Miért csinálják egyesek ezt messengeren?
Bekapcsolom a telefont, látom jött üzenet, de reggel nem az az első dolgom, hogy ezeket megválaszoljam. Szerintem nem is kötelező.
A híreket szoktam elolvasni, reggelizek, elkészülök, indulok munkába. Ha van időm ezek után válaszolok.
Azért azt durva elvárni, hogy mindenki 0-24-ben legyen elérhető, és tanácsokat osztogasson.
Este 9 körül általában már fáradt vagyok,olyankor sincs kedvem chatelgetni hiába írnak nekem.
Kérdező attól mert neked nincs életed a facebookon kívül, lehet az ismerőseid más dolgokat is csinálnak, ami teljesen rendben van!
Ezért nem szeretem a messengert, sok ember azt hiszi tőle, hogy csak mert én megkaptam az üzeneteket, kötelességem rögtön ràjuk figyelni és válaszolni is. Nem! Ez már tipikusan a "farok csóválja a kutyát", meg a "lekvár teszi el a nagymamát" helyzete.
Ha élőben vagyok valakivel, ide tartozik család is, barát, barátnő (sőt ha énidőt igénylek akkor magam is), akkor maximálisan rájuk figyelek, és ezalatt nem a messenger kontaktjaimmal vagyok elfoglalva, akkor sem, ha rákattintok véletlenül az üzenetre, amit kaptam. Majd később válaszolok, illetve "cserébe" ha majd vele talizom, akkor maximálisan ott leszek, és akkor meg másnak nem fogok rögtön válaszolni.
Ennyi.
Vagy egy óra, mire magamhoz térek reggel ébredés után. És megyek is egyből dolgozni.
Plusz ha valaki 'kisregényt' ír és a tanácsom kéri, szeretnék érdemben, normálisan válaszolni neki, amit nem lehet egy cigiszünet alatt, vagy a rötyiröl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!