A magyar miért akkora birka nép, hogy csak azok a problémák érdeklik amik külföldön felkapottak?
Amiért fel lehetne emelni a hangjukat:
- a mostani ""megemlékezés"" amin ott volt az összes szélsőjobbos, és cigányellenes rigmusokat kántáltak
- Orbán bejelentése, hogy nyílt fasiszta diktatúra vagyunk
- isztambuli egyezmény elutasítása
- látványosan emelkedő homofóbia az országban
De mit posztol ki minden kis 25 év körüli hülye: "az amerikai rendőrségi brutalitás egyszerűen szörnyű :(( bárcsak tüntethetnék én is, de csak egy kis magyar vagyok :("
Szerintetek túllép valaha a pózerkedés szintjén a magyar politikai "aktivizmus" vagy csak annak fog menni az empátia, aki köré az amerikaiak csinálják a showműsort?
(félreértések elkerülése végett támogatom a tüntetést és a pokolba az összes rendőrrel)
konkrétan ma egy csajszi kiírta a PH-ba, hogy ő tüntetést akar szervezni a minnesotai ügy miatt. Háááááát...egyet értek, meg van a mi országunknak a saját baja amivel lehetne foglalkozni (nem feltétlen tüntetés).
De ez van, amit tol a média, be kell állni és majmolni.
Nekem meg öcsém küldi a videókat tiktokos fiúkákról, akik az arcukra írjak, hogy "I can't breath"
Ami fantasztikus, erős üzenet, de ha valaki kussol azokról a baromi komoly problémákról, amiken tudna változtatni, és amik érintik a saját polgártársait, addig ez nem más, mint üres, semmitérő trendkövetés.
Na mindegy... Így belegondolva lehet hogy csak terápiás célzattal írtam ki a kérdést, mert annyira irritált ez egész nap. :D
Engem pár éve a Pray For Paris mánia akasztott ki.
Ne értsen félre senki, én is egy szörnyű tragédiának tartottam. De nem kezdtem el képmutató módon vetíteni magamról a nagy lelkiismeretes embert azzal, hogy beállítom a profilképemre a francia zászlós szűrőt, mert én olyan rohadtul önérzetes vagyok. Meg, hogy engem ez milyen mélyen megrázott, hagyjuk már!
Illetve hát oké, rázzon meg. De van egy olyan érzésem, hogy azok a lelkiismeretes emberek a sok magyar tragédiánál amik nap, mint nap történnek, már csak a vállukat vonogatják, és egy szalagcím-elolvasásnál több időt nem szánnak rájuk.
Mert azoknál már nem lehet beállni egy divathullám mögé, amiben vetíthetik a facebookon a nagy érző szívüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!