Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi az élet értelme? Mi a te...

Mi az élet értelme? Mi a te életed értelme?

Figyelt kérdés

Szerintem semmi. Egyszer úgyis meghalunk, minek megvárni a végét?

Megszületsz, szaporodsz (vagy nem), meghalsz. Aztán kezdődik az egész elölről. Jó, és? Minek?

Szerintetek?

2020. máj. 10. 16:05
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
Szuper emberek leszünk. 150 évig élünk addigra meg már feltalálják az örök életet. Egyesek szerint már fel van találva.
2020. máj. 10. 16:08
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
met az ufók kisérleteznek velünk. számítógépes szimulációban vagyunk.
2020. máj. 10. 16:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Úgy értem egyébként, hogy most a földön lévő élőlények szimbiózisát figyelmen kívül hagyva, mert az egy nagyon beszűkült látkép. Például a fűnek sincs értelme, de oké, a kecske megeszi, de minek? Oké, utána az ember megeszi a kecskét, de minek? Ha kizoomolunk akár csak a galaxisunk szintjére, de ha még távolabb akkor meg még annyira sincs értelme semminek, mert ha a földön nem létezne élet semmi sem változna. Annyira elhanyagolható a földi élet, hogy az már fáj, nemhogy hangyák de még bolhák se vagyunk, létezni egyszerűen értelmetlen, az élet egy túlértékelt baromság.
2020. máj. 10. 16:19
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

Ugyanez a véleményem.Régen valahogy nem törődtem ezzel a dologgal,kb 20-22 éves koromig,De onnantól fogva egyszerűen átértékelődött az életre való rálátásom.Születésünk után van néhány gondtalan,boldog,szabad évünk,kb 5-6 éves korunkig,játék a nagyszülőkkel,az első kiskutya,cica,bicikli..semmire nincs gondunk,élünk felhőtlen boldogságban.Ezt követően iskolába kell járni,kötelezettséggel,felelősséggel jár,bele vagyunk kényszerítve.Túl az iskolákon elkezdődik a munka,amit személy szerint tiszta szívemből gyűlölök,az elmúlt 20-22 évben volt vagy 30-40 munkahelyem több területen,kivétel nélkül utáltam mindet,utálom a jelenlegit is.Csak azért csinálom hogy ne éhen dögöljek meg.Célok nélkül élem az életem immár jó 20 éve,nem töröm magam hogy több javam legyen,a munkán kívül semmit nem csinálok,tv-zek meg alszok.Igazából a kaján kívül sem költök semmire,így bőven van pénzem a számlámon,de nem használom,nem megyek nyaralni,nem veszek nagy autót,nem veszek nagy értékű ruhákat stb,nem érdekelnek ezek a dolgok.A saját

anyám azt mondta hogy az enyém egy elpazarolt élet,hisz olyan tehetséges vagyok zenei téren,néhány munkámban is kiemelkedően jónak tartottak,de engem mégsem érdekelt semmi,soha nem akartam úgymond előrehaladni..Igazából nem látom semmi értelmét az életnek,számomra kínlódás,teher az egész..most 42 éves vagyok,és ha lenne lehetőség arra hogy egy beteg gyereknek átadjam a hátralévő éveimet,bármikor megtenném.

2020. máj. 10. 16:35
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
Ez egy kényszervilág, amibe belekényszerítettek úgymond a szüleink. Ez nem egyéb, mint 7 milliárd ember kényszerű, ámde értelmetlen versengése a nagyobb profitért, és a boldogságért. És ez a legtöbb embernek tetszik, és a szám egyre növekszik. :(
2020. máj. 10. 16:51
 6/7 anonim ***** válasza:
62%

Már a kezdetektől foglalkoztatja az embereket az élet értelme. Az élet ebben a formában szerintem nem fenntartható, illetve morálisan is megkérdőjelezhető az új életek önkényes létrehozása, annak helyessége. Esetleg ezek érdekelhetnek:

anti-natalism

efilism

David Benatar

https://www.youtube.com/watch?v=a4weOeOU7pY

JustSayNoToKids

https://www.youtube.com/user/JustSayNoToKids/videos?view=0&s..

Inmendham Videos

https://www.youtube.com/user/InmendhamVideos/videos

graytaich0

https://www.youtube.com/user/graytaich0/videos

[link]

[link]

2020. máj. 10. 17:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Az, h mindkinek megmondjam, h proli és ha nem fogadja el, akkor ráküldjem Kálmán báttyáékat.
2020. máj. 24. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!