Miért van az hogy az idősebbek mondhatják hogy a fiatalok így meg, úgy a fiatalok meg nem?
Pl az öregek tudják szidni a mostani fiatalokat azaz minket hogy jaj ezek a mostani fiatalok Semmit se tudnak lusták stb stb . Ami rám nem igaz... De szeretnek általánosítani.
akkor ennyi erővel mi is mondhatnánk hogy a régi öregek sokkal dolgosabbak voltak mindig kapáltak még nyugdíj mellett is pl az én mamám is és csirkét is tartott stb
Holott mondtuk neki hogy ne fárassza magát de ő akkor is ment ki és nem panaszkodott hogy jaj fáj a lábam meg a hátam .
Csak panaszkodni tudnak.
"De szeretnek általánosítani."
Basszus!
Te is általánosítasz, ha nem tűnt volna fel?!!
a fiatalok is bármit mondhatnak az idősekre, csak sztem bölcsebb dolog egyszerűen rájuk hagyni.
a mai idősek nagy része az előző rendszerben felnőtt műveletlen, egyszerű ember, aki meg van róla győződve, hogy mindent jobban tud és mindenben jobb, mint a mai fiatalok.
a kedvencem az volt, amikor egy nyugdíjas öregasszony (asszem, tanítónő) nagy pofával kioktatott, hogy különbül műveli a nyelvet, mint a mai fiatalok, közben meg alapvető hibákat vétett ( megérni és megélni szavak összekeverése stb.), Most erre mit lehet reagálni mosolygáson és egy „Ok boomer”-en kívül?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!