Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti egyetértetek azzal, hogy...

Ti egyetértetek azzal, hogy szükséges támogatni, a koronavírus miatt nehéz helyzetbe jutott embereket?

Figyelt kérdés

Az egy dolog hogy néhányakat elbocsájtottak. Leginkább turizmusban, vendéglátásban dolgozókat. De saját maguknak köszönhetik, hogy nincs megtakarításuk. Az nem magyarázat, hogy nem keresnek annyit hogy félre rakjanak. Sokan megkapják a fizetésüket, aztán 2 hétig ihaj-csuhaj, rongyrázás, meg hitel, hitel hátán. Sok ember nem képes előre gondolkodni, csak a mának él. Azt mikor gond van, akkor követelőznek hogy mentsék meg őket a közösből, meg könyöradományokból. Ez olyan, mint a devizahitelesek, meg mint rövidesen, a CSOK-osok lesznek. Vagy csak én látok ebben párhuzamot?

Tehát ki hogyan gondolja. Kell-e segíteni a koronavírus miatt, nehéz helyzetbe jutottakat?

2020. ápr. 27. 18:58
 121/131 anonim ***** válasza:
97%

20:43

Mi a gond a 10+10 millióval ?

Le van írva egyértelműen mi a feltétele. Egy munkanélküli vállalhatna akár mennyi gyermeket akkor sem kapná meg.

Pontosan hogy a középosztálynak kedvez leginkább ez a CSOK.

Tévedésben élsz ha azt gondolod ezt az általad oly kevésre tartott emberek megigényelhetik.

De képzeld nekem sem jobb a helyzetem, rakok félre rendszeresen de még sem tudok magamnak hazát venni, de lakást sem nagyon hacsak nem vidéken mert a CSOK annyira felnyomta az árakat, hogy szinte lehetetlen összegeket kérnek egy kis lyukért is.

Szóval nem vett el tőled senki semmit, csak arról van szó, hogy nem felelsz meg az igényles feltételeinek.

2020. máj. 2. 21:08
 122/131 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem meg igaza van.

Mit gondolsz kitől van az a pénz, akitől ezek az emberek ennyi pénzt kapnak?

2020. máj. 3. 01:00
 123/131 anonim ***** válasza:
97%

Aki kapja ezeket is adózik. Mindenkinek kell adót és járulékokat fizetni.

Az nem a tiéd, hogy mire fordítják azt nem te döntöd el.

Nem értem mit kell ezen rugózni.

2020. máj. 3. 08:18
 124/131 anonim ***** válasza:
100%

"nem te döntöd el."

Pontosabban: ha erről dönteni akarsz, akkor ugye van egy képviselőd.

Akire szavaztál.

Írj neki erről.

2020. máj. 3. 13:41
 125/131 anonim ***** válasza:
0%

08.18

Gondolom, te is valami ingyenélő lehetsz, azért véded ennyire a fajtádat!

2020. máj. 3. 19:09
 126/131 anonim ***** válasza:
97%

Milyen fajtáról beszélsz ?

A csok-ot igénybe vevők megfelelnek egy sor követelménynek ami már alapból kizárja az ingyenélőséget.

Nem elég csak gyereket vállalni.

Oldalakon keresztül fröcsögsz itt és íród a marhaságaidat.

Ha akkor pro vagy akkor gondolom nem esik nehezedre utánna olvasni a dolognak és akkor tudnál értelmes dolgokat is írni.

Ez az egyik.

A másik ha figyeled a kommmenteket akkor láthatod, de neked leírom megint, hogy nem vagyok ingyenélő.

Dolgozom ami mellett félre is tudok tenni.

Szóval a következő kommented előtt légy oly kedves és tájékozódj.

Jelen állapotodban nem igazán hozod az arisztokrata figurát.

2020. máj. 3. 19:24
 127/131 anonim ***** válasza:
9%
Többek szerint és szerintem is az a probléma, hogy azok, akik a járvány idején is dolgoznak, azok nem kapnak semmit az államtól. Akik meg otthon meresztik a hátsójukat, azok meg bértámogatást, albérleti támogatást, ingyen tanfolyamokat stb. Szóval mindent kapnak. Mert nekik jár, a semmire, a nulla teljesítményre. Csak mert megszűnt a munkájuk. Nehogy nélkülözni kelljen szegényeknek. Aki meg húzza az igát a járvány alatt is, az meg le van ejtve. Nekik kellene inkább a bértámogatás!
2020. máj. 4. 14:46
 128/131 anonim ***** válasza:
96%

Bér támogatást csak az kaphat ahol rövidített műszak van és az állam kipótol x %-ot. Akiknek megszűnt a munkahelyük azok akkor kaphatnak munkanélküli támogatást ha van 3 év ledolgozott munkaviszonyok.

Ebben az esetben 3 hónap támogatás jár.

Itt hívnám fel rá a figyelmedet, hogy ez Europában mindenhol így van, annyi különbséggel, hogy Magyarország Európai viszonylatban az utolsó a támogatási idő hosszát tekintve.

A tanfolyamokon részt vehetnek ha bekerülnek, erre az idő is kapnak x összeg támogatást de elhiheted, sokan inkább dolgoznának és örülnének ha munkahelyük lenne.

A húzza ( húzod) az igát részt nem teljesen értem, van munkahelyed be kell menned dolgozni.

Hol a gond ?

Feltételezem olyan munkád van amit home officeban nem tudsz végezni.

Megint beböfögtél egy halom értelmetlen dolgot aminek nem néztél utánna , hogyan is működik pedig kértelek rá.

Szóval mi az amit még irigyelsz a munkanélkülivé vált emberektől ?

2020. máj. 4. 16:47
 129/131 anonim ***** válasza:
14%

16:46

Te mit nem értesz azon, amit a másik válaszoló, mond??

Rohadt sok embernek van elege a nagycsaládosok nyalásából, az ingyen pénzekből.

Ezt az adózást meg hagyjuk már. Nézzük már meg mennyit adózik, akinek vállalkozása van, meg mennyit egy adminisztrátor a közszférában. Nem lehet egy lapon említeni.

Egy minimálbéres is több GYED-et kap, mint egy őstermelő például, vagy egy KATA-S vállalkozó, holott össze sem lehet hasonlítani, sem a munkamennyiséget, sem a kockázatvállalást. Arról pedig, hogy a társadalomban kinek mi szerepe van megint hagyjuk, egy hülye is tudja, hogy kinek a munkája nélkülözhető.

Többek között a privát szféra azért adózik, hogy eltartsák a sok olyan embert, aki ezekre a mondvacsinált munkákra van beosztva, és akkor még ilyen meg olyan támogatás. Nevetséges.

Azok az emberek pedig semmit nem kapnak, akiknek a munkájuk nélkül ezemnek semmije nem lenne.

2020. máj. 5. 07:04
 130/131 anonim ***** válasza:
96%

127-es válaszadó.

Én csak annyit mondok, szeretném megnézni az arcod , amikor te kerülsz egyszer ilyen helyzetbe.

Kíváncsi lennék, hogy visszautasítod e a segítséget.

Napok alatt megszünhet az állása az embernek a mai világban.

Ne gondold, hogy a te állásod olyan baromi biztos.

Én szívesen adom az amúgy is befizetett adóm ilyen célre.

Egy ingyenélő, aki jelenleg otthon van, viszont a cég érdekében 3*annyit dolgozik otthon , mint amennyi elvárás lenne..

2020. máj. 6. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!