Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Üdv Mindenkinek! Szerintete...

Üdv Mindenkinek! Szerintetek léteznek-e olyan élethelyzetek, történések , életutak alakulása amelyek során már jogos és teljesen érthető hogy egy ember öngyilkosságot kövessen el?

Figyelt kérdés

Ilyenre gondolok például, hogy olyan rossz anyagi körülmények között él hogy nem akar tovább így élni de nincs mód változtatnia az életkörülményein, vagy mondjuk 40-45 éves korú felnőtt ember, akár nő akár férfi teljesen üresnek érzi magát belül mivel úgy alakult az élete hogy nem ért el semmit (akár önhibájából akár más okból kifolyólag), nincsenek barátai, nincs családja és senki akinek igazán fontos lenne. Esetleg élete folyamán valamilyen komoly katarzis érte és emiatt súlyos lelki problémával küzd hosszú évek óta, amivel nem tud megbirkózni és nem tud továbblépni, vagy olyan személyiségzavarban szenved ami nem gyógyítható.

Van olyan történés, életesemény, bármilyen dolog ami jogossá és teljesen érthetővé teszi ha valaki véget vet az életének? Nyilván aki eljutott erre a szintre azt nem fogja érdekelni mások véleménye, mert úgyis megteszi, így ez csak elméleti kérdésként merülhet fel.

A válaszokat előre is köszönöm.

2020. jún. 9. 15:09
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem igen és sokszor a klasszikusan elfogadott élethelyzetek (halálos betegség, lebénulás) helyett sok egyéb dolog is, mondjon bárki bármit!
2021. nov. 23. 22:11
 22/24 anonim ***** válasza:
24%

Csak egy ilyenről tudok, Kleopátra öngyilkossága volt ilyen, mert az által megmentette Egyiptomot.

Átlagember életében nincs ilyen, mert az öngyilkosság több embert is tönkretesz, pozitívuma pedig nincs.

2022. júl. 26. 14:09
 23/24 anonim ***** válasza:
34%

Nekem az a véleményem, hogy van, de ritka. Nem a halálos betegségekre gondolok, se mentális betegségekre. Abban az esetben értem meg, ha valami oknál fogva az egész családod meghalna. Pl, párod, gyereked, szüleid. Szó szerint mindenki aki fontos neked.

Ritka, de sajnos nem lehetetlen. Idáig két ilyen esetről hallottam a hírekben, de szerintem biztos is, hogy több van. Egy férfi a feleségét és a gyerekét vesztette el repülőbalesetben. A másik sztori az egy 89 éves néniről szólt, aki arra ment haza, hogy a lányát, unokáit, dédunokáját legyilkolta egy elmebeteg exférj.

Az, ha azért nincs családod, mert nem jött még össze, az más, mert azon lehet változtani, de annak aki az egész családját elvesztette, annak hiába mondod, hogy majd lesz másik....

2023. febr. 17. 23:12
 24/24 anonim ***** válasza:
54%
Én eggyet értek az öngyilkossággal. Másként nem lehet kilépni a oazihikai betegségből. És én nem tudok hinni abba hogy Isten meggyogyit a mennyben. Ha találnék valami fájdalommentes módszert már rég megölném magam. Minek éljek amikor beteg vagyok és semmi nincs úgy ahogy akarom és senki nincs aki idekosson. Anyu, de neki ott van az elvált unokatestvérem aki akerrsztlanya és pótolna. Még ő vérszerinti rokona míg én örökbefogadott. Vele hasonlítanak is egymásra mert atesrvetet gyereke
2023. szept. 23. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!