Mit csinálsz ha rossz emlékek jutnak eszedbe?
Egyre gyakoribb hogy fel jönnek régi emlékek amiket inkább el felejtenék.. Nem tudom mi az oka ennek, de nem is érdekel. Azt szeretném megtudni hogy ti, mit szoktatok tenni ilyenkor hogy el múljon?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Nálam általában az van, hogy zene hallgatás közben jönnek fel múlt béli dolgok, amik fájnak és sírni szoktam( igen, gyenge vagyok, tudom)
Az megnyugtat
én szerencsére a negativ emlékeket képes vagyok olyan szinten elengedni, elfelejteni, hogy ha akarok sem tudok később visszaemlékezni rájuk.
Kezdetben, 20 évesen ez még egy tudatos blokkolásnak, elfojtásnak indult, ami elvben nem szerencsés, viszont menet közben valódi felejtéssé, szelektiv memóriává alakult az agyamban.
a folyamata ennyi volt.
kezdetben elfojtás volt: tudatosan el akartam felejteni rossz emlékeket. Amikor kisértettek, próbáltam legyűrni őket, Ilyenkor jelképesen meg szoktam mosni még a szememet is, ezáltal próbáltam megújulni, vagy kitiszitani a rossz emlékeket a lelki szemeim elől.
Először nagyon görcsös és tudatos volt az egész 1-2 évig. Aztán már tényleg eltűntek az emlékek, és már nem is tudok visszaemlékezni rájuk.
Később az agyam is ráállt erre, és azóta már nem kell akarni felejteni, hanem egész egyszerűen csak a jó emlékek maradnak benn az agyamban, a rosszak törlődnek. Tényszerűen, vázlatosan ugyan emlékszem azokra is, de nem kapcsolódnak hozzá emlékképek, inkább olyan infók ezek, mintha csak töriórán tanultam volna őket.
A jó emlékek ezzel szemben élesen élnek bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!