Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek ma hogy reagálnának...

Az emberek ma hogy reagálnának egy zombiapokalipszisre?

Figyelt kérdés

Tegyük fel hogy lehet, nem szeretnék szélsőségesen földhözragadt válaszokat, csak képzelettel játszunk.

A zombik ebben az esetben:

Élnek, csak megkergültek egy fertőzéstől, ami arra készteti őket, hogy egyenek megállás nélkül. Nem csak egyszer harapnak, de sokszor életben hagyják azt akit megtámadnak. Éhen tudnak halni, el tudnak vérezni, belehalnak a fej szétroncsolásán kívül másba is.

2020. ápr. 17. 18:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Meg még eszembe jutott egy problémás dolog, még akkor is, ha a legkedvezőbb esetet vesszük: a fűtés télen.

Nekünk most kb 2-3 évre elegendő tüzifánk van. Ami még akkor se tart míg a világ s 2 nap, ha spórolunk. (A főzéshez/sütéshez szükséget tüzet is fával kell egy idő után megoldani) Meg nem tudom más hogy van vele, de én egy ilyen 3.-4.-es korom óta próbálok Bear Grylls módjára tüzet gyújtani, de még most se megy. Néha még gyufával se sikerül begyújtanom. 😅

2020. ápr. 18. 20:03
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis javítás:

Nem biztos, hogy párszáz év múlva kihalunk.

Úgy értem, hogy pl egy afrikai kis falut nem érintene olyan drasztikusan egy zombiapokalipszis, mint a modern társadalmat. Ráadásul nekik a megfertőződés veszélye is sokkal alacsonyabb lenne, mert nagyon sokat kellene egy zombi gyalogoljon ahoz, hogy bevigye egy ilyen nevenincs faluba a fertőzést.

2020. ápr. 18. 20:38
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

# 10, szép elképzelés! Csajok előre törnek! :D

Egyébként, egy fogalmazásomban is altatót írtam, mert a kutyáimnak az lenne a leg fájdalommentesebb, és magamnak is, de ha tényleg odakerülnék, és lelkileg már volt, hogy olyan szintre kerültem, depressziósan, hogy meg akartam tenni, csak legyen mindennek vége, ténylegesen nem tudnám... valószínűleg a lábam előbb járna, és tovább, mint a kezem amíg bevenném az altatót.

Csak az lenne a problémás, hogy találjak csapatot. Na meg az, hogy a zombik gyorsan mennek vagy nem, és milyen erőben vannak. Ha jó erőben, hát akkor néhány jó mozdulatnál több kellene. Álmaimban már megtanultam, hogy a lőfegyvert - ha egyáltalán tudnék szerezni, mert ez nem Amerika, hogy minden éjjeli szekrényben lapul egy - nem tanácsos pazarolni + hangos, ergo marad a közelharc. >>

18/l

2020. ápr. 18. 20:50
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Megjott a kedvem vmi zombis jatekhoz :D
2020. ápr. 19. 12:14
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az agyamban olyan mennyiségű info van a zombi apokalipszisról hogy az hihetetlen. Szó szerint az összes zombis filmet láttam +az animék és a koreai animált sorozatok, az amerikai sorik (walking dead szériák) és könyvek. Szóval ha erről szólt volna az érettségi lehet nem éppen hogy átmegyek xD (nem vagyok rá büszke 😔)

+ Rengeteget tanulmányoztam a különböző túlélési útmutatókat / könyveket, és a fizika is megy annyira hogy áramot tudjak magamnak csinálni.

A fizikumom az megvan ahhoz hogy pár halott koponyát össze zúzzak szóval azzal sem lenne gond.

Budapesten pedig a legjobb a védelem és az ellátmány. Hatalmas erős ajtók (a kapuban), emeletenként rács, bejárati ajtó a lakásba és egy utcára néző ablak(1 minimum).

Majdnem minden sarkon van 1 kisbolt és a legtöbb helyen pár utcára ott a nagy üzlet (spar, Tesco, lidl, Aldiy stb.) Illetve rengeteg ruha üzlet és barkács boltok. + A kínai üzletekben minden hasznos cucc van.

Szóval túlélni egyszerű ha odafigyelünk. Az üzemek nem egyből állnak le így ha látjuk hogy beütött a szar akkor lehet engedni a csapvizet palackokba, kádba, stb. Csak azoknak is tisztának kell lenniük.

A legokosabb döntés ha az első pár hetet megfigyeléssel töltjük és próbálunk éjjel mozogni. Veszélyesebb a sötét miatt de az ember általában nappal mozog éjjel meg alszik így kevesebb ellenállásba ütközünk. Ha félünk a sötétben akkor jogosan hiszen ha nem látunk zombit nem biztos hogy nincs.

Akit érdekel hosszan az én túlélési tervem keressen .ég privátban + én ha ez az egész valósággá válik akkor ha túl éltek addig ameddig csitul a helyzet még segíteni is tudok lol. Mert az fix hogy engem nem zabálnak fel a tetves zombik, ha kell akkor bárkit lezúzok miután zombi lett vagy egyszerűen rajtam akár portyázni.

