Mit gondoltok, milyen új lehetőségek fognak születni a krízis helyzetből?
Mit értesz "újjászületés" alatt?
Mert ez eddig nagyon ezoterikus hangulatú kérdés így.
Szerintem mindenképp rálátás lesz a home-office, illetve e-learning hasznosságára (vagy épp negatív hatásaira). Ezáltal remélhetőleg mindenki másképp fog majd viszonyulni ehhez a témához.
Meg persze nyilván az emberi hozzáállás is valamiben változni fog. Remélhetőleg jobb, tudatosabb irányban. Bár aligha, hogyha nagyobb pánik üt ki. Ami igazából csak emberi kapcsolat rovására, általános bizalmatlanságra adna okot.
Azt például el tudom képzelni, hogy a cégek jobban kedvezni fognak a home office munkák terén a munkavállalóknak, mert most beláthatják hogy nem áll le attól az élet, hogy otthonról kell végezni a munkát.
És az egyetemek, középiskolák is lehet hogy részbe, vagy akár teljesen is átállhatnak online oktatásra, hisz most kénytelen-kelletlen, de végre letesztelhetik élesben, hogy ez egy járható, működőképes út.
Engem most az fog még érdekelni, hogy az idei érettségizők hogyan teljesítenek majd! Mert ha minimum ugyanolyan, vagy közel ugyanolyan jól, esetleg még jobban is mint az eddigi évek során, akkor tényleg rá is zárhatjuk a koporsófedőt a mindennapos suliba járós, tábla+kréta jellegű oktatásra. Egyszerűen idejét múlt, felesleges, és rengeteg diákban csak rossz viselkedésminták, rossz berögződések alakulnak ki az iskolai környezetben. Egyáltalán nem szocializál egészséges módon.
Plusz nézzük pénzügyileg: Jócskán olcsóbb lesz így az oktatás, amit mondjuk a tanárok fizetésemelésére fordíthatnak, nem arra hogy télvíz idején dögnagy épületeket fűtsenek.
Az egyetemeknél már kicsit más a kérdés, ott azért felmerül a lehetősége hogy a diákok bizony túlzásba vihetik a puskázást online vizsgákon, de ez szerintem egy jó lecke lesz arra, hogy a felesleges, nem gyakorlatias, biflázós tárgyak anyagát jócskán csökkentsék, és inkább az egyéni szövegalkotásra fordítsák a hangsúlyt, amit értelemszerűen kevésbé lehet puskázni, mint egy feleletválasztós tesztben.
Valahogy jól gondoltam hogy kérdezőnk ezo károsult...
A világ semmilyen bűnét nem gyónja meg. Mintha erre eddig nem lett volna elég fertőző nyavaja...
Plusz semmilyen kapcsolat nincs a "bűnösség" meg a fertőzöttek között. Az pedig egy épeszű ember számára nem lehet reális, hogy egyik ember bűnéért a másik gyónjon...
Na mindegy, aki ezo károsult abba lapáttal se lehet logikus gondolkodást verni...
Legalább az értelmesebb felhasználók beszélgettek egy jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!