Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ilyen hosszú a 65 év...

Miért ilyen hosszú a 65 év felettiek vásárlására kiszabott idősáv?

Figyelt kérdés
3 teljes órán át, mindezt délelőtt, teljesen felesleges. Másfél-két órára kellene maximum, és valami nagyon-nagyon nem frekventált időpontban, mondjuk 13.00 - 15.00-ig. És csak a nagyobb hipermarketekben, kisebb üzletekben nem kellene idősáv.
2020. ápr. 27. 11:12
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
78%

"nem mindegy már ezeknek a véneknek?"

Ritka nagy bunkó vagy. Kívánom neked, hogy érd meg az öregkort és éld át mindazt a gonoszságot és rosszindulatot, ami megy a idősek ellen, főleg mostanában.

2020. ápr. 27. 11:34
 12/30 Balatoni srác^ ***** válasza:
77%

"Amikor pedig megjegyeztem, hogy "nem mindegy már ezeknek a véneknek?", még nekiállt pattogni. :D"

De egy gyökér vagy...

A "biztiőr" csak szabályokat tartotta be, szóval jogosan kezdett el "pattogni".

Am. meg nem hiszem el,hogy nem tudsz 3 azaz három röpke órát kibírni bolt nélkül...

2020. ápr. 27. 11:35
 13/30 anonim ***** válasza:
28%
Azért vannak boltok ahol hülyeségnek tartom az öregek óráját. Pl Douglas
2020. ápr. 27. 11:40
 14/30 anonim ***** válasza:
14%

Nem tudom, édesapa, te hol élsz, de például Pesten, ahogy a vidéki falvakban is (és nem az agglómerációs újgazdag csőcseléktelepeken és lakóparkokban) a magyar lakosság úgy néz ki, hogy 100-ból van 2 db gyerek(!) 8 db felnőtt(!) és 90 fő(!) 80-90 éves öregasszony. Eddig is velük voltak zsúfolásig tele a boltok, piacok, utcák, terek, aluljárók, trolibuszok, most ez az óriási vége nincs öregasszonytömeg be lett korlátozva sz4ros 3 órára azért, mert szállingózik két-három nem létező 65 év alatti is valahol... Ráadásul az öregasszonyok reggel nyolckor már rég meg szoktak lenni a bevásárlással, és kilenckor már egy órája a fakanál mellett állnak, délután már rég az ágyban fekszenek bepatikázva... 13-15 között öregasszonyok nem élnek életet.

Igen, róluk fog szólni a világ, nem arról a két tucat 65 éven aluliról.

Tessék ott a gyerek6aszás lakóparkban, negyveneséknél meg a gépkocsista bevásárlóközpontokban járják ki egyénileg, hogy ne legyen nyugdíjas idősáv, mert ott minek... Ez teljesen igaz. Máshol az is kevés, ami van. Egy olyan országban élünk, ahol durván nem a fiatalok vannak többségben. Egy-egy ilyen helyi bolt forgalmának 90%-át az öregasszonyok adják. Ahogy egy-egy társasház vagy épp zsákfalu lakosságát is.

2020. ápr. 27. 12:13
 15/30 anonim ***** válasza:
76%
Nekem teljesen mindegy, ki vásárol az adott időszakban, mert olyankor én munkahelyen kell, hogy legyek, 5 után meg sok helyre már nem lehet eljutni.
2020. ápr. 27. 12:42
 16/30 anonim ***** válasza:
76%

Igen: inkább ez a gond, hogy munkaidőn kívül sok hely még/már nincsen nyitva.

Ezt nem tudom, hogy hogy gondolták?

2020. ápr. 27. 12:48
 17/30 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként ezeket az idősávokat rá lehetne bízni a helyi polgármesterre, aki indokolt esetben egyéni elbírálást is használhatna. Ezt az üzletnek ki kellene írnia, interneten is, és akkor mindenki jól tudna működni.
2020. ápr. 27. 12:54
 18/30 anonim ***** válasza:
80%

Engem csak két dolog zavar benne:

1. Hogy hétvégén is érvényes. Tehát az ember a munkahét után vagy kelhet megint 6-kor, vagy el lehet felejteni a vásárlást. Köszi. A nyugdíjasoknak teljesen elég lenne hétköznap shoppingolgatni, ők akkor is ráérnek.

2. Túl szigorúan veszik, múltkor az üres Tesco épületéből üvöltve zavart ki a biztonsági őr 9:01-kor, mert az épületben levő Media Marktba akartam bejutni. Megnéztem az oldalukon, azt írták 9-15-ig vannak nyitva (tehát nyilvánvalóan a dolgozók megint csak nyaljanak sót, mindegy), és írták hogy NEM vonatkozik rájuk az idősáv. Én idióta azt hittem, ennyire egyszerű lesz és sikerül elintézni amit akartam, de hát természetesen megközelíteni se szabad a boltot (amit fölösleges feltüntetni persze online, hadd utazzon a szerencsétlen user), és vonatozhattam kétszer annyit mint terveztem, mert az nyilván sokkal biztonságosabb járvány idején, mintha csak egyszer vonatoznék és legalább az épületbe bemehetnék - természetesen volt rajtam maszk és kesztyű is az említett esetnél.

Szóval nálam ez kicsit agybaj, hogy oké hogy a kaját gyógyszert stb-t így lehet megvenni, de hogy a komplett környéket lezárják és erről ne is adjanak semmi infót, ez elég bosszantó.

Azzal egyetértek, hogy délelőtt folyamán legyen a nyugdíjas idősáv, nem raknám délutánra.

Annyi, hogy végre gondolhatnának rá, hogy sokan még mindig dolgoznak napközben esetleg....

2020. ápr. 27. 13:06
 19/30 anonim ***** válasza:
37%

Ismerősöm szupermarketban dolgozik. Azt mondta, 9-től 12-ig a seggüket vakarják az eladók, pang az üzlet. De hát szabály az szabály.

(Olvastam olyat, hogy lerövidítik 2 órára, de itt már csak az a biztos, ami megjelent a Magyar Közlönyben.)

2020. ápr. 27. 13:36
 20/30 anonim ***** válasza:
0%

# 16: ami nincs nyitva munkaidő után, azokra nem vonatkozik a nyugger-idősáv. (ruhabolt, barkácsáruház, műszaki cuccok, stb. stb.)

Azok a boltok viszont, amire vonatkozik a 9-12-ig, azok késő estig nyitva tartanak.

2020. ápr. 27. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!