Ha az óvodában mindenkit megtanítanak kezet mosni meg köszönni, hogy lehet, hogy sokan mégis képtelenek rá?
Ahogy előttem írták. Az óvónénik taníthatják erre a gyereket, ha otthon a szülők nem következetesek és nem szólnak, vagy csak néha.
Az óvodában és általánosban az óvónők és tanítónénik illedelmesség szempontból mindig szerettek, mert mindig illedelmes voltam, megadtam a tiszteletet. Apám mindig rám szólt, ha nem köszöntem, vagy ha nem mostam kezet, vagy nem köszöntem meg valamit. Ezek alap dolgok, és ő nem bunkó csitrit akart faragni a lányából.
Én is észrevettem, hogy manapság nem módi. Előző iskolámban (szakközép), ahonnét egy hónap után menekültem el, csak részben az osztálytársak miatt, a fő probléma a pocsék szakma volt... na mindegy. Amikor kérdeztem valamit az egyik lánytól, ő válaszolt, ezért én megköszöntem, ő csodálkozva nézett, hogy mit köszönök.
18/l
Azért, mert a szülő nemhogy nem tanítja és nem mutatja meg a jót, hanem sokszor bünteti azért a gyereket, ha másként mer élni, mint ahogyan ő. Értsd: kezt mos étkezés előt, fogat most minden étkezés után, és illedelmesen köszön mindenkinek.
És ehhez nem proli csalédból kell származni, kedveseim, hanem bunkó, önző, agresszív, és neveletlen szülőkkel kell megverettetni a Sors által. Abból pedig kis hazánkban aztán van elég. Ők nem hajlandóak változni - láésd személyiségzavarok - de nem is engedik, hogy a következő generáció més legyen.
Puszi, Viktorka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!