Ti hány hónap bezártság után mennétek ki a polgári engedetlenség jegyében tömegesen?
Az emberi segítőkészségnek és toleranciának vannak határai.
Az márpedig pusztán segítőkészség, hogy jófejségből nem megyünk ki, mert arra megkértek minket.
Kinél hány hónap lenne a határ, ahol azt mondja "Nem érdekel"?
Mikor számíthatunk olyan facebook csoportra, ahol több tízezresével fognak a tagok gyűlni, és egy adott időpontban utcára menni?
Én el tudom képzelni hogy emberek valamilyen más megoldás szorgalmazása céljából akkora tüntetést szervezzenek országszerte, mint az internetadó idején...
Kérdező, nem sulykolom magamnak. Pusztán értelmes ember hajlandó ennyi áldozatra.
Vannak idős szüleim, még idősebb nagyszüleim, akik az egészségi állapotukat tekintve messze a leginkább veszélyeztetett csoportba tartoznak. Az ő egészségükért ki tudom bírni pár hónapig, hogy nem mászkálok össze vissza.
Nem azért, mert az operatív törzs, meg a csúnya, gonosz Viktor és Cecília azt mondja, hanem azért mert egymásért is felelősek vagyunk, nem csak magunkért.
#12: Azért írtam így, mert a kérdezőnél ott van a sorok között, hogy nem a víruson, a biztonságon, és a racionalitáson van a hangsúly, hanem a személyes szabadságon a következményektől függetlenül.
És persze, az ostobák fel fognak lázadni, ki fognak menni, ahogy most is kimennek, ezáltal csak még tovább fog tartani.
Az, hogy valaki a tarsadalom erdekeben hozott egeszsegugyi korlatozast nem tartja be, az nem POLGARI engedetlenseg, hanem szimpla proli csakazertsem egyugyuseg, nincs benne sem polgari, semmi ertelmisegi, egyszeru egyugyuseg, faek egyszerusegu hoborges.
Ez most nem politikai vita (es az sem az lenne, ha a kormany meg merne lepni azt, amire igazan szukseg lenne, de sajnos kevesek hozza, nekik a lopas elorebbvalo, minthogy egyszer hazafikent viselkedjenek.)
Roviden: ha tenyleges kijarasi tilalom lenne (egeszsegugyileg ez lenne az elvarhato), akkor sem lenne politikai vita targya, es igy a hoborges maga is tavol lenne barmilyen _polgari_ engedetlensegtol.
Tehát szerinted utolsó, egy totál vállalható ötlet az, hogy egyrészt még jobban szigorítsunk (teljes lockdown, max kajáért mehetsz ki, azt is időre beosztva), másrészt még jó 2-3 hónapig tartsuk ezt.
Mond, találkoztál már a realitás nevű képződménnyel? Kevesen ismerik, szerintem nem vagy köztük.
Ahogy egy előző hozzászóló is mondta: Most még menci a #maradjotthon, mert most még tudnak nyelni egy-két hétig azok akik játszák a "hűűűdefontosazanéhányezernyugdíjas", de aztán szépen mindenki belátja hogy ez baromira nem ténylegesen közérdekű. Amikor valamilyen intézkedés a társadalom jó 80%-át baromira nem érinti, akkor úgy elgondolkodhatunk, hogy az mennyire is fontos...
De baromi jó lesz visszanézni ezt a kérdést 2 hónap múlva, mikor már talán a kormány is kimondja hogy tarthatatlan ez a marhaság.
Szerintem is szükség lenne polgári engedetlenségre. Vannak olyan jogi technikák amelyekkel a bírságok behajtását végrehajtást el lehet húzni mint a rétestésztát, kilakoltatások ellen alkalmazzák egyes ügyvédek.
Ha össze állna egy tökös ügyvéd hálózat akik segítenek minél több embernek a bírságok behajtását elhúzni, ellehetetleníteni, akkor ez egy reális ellenállási lehetőség, talán az egyetlen magyarországon, mert nem mennek ki tömegesen tüntetni az emberek. A 8-órai kijárási tilalom miatt sem lett balhé, ha azt látja a hatalom hogy betartjuk akkor tovább fogják szigorítani, mint ahogy egy kommentelő írta a szerbiai példát, ott is az este 8 órai tilalommal kezdődött aztán tovább szigorították, de ott kimentek tömegesen tüntetni az emberek egy idő után. Itthon meg még mindig semmi megmozdulás nincs. Akkor pedig marad az egyéni polgári engedetlenség. Autista vagyok, van egyéb pszichiátriai betegségem is, nem fogom tűrni hogy hosszú időre bezárjanak otthonra, keresem a jogi lehetőségeket hogy lehetne a bírságok behajtását a végtelenségig halogatni. David Icke is polgári engedetlenségre buzdít egyébként. Ennek a jogi hátterét kellene megteremteni, írni egy kiskátét hogyan lehet halasztani a behajtást, hogyan kell az alaptörvény érvénytelenségére hivatkozni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!