Normális az, ha csukott szemmel furcsa alakokat látok?
Írok valami érdekességet. Amikor gyerek voltam és becsuktam a szememet még utána egy ideig mindig láttam az arcom előtti dolgokat, igaz fekete-fehérben, de láttam.
Azóta ezt kinőttem. Hány éves vagy? Mióta észleled ezeket a dolgokat?
Nem játszol valami beteg videójátékon, nem nézel valami beteg rajzfilmet/videót, nem álmodtál valami rémisztőt az utóbbi időben, esetleg nem olvastál valami félelmetesebb dolgot?
Ezek előhozhatják ezeket, főleg, hogy még gyerek vagy és élénk a fantáziád. Nyugi egyébként, ezt pont ki is tudod használni. :) Amikor lehunyod a szemedet, akkor ne ezekre koncentrálj, hanem valami szépre, például egy rétre, tele virágokkal, stb.
Nyugi, nem figyel senki, és nincs mitől félned. Ha nagyon félsz éjszaka, akkor esetleg egy plüsst készíts oda magadhoz, és nyugtasd magad azzal, hogy a szüleid nincsenek messze tőled a házban.
Én is halálra rémítettem annak idején magamat gyerekként egy-egy youtube videóval, amik után hetekig nem aludtam rendesen. Szerintem ez sok gyerekkel megesik, ne aggódj. És egyél, ha éhes vagy, igaz már fél kettő, és ilyenkor nem túl egészséges, de ha ettől elmúlik, akkor inkább egyél.
Javaslom, hogy ha ennyire megijedsz a dolgoktól, akkor inkább olvass, ne pedig filmet nézz róluk. Nem ciki ez, én sem nézek közel 20 évesen ilyen dolgokat, mert fel tudom magamat zaklatni, és utána nem tudok aludni, vagy rémálmaim lesznek.
Ha becsukom a szemem, fényes sárga és fényes kék arnyalatokban még látom pár másodpercig amit előtte néztem, utana totálisan random vörös, kék, sárga foltok...
Ha ráteszem a tenyerem a szememre, és kifejtek egy kis nyomást rá, esetleg meg is dörzsölöm, akkor par masodperc után megjelenik egy felhő szerű sárgás színű szilárdnak látszó térbeli kör, majd annak az "anyaga" elterjed a teljes látómezőmre, olyan, mintha egy szilárd gömb alakú térben lennék, gyerekkoromban ez volt az a hely, ahová menekültem a világ elől, úgy hívtam, hogy ez a köcsögöm, azt hittem, egy köcsög belseje... mint pl egy dzsin a lámpásban.
Most kipróbáltam, még mindig működik, 43évesen is... de évek óta eszembe sem jutott, úgyhogy most köszönöm ezt a kérdést :)
Amúgy nekem a végtelen történetből Gmork volt ilyen, rettegtem tőle gyerekkoromban., mindenhol őt véltem látni, és tenylegesen annyira rettegtem tőle, hogy sokszor ténylegesen láttam is... a gyerekek elméje csodákra képes... pont ezért nem jumpscare ekkel kéne sokkolni, hanem szép dolgokkal...
Amúgy ha sötét ajtó előtt kell elmennem, a mai napig eszembejut néha, hogy nehogy ott üljön Gmork, a nevetségesen mű szörnyfarkas :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!