Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek mi értelme van...

Szerintetek mi értelme van számomra a küzdésnek?

Figyelt kérdés

Röviden felvázolva:

Nem érdekel ez a modern világ, a mai társadalom, a 'rabszolgasors'. Hidegen hagy a pénz világa, az anyagi dolgok, és minden ilyen 'érték'. Nem szeretnék saját házat, autót, családot, mert egy cseppet sem vonz az ilyen élet. Számomra ezek a dolgok mind feleslegesek, és nem boldogítanának hosszútávon.

Nem akarok tovább ebben a formában létezni.

Szóval miért is kellene olyan dolgokért küzdenem, amik nem érdekelnek?

Forduljak szakemberhez? Szerintem nem tudna meggyőzni :D.

2020. márc. 21. 12:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
6-os nemtudtam hogy van ilyen, pedig ugyanez a nézetem. Miért szüljek gyereket, ha egy-nem szeretem őket, nem tartom aranyosnak, inkább csak nyűg, kettő- ebben a világban mit kezdene magával? az emberek nagy része valamilyen depresszív problámával kűzd és kb csak a túlélés megy, élni alig van idő. A föld már így is túl van népesedve, és az emberek mindig szülnek és szülnek. A magyar poltika elve is ez, hogy szülj magyar és még pénzt is kapsz. Számomra ez érthetetlen.
2020. máj. 24. 16:32
 12/15 anonim ***** válasza:

az öngyilkossági gondolatok miatt; Szakemberhez fordulj; klinikai szakpszichológushoz, aki borderline személyiségi zavarra van szakosodva.

Amúgy, ha nem lennének az öngyilkos gondolataid, érdemes lenne felkeresned egy lehetőséget, ahol 1-2 hónapig elszigetelve lehetnél. Gondolom még otthon élsz és nincs munkád, így könnyebb lenne kipróbálnod.

Vannak ehhez helyek, ez is munka, de itt a cél az, hogy életben tartsd magad, önmagad lásd el.

A legtöbb ember, aki hasonlóképpen gondolkodik, mint Te és ezt kipróbálja, kb pár ennyi idő után tér vissza a normál életéhez, előbb-utóbb te is rájönnél, hogy hiába szidod ezeket a dolgokat, amiket leírtál a kérdésben, már hozzájuk szoktál.

Gondold el, pl az emberek többsége, aki elmegy vidékre, 1-2 hétig izgatott, hogy végre nem a városban él, ahol kb minden ott van neki, aztán rájön, hogy bizony nem a városban él, ahol kb minden ott van neki.

Ha meg nem így alakul, akkor meg van lehetőség az új életformádat követni.

2020. jún. 6. 01:45
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

életben tartsd magad, önmagad lásd el

...

Itt még annyit hadd tegyek hoztá, hogy itt arra célzok, hogy nincs internetezés, se tv, nincs boltba járás vásárlás céljából, nincs rendelés, MINDENT magadnak állítasz össze, szerelő sincs, hogy megjavítsd ezt vagy azt, stb. Tehát nem azt az életmódot követed, hogy melózol, kapsz x ftot, amiből bevásárolsz, karbantartod a lakásod/házad, fizeted a rezsit, megveszed/megrendeked azt, ami tetszik (pl egy jó könyvet).

2020. jún. 6. 01:51
 14/15 anonim ***** válasza:
2020. jún. 6. 09:34
 15/15 anonim ***** válasza:

Maga az értelem nem a haszonból származik.Mi értelme van annak , hogy tudsz valamit, mégsem úgy teszel.A gyárakban tulajdonképpen ez folyik.Gyártunk valamit ,amit tudunk ,hogy jobban meg tudjuk gyártani,vagy haszontalan cikk, esetleg egy az egyben hulladék.

Ha ezt alaposan megvizsgálod, apszolút ellenkezőirányba megy az értelemmel.A legtöbb ember haszontalanul éli az életét,vagy hisz valamiben ami kreáció.

Én úgy gondolom hogy az élet sokkal magasztosabb célt szolgál.Azt hiszem Freud mondta ,hogy az agy az egyetlen olyan szervünk, ami önmagát akarja megismerni.

Tehát az értelem maga az, ha megakarjuk önmagunk és környezetünket érteni.Ehelyett teljesen az ellenkezője folyik.

Én úgy érzem , hogy 4 alapvető dolog van az életben ami értelmet ad az életben, és szolgálja a közjót.

-alapíts családot ( észérveken belül)

- tanulj és taníts

- tedd jobbá a környezetedet

- szeress

A többi mint mondjuk a sztárság , a focicsapatrajongás, menő rockjánál dolgok kreációk.Amik nem viszik előre a világ jólétét.Az ilyen szórakoztatás , olyan rétegeket érdekel, akik értelmetlenül élik az életüket.Az ilyen dolgok rabolják az emberek életét.

Szeretek gitározni, de tudom hogy ez csak zené.Szeretek sportolni, de nem azért mert menő, hanem mert egészséges.Szeretek filmet nézni, de nem élem bele magam.

Ez mind bálványimádat, ami az emberek hitét rombolja.

Rettentően oda kell figyelni, miben hisz az ember, mert szinte minden hazudik.

2020. jún. 6. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!