2020. júl. 24. 00:45
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok csak hogy ez se maradjon le: 18/F

Ja és még annyi hogy a zombi apokalipszisban a legnagyobb ellenség azok nem a zombik és nem is az emberek...hanem a betegségek és a kosz. Tiszta vizet csinálni kell, ha máshogy nem akkor forralva. Meleget / tüzet könnyen lehet csinálni ha van elem nálunk és réz drót. (Elem van minden háztartásban a rézdrótot meg kiszeded mondjuk a tv távirányítójából+abban van elem is)

Ha beüt a zombi apokalipszis akkor az egyén vissza esik a középkorba csak annyi hogy ha van ami megmaradt fizika óráról akkor tudod melyik könyvet ne elvenni a polcról hogy tudd hogyan kell készíteni ezt-azt. (Ha fiatal vagy és nem dobtad ki a tankönyveket mint én mert ha beüt a szar akkor jól jön az majd később akkor előrébb vagy mint az átlag)

Illetve nem árt tisztában lenni azzal hogy hogyan kell használni a nyílt lángot és mivel lehet eloltani, mert a víz az aranyat ér. (A tüzet homokkal oltjuk el. Ha lehet csak akkor rakjunk tüzet ha ott kell hagyni bármi miatt akkor ne okozzon erdőtüzet stb mert ha lepusztul a bükk miattunk akkor saját magunk alatt vágjuk a fát...)

2020. júl. 24. 01:01
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"Tiszta vizet csinálni kell, ha máshogy nem akkor forralva."

"a víz az aranyat ér"

Látszik, hogy városi vagy. :)

Nálunk néha még kicsit sok is a víz. (A pincéből minimum 4 vider vizet merek ki naponta, de ha esik akkor 12-nél többet.)

Az utcánkban meg minimum 2 kút van.

Ha lenne napelemünk, akkor még a WC-t is úgy le tudnám húzni, mint most, vagy a csapon is úgy folyna a víz, mint most. (A kútból egy pompa felnyomja a fizet a házban az elemetre egy tartályba, ahonnan meg lefolyik, mikor kell. Viszont a pompa árammal működik.)

2020. nov. 13. 22:50
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
17-es ehhez csak annyit hogy nem biztos hogy fertőzés mentes az eső. A másik pedig hogy sajnos egy olyan világban ahol nem igen működik a csatorna rendszer ( vagy nem olyan effektíven mint előtte) akkor nem a fürdés lesz a legnagyobb gondod, hanem az ivóvíz. Amúgy kiegészíteném az előző írasaim. Van jobb hely mint a Budapesti panelek. A hatalmas raktárak (logisztikai központok) sokkal jobban védhetők, illetve ott tényleg minden IS van. Kamionok, összes beszerezhető cuccok az áruházakból, generátorok, szóval tényleg minden. És még zombiból is kevesebb lenne mint egy nagyvárosban.
2021. ápr. 17. 22:26
 19/19 anonim válasza:

owao mennyi jó fej embire találtam xdd

bárki akivel akarok beszélni erről úgy néz rám mint valami idiótára, szóval nagyon király hogy ennyien írtatok ilyen menő cuccokat.

de akko mán enis leírom h velem zu lenne;

nos, falusi vagyok, 17 éves lány, a kedvenc tantárgyaim a fizika, kémia és az irodalom, szval nem hogy értek az áramhoz és egyebek, de magányosabb pillanataimban tudnék írni ilyen szívből szóló, roppant szomorú novellákat, amiket nem mellesleg biztos ki is állítanának azután hogy lecsengett a zombej invázió. (fixen leszarná mindenki és minden bizonnyal addigra a lapok cafatokká válnának valami agyhalott miatt, szval csak hülyülök)

tehát, én a szüleimmel és a két tesómmal élek, plusz vannak kutyusaink, akikkel ugye mint ahogy azt ésszerű lenne tenni, sajnos kegyes módon búcsút kéne vennünk, de áh, tuti amiatt lennék depressziós

mi valószínűleg egy ideig csendesen élnénk, elbújva és megfigyelve mindent ami körülöttünk folyik. kirabolni nem tudnának ha elszabadulna a káosz, ugyanis apámnak engedélyezett fegyver tartása van, plusz az iker öcsém is ért a verekedéshez, nem is beszélve rólam, hisz egy big mászűl vagyok.

mint lány bizonyára gond lenne a menstruációval, amit őszintén idk hogy lehetne megoldani, hisz ha nem vagyunk megfelelően -azokban az időkben-, tisztán tartva, könnyen bekajálhatunk valami szar vírust.

egyébként biztos hogy bezárkózás előtt feltöltenénk a készleteink, plusz összebonorálnánk egy csapatot amivel haladni tudnánk azután, hogy tisztában vagyunk a dolgokkal, tekintve hogy egy ideig működni fognak a mobilok is, gondolok itt a térerőre stb. tisztában vagyok azzal hogy csapatban mozogni eléggé rizikós, de valahol biztonságosabb is, annak dacára hogy esetleges a halál esélye, vagy az, hogy valakit gusztusos módon megharapnak.

minden bizonnyal egy olyan helyen szállásolnánk el magunk ami valami kihalt, félre eső hely lenne, márcsak azért is hogy ha azt megfelelő biztonsággal felruházzuk, a keményebben pedig eltudjanak menni élelmiszerért meg minden egyébre ami kellene a túlélés érdekében

2021. jún. 16. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!