Hogy tudok segíteni az embereken?
Hát például itt ha válaszolgatsz kérdésekre
Meg vannak jótékonysági szervezetek
Lehetsz pszichológus
Lehetsz ilyen life-coach életvezetési tanácsadó
Lehetsz akár dietetikus ilyen táplálkozási tanácsadó
utóbbi3hoz van képzés is egyébként szerintem mindhez.
Jelenleg valószínűleg az internet az egyetlen lehetőséged. Egyébként szerintem olyan szempontból például ez az oldal a legalkalmasabb, hogy beszélgető partnert kereső oldalakon leginkább adatokat látsz, mellé rövid bemutatkozást. Itt viszont konkrétan az érzéseit, gondolatait írják le az emberek. Egy bemutatkozásból nem valószínű, hogy lejön van-e szüksége segítségre, itt viszont elég konkrétan leírják.
Jelenlegi távoktatást és kijárási korlátozástól eltekintve, próbálj meg minél több emberrel beszélgetést kezdeményezni, főleg olyanokon, akik látszólag nem valami vidámak. Például szünetben sétálj a folyosókon más osztályok körül és nézz szét egy kicsit. Először csak figyeld meg, hogy van-e olyan, akinek szüksége lehet rá. Majd mikor már egyértelművé válik, kezdeményezz beszélgetést vele. Bár osztálytársakkal ez talán egyszerűbb.
Egyébként szerintem ha valaki ennyire segíteni akar, akkor arra az a legjobb megoldás, ha pszichológusnak tanul. Ott nem kell annyira keresgélni, hogy hol talál rá embereket, hanem jönnek maguktól.
Bár nem tudom neked ez is fontos tényező-e. Mármint hogy izgalmasabbnak találod, ha neked kell megkeresni az embereket hozzá és nincs kötelességed, akkor csinálod, amikor kedved van.
Attól is függ, hogy vallási térítő vagy-e, vagy pedig inkább pszichológus alkat?
Egyébként van, amikor valaki saját élettapasztalata által is jó érzékkel meg tudja hallgatni mások baját. Téged nem nyomaszt túlságosan valami? Ugyanis ezáltal is létrejöhetett az empátiád.
Önkénteskedés bevállalása, tanulni pszichológiát, vagy más szociális területre vonatkozó dolgokat (mentálhigiéné, stb.). Esetleg life coach-nak.
Az alapkészséged szerintem meg van hozzá, csak még kicsit fejleszteni kell. És meg kell tanulnod mérlegelni: mit tehetsz/nem tehetsz meg, mikor mondj NEM-et. És ami a legfontosabb:
Megtanulni nem magamra venni más problémáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!