, hanem például 16 évnél idősebbre gondolok, értelemszerűen egész életében ágyhozkötött beteg, vagy egyéb speciális kivétel sem játszik), aki sosem hagyta még el az országhatárt?

Minden más, legapróbb utazás (pl.:bevásárlás Ausztriában) is számít!

Ismertek ilyet?

2020. jún. 15. 15:58
A kérdező szavazást indított:
Igen, ismerek ilyen embert, átlagos életet él.
Igen, ismerek ilyen embert, de hajléktalan/erősen hátrányos helyzetű...
Nem, legalább egy osztálykirándulás okán, legalább valamelyik szomszédos országban mindenki járt.
52 szavazat
1 2
 1/15 Metionin ***** válasza:
100%
Persze, ahol felnőttem, pár km a román határ de a falvak lakói közül sok oda sem ment át egész életében pedig simán át lehet biciklizni.
2020. jún. 15. 16:12
 2/15 anonim ***** válasza:
70%
Nagymamám talán, bár lehet, hogy Pozsonyban vagy Bécsben járt várost nézni vagy vásárolni a 90-es években, de ezt nem tudom, mert sosem kérdeztem, illetve nem emlékszek, hogy volt-e valamikor velünk. Gyerekkorában élt egy időben délvidéken, de az a 2. világháború idején volt, amikor az épp magyar terület volt. Egyébként az összes nyaralása belföldi volt (pl. Szeged, Galyatető, Balaton, Budapest, stb., stb.).
2020. jún. 15. 16:26
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Volt osztalytarsam, 42, sose erdekelte.
2020. jún. 15. 16:36
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Hirtelen nem tudnám megmondani (nem túl gyakori beszédtéma az ilyesmi az ismeretségi körömben), viszont azt igen, hogy én már elmúltam 16, amikor kijutottam Erdélybe, illetve 21 is, mikor Horvátországba mentem. Ennél több országban még nem jártam. Szerintem átlagos anyagi körülmények között élek.
2020. jún. 15. 17:00
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nem egy ilyen embert ismerek, őket egész egyszerűen egyáltalán nem érdekli, még a szomszéd megyébe se szívesen mennek.
2020. jún. 15. 17:00
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Szüleim és keresztszüleim. 70 felett vannak mindannyian. Fiatalkorukban még nem mehettek, most meg már nem igazán van kedvük utazgatni.
2020. jún. 15. 17:08
 7/15 A kérdező kommentje:

Érdekes a felvetés, részemről is az idősebb generáció ihlette a kérdést, lévén, abban a hitben éltem, miszerint a nagyszüleim nem jártak külföldön.

Ehhez képest csodálkozva hallgattam, hogy Bulgáriában nyaraltak nászúton, Csehországban vettek lámpákat, háztartási eszközöket (amit aztán úgy "csempésztek" haza a vámos elől), Bécsben és Pozsonyban vásároltak, '97-ben pedig rokonlátogatóba is utaztak az Egyesült Államokba.

Azt gondoltam, hogy ez a mi generációnk privilégiuma, de el kellett csodálkoznom.

2020. jún. 15. 18:09
 8/15 anonim ***** válasza:
74%

Meg az en nagymamam is volt kulfoldon, Csehorszagban es Szerbiaban, pedig o aztan nagyon otthonulos volt.

Oh viszont az ocsem csak akkor amikor 2 eves volt es nyaralni mentunk Olaszorszagba, most 29, azota nem volt.

2020. jún. 15. 18:24
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én még sose voltam külföldön.
2020. jún. 15. 18:24
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lett volna az az osztálykirándulás, hogy átmegyünk szomszédos országba, akkor én se jutottam volna el, soha nem nyaraltunk, még a Balatonon se voltam.
2020. jún. 15. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!