Mi lesz, ha a mostani, rendkívül egészségtelenül élő 20-30-asok öregszenek?
És ki eszik itt műkaját? Akinek van esze, nem zabál mekis és egyéb sz..r kaját.
Te tényleg ennyire sötét vagy? Az egyik kommentelő jól felsorolta, hogy vannak már ilyen-olyan étrendek (vegán, vega..stb.).
Akinek fontos az egészsége, nyugi, az tesz érte napi szinten.
A többiekkel meg minek foglalkozni? Te nem tudod megváltani a világot. Mindenki foglalkozzon a saját életével. A 18 év fölöttiek meg el tudják maguk dönteni, hogy mit esznek, a felelősség is az övék.
Ne magadból indulj ki.
Én minden reggelt edzéssel kezdek, hetente legalább kétszer elmegyek úszni, ha van rá lehetőségem. Utazni, túrázni gyakran járok el, egyszerűen szeretek mozogni.
Sose próbáltam ki se cigarettát, se kábítószert, alkoholt inni és gyors kaját enni pedig pár havonta szoktam, nem különösebben nagy mennyiségben. Utóbbi kettőt sokkal gyakoribbnak látom a szüleim korosztályában.
Az egyetemen nyilván elég sok idő telik el üléssel, de ez semmivel sem több, sőt kevesebb, mint édesapám irodai munkája.
A kilenc óra alvásom általában megvan, de persze előfordulnak kimaradások.
A fentiek tükrében én nem aggódom a jövőm miatt. Az, hogy milyen az egészséged alapvetően rajtad múlik. Én, és sokan mások önerőből már tettünk magunkért, és téged se állít meg senki, hogy ugyanígy tégy.
21/L
Például a munkahelyem környékén levő kajáldák mindenek, csak nem egészségesek. Semmivel se jobbak a mekinél.
Ha 9 órát alszol, annak örülj, majd ha dolgozni fogsz, lesz az 6 is.
"Ha 9 órát alszol, annak örülj, majd ha dolgozni fogsz, lesz az 6 is."
Dolgozom és megvan a 7-8 órai alvásom. Na, már megint magadból indultál ki.
Ha korábban lefeküdnél, kérdező, akkor többet is tudnál aludni.
Vagy az emberek 90%-a pékterméket dob be reggel már a melóban, rohanva a gépnél.
Rohanás, se zöldség, se gyümölcs.
Szepen atugrottad azt a tenyt, hogy szepen novekszik az egesz vilagon az elettartam, egyre tovabb elunk.
El kell tudni fogadni, ha a tenyek megcafoljak az elkepzeleseidet, azokkat ugyanis a definiciojukbol kifolyolag valosagosak es mint ilyen megvaltoztathatatlanok.
Az emberi szervezet szívós dolog. Sok esetben a genetika dönt. És ne hidd, hogy régen egészségesebb emberek éltek. A katonaságban meg a gyári munkások között biztos jó élet volt... :D
Ismerek olyat, aki nálam egészséges élet szempontból sokkal kényszeresebb, mégis tele van ráncokkal, porckopása van a térdében és nincs még 30... Nem is egy ilyen embert ismerek.
És ott van anyám, aki kidolgozta a belét, szegény is volt fél életén keresztül, ő is bevállalt mindenféle éjszakai műszakot és egyebet, most mégis 50-nek mondják 65 helyett és több az energiája, mint nekem.
Az emberek azt hiszik, csak szórakozásból lehet egészségtelenül élni...
Éjszakázni lehet munka miatt is, gyerek miatt is.
A stressz sem egészséges, sőt.
A speciális étrendek többsége vitaminhiányos állapotot okoz.
A sport önmagában nem egészséges, csak megfelelő bemelegítés, nyújtás és regenerációs idő mellett. (a táplálkozást ne is említsük)
A magány sem egészséges, a depresszió és az egyéb lelki betegségek
A szegénység sem.
Az alvásmegvonás sem.
És ezek az emberek mondják magukra, hogy egészségesen élnek. Mert nem isznak, drogoznak... Ó, ha csak abba lehetne beleöregedni!
A kérdés számomra olyan, mintha hanyagnak tartaná azokat, akik egészségtelenül élnek. Mintha ők lennének a hibások.
Sokszor az embernek nincs választása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!