Benneteket is megrendített a Lópici Gáspár alakját megformáló színészlegenda tragikus halála?
Szerintem minden joravalo fiatalfelnott gyermekember szivebe zarhatta Lopici Gadpart a kemenykalap krumpliorrbol
Ki ne emlekezne belole Bagamerira ki fagylaltjat magameri(reszeges tuzoltos jelenet!) modern gyermeksorozat mint a palutcai fiuk talan meg elvezhetobb!
Es nem utolsosorban Csukas Istvan muve!
Ez a mu ma is befogadhato nezheto sxinte (kotekezo)lenne!duplan RIP
Sajnálom, hogy saját fia kezei által halt meg...nem ezt érdemelte volna.
De hát, a fia eleve egy agresszív alak, már megverte korábban is az apját, aki még meg is védte. "Csak birkóztunk", "nem gondolta komolyan a fiam", ilyeneket mondott, nem mintha megérdemelte volna.
Jó karakterszínész volt annak idején, kár, hogy ennyire lecsúszott, szinte koldusszegény lett, borzasztó körülmények közt éltek, a feleségével együtt. Viszont azt sem értettem, hogy miért kellett nekik otthagyni a kis színészlakásukat, mert úgy tudom, korábban abban laktak, és miért vették aztán magukhoz a semmirekellő fiukat. Úgy tudom, annak a barátnője is a nyakukon élősködött. De most már totál mindegy is, sajnos.
Szegény özvegye, mihez kezd...
Nekem ma lett oda a gyerekkorom egy igen jelentős része. :(((
Lópici Gáspár; a Piócás Ember; a kilencvenes évek őrült röhögésű lottónyertese... Nyugodjon békében!
És nem, nem érdemelt olyan halált, hogy a saját fia öli meg! Ez nem jól van így!
Borzalmas volt olvasni, elszorult a torkom, hogy ilyen megtörténhet. Habár én személyesen annyira nem ismertem (lévén még nem is éltem amikor úgymond "sztár" volt - jó, tudom hogy nem volt az a szó szoros értelmében, csak úgy értem mikor még aktív színész volt), de az arca előttem van, és hát bárkiről is legyen szó, ilyen halált (a legelvetemültebb bűnözőket leszámítva talán) egy ember sem érdemel.
Nyugodjék békében!
Teljesen mindegy, hogy verte vagy nem verte gyerekkorban a fiát, nyilván az ilyennek nyoma marad, de sokan inkább a távolságtartást választják, ha rossz gyerekkoruk volt, nem Ludas Matyi módszerét, hogy háromszor verik vissza, az ilyen pszichésen sem ép, és másra is veszélyes, csak a nevelés miatt nem lesz valaki ilyen, ahhoz más is kell.
Akiről én tudok, először a volt barátnőjét ölte meg kegyetlen módon, az apja elintézte, hogy ne kerüljön börtönbe, hanem az ő gyámsága alá kerüljön, aztán később az apját ölte meg.
Mostmár lehet tudni, hogy a fiú pszichiátria kezelt volt...
Azt konkrétan nem, hogy miért, de az én tippem, hogy paranoid skizofrén.
Konkrét tévképzetei voltak... A gyilkosság előtt is azt hitte, hogy kint vár rá az FBI.
Ebben az esetben pedig azt gondolom, hogy nem ő volt a hibás. Tudom, hogy ezt sokan nem tudják elfogadni, de ezt igenis az orvosainak előre kellett volna látni, vagy a jelét, hogy történhet valami hasonló.
Most ha egy nem is evilági lénynek látja mondjuk esetleg az apját, aki mondjuk meg akarja támadni, persze hogy gyilkol... Egy skizofrén halucinációit olykor még egy LSD-s "utazás" sem adja vissza. Nagyon sajnálatos.
A másik, hogy az anyja már most is mentegeti rögtön... Persze valahol megértem, hisz az anyja. De láthatóan nem tudták a helyén kezelni, hogy beteg a gyerekük pszichésen és nem tették meg a szükséges lépéseket. Az a baj, hogy már napokkal, hetekkel a gyilkosság előtt eldurvult az állapota, ugyebár volt az a tűzgyújtás sztori... De a szülei megmagyarázzák, hogy jól van.
Van ország ahol ilyenért előveszik a kezelőorvosokat, persze nem mondom hogy 100% hogy hibásak és hogy látható volt az állapotán, hogy előbb-utóbb lesz valami, az is lehet hogy nem. De itthon még csak vizsgálat sem fog indulni ezzel kapcsolatban, ahogy soha, semmilyen hasonló esetben nem indul.
Szomorú...
Az a módszer, ahogyan meghalt - az megrendítő volt. A gyerekkorom jut eszembe a színész alakításairól, ezért volt erről szörnyű érzés olvasni.
Nagyon visszamennék most az 1980-as évekbe! Egészen "más világ" volt még akkor... elég volt a televízió és a rádió, valamint a kazettás magnó.
Az internetnek pedig ugyanannyi az előnye, mint a hátránya.
Igen, nagyon.
Igazából olyan hálátlanok vagyunk. El is felejtettük, el is feledkeztünk róla, miután élveztük a szép és igaz alakításait.
Hogyan lehet megkeresni a többieket, a hozzá hasonló régi művészeket, hogy megelőzzük a tragédiákat?
És a nem művészeket is, hogyan védhetjük meg a hasonló helyzetben lévő öregeket?
Egyáltalán, van valami idősvédelem, mint ahogy gyermekvédelem van? Mert lehetnek az öregek is olyan kiszolgáltatottak, mint a gyerekek, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!