Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A névnapi köszöntés elvárható?...

Batta80 kérdése:

A névnapi köszöntés elvárható? Te elvárod? Ha igen, ki(k)től? Rosszul esik, ha nem köszöntenek?

Figyelt kérdés

Nem tehetek róla, nekem fontos. Próbáltam már túllépni ezen, és nem foglalkozni vele, de egyszerűen fontos.

Sokat elárul azokról az emberekről, akik felköszöntenek. Egy évben egyszer van névnapom, és mivel én minden hozzám közel álló ember szülinapját, névnapját tudom, és mindegyiküket felköszöntöm (naptár és facebook nélkül), mérhetetlen rosszul esik, hogy én ezt alig kapom vissza.

Jólesne pár tanács, akár egyetért velem, akár nem.

#névnap köszöntés
2020. jún. 4. 09:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Neked sem kötelező ám adni.
2020. jún. 4. 10:33
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Azt kéne kiderítened, hogy az a közvetlen kolléga miért hagyta abba a köszöntést.

Addig is teher volt neki, csak akkorra sokallt be? Azért egy szóbeli köszöntést tehetett volna.

Vagy megsértődött, megharagudott rád két éve? És ennyire tartja a haragot?

Vagy érdekember, és addig azt hitte, munkahelyi előnnyel jár, ha veled jóban van (pl. te leszel nemsokára a főnök), aztán mikor belátta, hogy nincs ebből előnye, azonnal fel is hagyott a köszöntéssel?

Mindenesetre ezután te se köszöntsd. Max. szóban, ha látod, hogy a többiek köszöntötték.

2020. jún. 4. 10:37
 13/23 A kérdező kommentje:
Értem, amit írsz, de nem tudok kibújni a bőrömből. Próbálok, de nehezen megy. Egyszerűen ismerem a hozzám közelállókat, és ráérzek, mire vágynak, és nem bírom, ki, hogy ne lepjem meg őket. De igazad van, totálisan. Én meg nehéz eset. És agyalós.
2020. jún. 4. 10:37
 14/23 A kérdező kommentje:

A helyzet az Goldmund73, hogy ő valójában felettem áll.

Két éve szerelmes lett. Totálisan megváltozott, nem is hasonlít a korábbi énjére.

Mikor idejöttem dolgozni, ő vett fel egyébként, 2 hónap múlva hatalmas virággal köszöntött a névnapomon. Utána csoportos névnapozás volt. De átkerültünk másik részlegre, de itt is tartottuk a csoportos ünneplést. Én idén kiszálltam, mert semmi értelme nem volt az egésznek, most nem részletezném, de kreativitást mellőző pénz ajándék volt. Nagyjából annyi, mint amennyiből az ünnepelt hozta a kaját. De ettől függetlenül én őt köszöntöttem mindkét alkalommal külön.

2020. jún. 4. 10:41
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Én például azért álltam le a köszöntgetéssel, mert semmitmondónak éreztem. Munkahelyen a szűk csapatban mindig közösen köszöntjük az aktuális születésnaposokat, névnaposokat, külön nem, és ez szerintem elég is kollégák között. Több száz fős cég, azon belül mi egy 10-15 fős csapat vagyunk.

Közösségi oldalon már nem köszöntöm azokat, akikkel csak ritkán váltunk pár szót. Ez nem ront a barátságokon, ismeretségeken, felnőttek vagyunk, én is már 30-as, nem élünk közel egymáshoz, mindenkinek megvannak a maga dolgai, család, munka... stb. Vissza sem köszöntöm azokat, akik felköszöntenek az üzenőfalon, mert némelyek azzal szórakoznak, hogy direkt megváltoztatják a születésnapjuk dátumát, ezzel tesztelve, hogy ki tudja, mikor is van valójában, én ennyi embert nem tudok észben tartani, kifejezetten örülök a Facebook emlékeztető funkciójának, de nem adatbázis az agyam, attól még nem fogom törölni a volt osztálytársakat, volt kollégákat, akikkel jóban maradtam (sok munkahelyem volt már, szóval sok embert ismerek munkahely kapcsán), rokonokat, akikkel jóban vagyok. Inkább nem köszöntök senkit, aki nem annyira közeli ismerős, hogy emlékeztető nélkül is tudom, mikor ünnepel.

2020. jún. 4. 10:45
 16/23 anonim ***** válasza:
82%
A legtöbb rokon és barát szülinapját és névnapját én is tudom fejből. Olyanokét is akik már nem élnek, vagy évek óta nem tartjuk a kapcsolatot. A születésnapomon azért valamilyen szinten elvárom a köszöntést, az nem érdekel, hogy fejből tudják-e vagy nem. A névnapomat egyáltalán nem ünnepelném ha rajtam múlna, a családomnak fontos ez, miattuk ünneplek. Barátaim is szoktak szóban/üzenetben köszönteni, de ha ajándékot vesznek kifejezetten kínosan érzem magam, mert engem nem érdekel ez az ünnep.
2020. jún. 4. 11:00
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

10: Nem azért adunk, hogy visszakapjunk. Azért, mert jól esik örömet okozni a másiknak.

Ne vegyél neki te sem ajándékot. Szerintem elég egyértelmű célzás a részéről, hogy ő nem akar ajándékozni. Lehet, hogy eleve nem is ünnepli a saját családjában, barátaival sem a névnapot. Akkor miért tenné egy munkatárssal? Szerintem tartsd tiszteletben, hogy őt nem érdekli, és te se vegyél neki.

2020. jún. 4. 11:55
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egyszerűen ismerem a hozzám közelállókat, és ráérzek, mire vágynak, és nem bírom, ki, hogy ne lepjem meg őket." - de nem mindenki ilyen. :) Vannak, akiknek ez abszolút nem fontos. És ettől még nem fognak kevésbé szeretni, hidd el.

Én is felköszöntök mindenkit, közelebbi ismerősöknek viszek ilyenkor egy kávét vagy egy csokit. De tudom, hogy van, akinek ez eszébe sem jut. Ez van, jobb ha nem vársz el senkitől semmit és akkor nem ér csalódás.

2020. jún. 4. 12:34
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy nagynéném, aki minden születésnapot és névnapot észben tud tartani, én erre képtelen vagyok.
2020. jún. 4. 12:36
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Ennyire vallásos vagy? A névnap annak indult, hogy azt a szentet ünnepeljék, akiről el lettél nevezve, nem téged.. Szerintem az egész egy oltári nagy kamuünnep és a sajátomat sem tartom számon, nem köszöntök fel senkit. A közeli barátaimar és közvetlen kollégáim felköszöntöm a szülinapján, de ennyi. Nekem ez messze nem a szeretet, tisztelet vagy barátság fokmérője, elég gáz lenne, ha az lenne.
2020. jún. 4. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!