Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti mennétek az alábbi helyzetb...

Ti mennétek az alábbi helyzetben körmöshöz?

Figyelt kérdés

Mielőtt nekem esel, kérlek olvasd el a történetet.

A járvány kitörése után egy héttel a körmösöm bezárt, maximálisan egyet értettem vele.

Majd kb 10 nap elteltével küldött egy köremailt a vendégeknek, hogy újra kinyit. És részletesen leírja benne hogy 3 gyerkőce van és egy félkész háza, ezért fontos neki a munka, nem teheti meg hogy nem dolgozik.

A lelkiismeretem azt mondaná hogy ne menjek, ugyanakkor megértem a körmöst is, hogy kétségbe van esve, ő ebből él.

2020. ápr. 12. 22:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
72%

Elmennék, mivel szerencsétlennek ez fontos bevételi forrás. Meg általában az ember a körmösével jóban van, én legalábbis sokat szoktam vele beszélgetni. Ő dolgozni elmehet, ha kesztyűben, maszkban van, plusz te is maszkban vagy, netán plexi is van, kezet tudtok mosni, fertőtleníteni, akkor miért ne?

Amúgy én is rendszeresen járok, de most csökkenteni szeretném a kiadásaim,szóval kimarad egy kis idő, mondjuk a körmeimnek se árt a pihenés.

2020. ápr. 13. 00:51
 12/13 anonim ***** válasza:
87%

Velem kb. ugyanez volt a helyzet. A körmösöm megijedt, bepánikolt és bezárt, majd 3 héttel később küldött egy üzenetet, hogy x naptól kezdve ismételten dolgozik és jelezzük, amennyiben szeretnénk menni, kérjünk tőle időpontot. Na most én kb. erre számítottam. Gondolom akkor ez egy hirtelen jövő döntés volt a részéről és nem gondolt bele, hogy a fennálló vírushelyzet nem 2 és nem is 3 hétig fog tartani... Az embernek ideális esetben azért van félretett pénze, de szerintem a többség azért nem arra van berendezkedve - akár önhibájából vagy azon kívül- hogy csak a tartalékjaiból éljen meghatározhatatlan ideig... Ő is rájött, hogy ugyanúgy pénzből él mint bárki más, ami a munkájából származik, a fogadott vendégektől és ezt nem tudja pótolni máshonnan. Magyarul vagy dolgozik és lesz pénze vagy nem dolgozik, nem keres pénzt, nem tud megélni és esetlegesen elveszíti a vendégeit is.

Én elmentem. Egyrészt nagyon levolt már nőve a körmöm, ami a jelenlegi helyzetben elsősorban nem esztétikai probléma. A köröm egy idő után már zavaró és csúnyán le tud törni vagy be tud szakadni (ami elég fájdalmas) lenőtt állapotában. Én is gondolkoztam rajta, hogy most ezzel mi lesz, mert vagy nekilátok és ahogyan tudom lereszelem a körmöm, kb. szétcseszve azt, vagy időtlen időkig várom amíg teljesen lenő. Plusz, bennem is felmerült, hogy ő is részben belőlem él. Nyilván az ember tisztában van vele, hogy vírus, fertőzésveszély, kockázat stb., de megmondom őszintén, hogy én ebben nem vagyok egy kimondottan követendő példa... Először még én is nagyon odafigyeltem és a lehető legjobban próbáltam betartani a javaslatokat, de ma azt mondom, hogy igazából nem számít és az élet nem állt meg. Az ember eljár dolgozni, az ember eljár bevásárolni, az ember kint van az utcán, az ember rendel magának ezt-azt, szóval úgy vagyok vele, hogy ezen már nem oszt és nem szoroz semmit, hogy beülök-e körmöshöz vagy sem (ami amúgy a legtisztább környezet, ahol megfordulok, hiszen ott a körmösöm eddig is odafigyelt a tisztaságra, fertőtlenített, nem lehetett bemenni utcai cipővel stb.). Magyarországon nem megoldott a megélhetés a jelenlegi helyzetben, az átlag ember számára nem nagyon van sok lehetőség... teljességgel lehetetlen az, hogy most otthon üljük bezárkózva amíg ez az egész le nem cseng.

2020. ápr. 13. 02:04
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokoat.

Kb ugyanannyira megoszlanak a vélemények, mint amennyire én is dilemmázok.

Az hogy itthon mindegy milyen a körmöm, az igaz lehet, de én is dolgozom és dolgozni is fogok, de ez mondjuk pont nem szempont.

2020. ápr. 13. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!