Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sok ember miért rendetlen és...

Sok ember miért rendetlen és igénytelen a tisztaságra?

Figyelt kérdés
Januárban költöztünk össze barátnőmmel. Ma ebéd közben beszélgettünk és feljött, hogy mennyire ritka egy szingli férfinál a tisztaságra, rend rakásra való hajlam. Aztán arra a végkövetkeztetésre jutottunk, hogy ez nem csak a férfiak sajátja. Ezek az emberek vajon az otthon tanlt mintákat viszik tovább? Mert ahogy tapasztaltam van olyan barátom akinél a megszáradt ruhák elpakolása is hatalmas próbatétel. Valaki mosatlan totemeket épít.

2020. jún. 9. 15:39
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
0%
7 óra 12 perc van most és én már kitakarítottam és fertőtlenítetten a lakást. Nem nagy,52 négyzetméter. De gyűlölöm a koszt. Mivel a hétvégen vendégünk volt,olyan aki fél a víztől ezért nem fürdik (fujjjj) kezet sem mos (fujjjjjjjjjj) így nagyon vártam már,hogy elmenjen és végre újra a tiszta higiénikus lakásunkban lehessünk. Heti 3-szor takarítok,ekkor a plafontól a padlóig mindent. Napi szinten a kilincseket,villanykapcsolókat,wc-t,kézmosót takarítom,fertőtlenítem. Gyerekkoromban sokat voltam kórházban (megjegyzem nem a szutyokban élés miatt)így rohadtul félek a betegségektől,valamiért ezt összekapcsoltam a piszokkal és igénytelenséggel emiatt állandóan takarítok.Utoljára 8 éve volt tüdőgyulladásom az akkori munkahelyem mirelit kamrájában megfáztam.(kopp-kopp) A vírushelyzet nálam kb semmi extra intézkedést nem igénylet,csak a maszk volt a plusz . Kézfertőtlenítő szerek nélkül azelőtt sem indultam el sehova,itthon szintúgy ugyanezek a szokások voltak.
2020. jún. 22. 07:22
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem félsz attól, hogy pont azért lesztek betegek, mert kb. hipoallergén közegben éltek?
2020. jún. 22. 08:06
 23/40 anonim ***** válasza:

Nem 😊

Volt amikor lazábbra vettem,de mióta újra igy csinálom,1 tüdőgyulladásom volt,de akkor fagyasztó kamra miatt. Leltároztam az akkori munkahelyemen és nyár volt,kint 40 fok,fagyóba -26.

Sőt,párom mielőtt összejöttünk havonta beteg volt. Most meg hála égnek semmi. Ebben nőttem fel,nagymamám is ilyen volt,anyu is ilyen,megszoktam. Hoztam magammal. Eleinte a párom sokallotta,de hozzászokott,sőt,ha olyan helyen vagyunk ahol a takarítás már-már extrának számít azt hazafelé szokta is mondani nekem,hogy "pfuu láttad?!"

Sajnos ez náluk sem igazán "divat" ,de 2 generáció lakik együtt,a legifjabb mindenhova szétdobálja a koszos ruháit,büdös zokni a széken stb...Ott annyira zavarja őt a dolog,hogy nekiáll pakolászni. Én csak a mosogatásig merészkedek,meg az udvaron tevékenykedek. Ha épp elutaznak valahova,akkor merek pakolni,takarítani.

Nem érzem jól magam kupis,piszkos környezetben.A hideg kiráz attól,ha valaki nem mos kezet,nem fürdik,tisztálkodik és ez érződik is rajta . A büdös haj és a többnapos testszag nemiszerv és fenékszaggal vegyítve.. na az kész. Túl jó a szaglásom és nagyon hamar megérzem,onnantól már nem akarok a társaságában tartózkodni az illetőnek. Nem akarok hozzáérni ahhoz,amit megérintett.

2020. jún. 22. 09:37
 24/40 anonim ***** válasza:
95%

Ez érthető, de azért van némi átmenet a heti három fertőtlenítés és a totális igénytelenség között. Mi abszolút igényesek vagyunk, mindennek megvan a helye és mindkettőnk elvárása, hogy használt után minden vissza is kerüljön oda.

Nálunk mindig rend és tisztaság van, amit mindenki meg is jegyez, amikor hozzánk jön, fürödni is szoktunk, kezet mosni is (:D), ágyneműt és törölközőt is cserélünk rendszeresen. Mi is mindig megjegyezzük, hogy mi nem tudnánk az átlag magyar túlzsúfolt, gyűjtögetős lakásban élni, ettől függetlenül én a heti szintű fertőtlenítést is sokallom, nem hogy heti hármat.

2020. jún. 22. 10:50
 25/40 anonim ***** válasza:
39%
Ez csak a saját megnyugtatásomra van 😊 Ha érzem az illatát,elhiszem,hogy tiszta. 😊 Na igen,a túlzsúfoltság a másik 😂😂 Megfullafok, amikor minden minden hátán dolgot látok. Páromnak van néha ilyene,hogy vegyünk már fotelt vagy még szekrényt..könyörgöm,52 négyzetméteren vagyunk én családi házhoz,térhez szoktam,az,hogy a fotelbol másszak át a kanapén és a kisasztalon keresztül az ágyba..baahhhh 😁😁 Biztos,hogy nem.Biztos egyébként van ahol elég a heti 1 takarítás,de mi egy külső kerület közepén,régi gyártelep közelében lakunk,borzasztó mennyiségű por van,muszáj folyton takarítani. Szekrények 2 naponta olyanok mintha urbexelni mennénk egy 10+ éve lakatlan házba,a padlón is látszik ez a por.Tudod,amikor vizcsepp lecseppen és abba beleszáll a por,megszárad a világos járólapon és ott a retekfolt 😕
2020. jún. 22. 13:00
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a hét 3 nagytakarítás már beteges. Én 2 hetente tudok takarítani, hétvégén is alig vagyunk otthon.
2020. jún. 22. 13:22
 27/40 anonim ***** válasza:

"Megfullafok, amikor minden minden hátán dolgot látok."

Mit csinálsz, ha festeni vagy tapétázni kell és el kell tologatni a bútorokat?

2020. jún. 22. 14:00
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

25#

Akkor onnan elköltöznék. Ez a por terjeng a levegőben is, amit belélegeztek. Biztosan nem egészséges.

2020. jún. 22. 14:03
 29/40 anonim ***** válasza:
0%

27-es

A festés átmeneti rendetlenséggel jár,nem élünk benne életvitelszerűen 😊

28-as,ha tehetném elköltöznék,sőt ennyiért amit lakbérre fizetünk már sajátot is tudnánk törleszteni,csak a hitelképesség... no mindegy.

Látom jó sok koszlidérc van,az összes válaszom nullára lehúzták 😁😁😁

2020. jún. 24. 04:54
 30/40 anonim ***** válasza:
57%
A tisztaságmánia/rendmánia sem egészséges dolog ám.
2020. jún. 24. 11:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!