Ti egyetértetek azzal, hogy szükséges támogatni, a koronavírus miatt nehéz helyzetbe jutott embereket?
Az egy dolog hogy néhányakat elbocsájtottak. Leginkább turizmusban, vendéglátásban dolgozókat. De saját maguknak köszönhetik, hogy nincs megtakarításuk. Az nem magyarázat, hogy nem keresnek annyit hogy félre rakjanak. Sokan megkapják a fizetésüket, aztán 2 hétig ihaj-csuhaj, rongyrázás, meg hitel, hitel hátán. Sok ember nem képes előre gondolkodni, csak a mának él. Azt mikor gond van, akkor követelőznek hogy mentsék meg őket a közösből, meg könyöradományokból. Ez olyan, mint a devizahitelesek, meg mint rövidesen, a CSOK-osok lesznek. Vagy csak én látok ebben párhuzamot?
Tehát ki hogyan gondolja. Kell-e segíteni a koronavírus miatt, nehéz helyzetbe jutottakat?
Mi értelme van megkérdezni valamit ha mások nézőpontját nem fogadod el?
A világ nem fekete és fehér. A világ színes. Nem mindenki teheti meg a mai világban, hogy a végzettségével elhelyezkedjen. Nem mindenki él Pesten meg nagyvárosokban, sokan élnek faluban. Ők örülnek, hogy van munkájuk és az ilyenek emberek meg is becsülik. Annak a kicsinek is örülnek. Abba nem gondolsz bele hogy a gyári munkásoknak köszönheted, hogy bemész a boltba és leemelheted amit éppen megkívánsz? Persze, hogy nem gondolsz bele mert nem vagy ilyen helyzetben és ahelyett hogy megismernéd a világot az 1%nyi tapasztalatodból formálsz véleményt.Nem kell őket szeretned de a tiszteletet megérdemlik mert ahogy dolgoztatják és ahogy bánnak velük az sok helyen embertelen.
Kedves kérdező !
Én is gyárban dolgozom,havi 110 ezerért ,hogy tanulni tudjak, mivel a közelben nincs más lehetőség , szóval ebből kell az otthoniakra adnom, ennem, félretennem , ruházkodnom stb.
Üdv. Primitív gyári munkás ❤️
140.000 Ft lakásbérlet Budapesten olcsónak számít egy akkoráért, amiben élünk.
16.000 közösköltség, télen 50.000 rezsi.
50.000 Ft kata, 20.000 Ft könyvelő.
Telekommunikáció minden telefonnal és szolgáltatással együtt 20.000. Áruhitel a laptopért, amin dolgozom, 12.000.
Óvodai ebéd, óvodai csoportprogramok, gyerekruha, felnőtt ruhák, fellépőruhák, játék, könyv, rengeteg könyvünk van nekünk és a gyereknek is. Kaja. Javítások, amik felmerülnek egy hónapban, ha valami itthon elromlik.
Gyógyszer, ha valaki beteg lesz. Fogorvos.
Lakberendezési tárgyak, gyerekbútor.
Fejlesztő eszközök, gyurma, papír, festék, színes ceruza, zsírkréta, filckészlet.
Hopp, beteg lettem, egy hétig nem jönnek a tanítványaim, mínusz negyvenezer.
És azt hihetnéd, hogy panaszkodom, de nem, csak ez egyszerűen ilyen, és ha mi ezt nem csinálnánk, akkor egy csomó egyéb szolgáltatás nem lenne. Nem szólna zene a rádióból, nem lenne mit eljátszania a zenekaroknak, neked nem lenne kedvenced... de ez nem csak a zenével vam ám így, hanem a színházzal, a filmmel, az irodalommal is. És ha mi ezt az életet nem vállalnánk be, akkor neked, kérdező, nem lenne mit nézned a tévében, és nem lenne mit hallgatnod a rádióban, nem lenne netflix és hbo.go, nem lenne szinkron, stb...
#109 04:38
"nekik in vannak álmaik. Lehet kissebbek, lehet nagyobbak de vannak"
Hát igen, ez a baj. A proliknak vannak álmaik, de semmit nem tesznek érte. Hanem elvárják, hogy mindaz az ölükbe hulljon, és nekik adjanak. És az a baj, hogy az ölükbe is hullik, más emberek kárán. Vannak emberek, akiknek meg nem raknak semmit se az ölükbe, hanem megdolgoznak az álmaikért. Ez nyilván nem tetszik nekik, hogy van egy réteg, aki mindent csak kap, mert ők képtelenek megdolgozni bármiért is.
19:35
Téged milyen kár ért áruld már el. Plusz azt is, hogy másnak mi hullott az ölébe ?
19:43
Pl. Nekem, nem fizet ki az állam semmilyen tanfolyamot, mert nem vagyok munkanélküli, sem "rászorult" Nekem ez a kormány a 10 év alatt semmit nem adott, tőlem csak elvett. Nem kapok 10+10 milliókat, mert csak 2 gyerekem van, akiket egyedül nevelek. De nekem nem jár semmi, mert nem számítok rászorultnak. Tőlem csak elvenni lehet. Ha lumpenproletár lennék, vagy spórolni nem tudó proli, akkor járna minden.
20.43
Pontosan! A trógerokkal és munkanélküliekkel ellentétben, a polgárságot kellene inkább támogatni, mert az minden társadalom gerince.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!