A szlovákok a magyarokhoz vagy a csehekhez és lengyelekhez állnak közelebb genetikailag?
36 - os. Az érmének két oldala van.
"Kezdjük ott, hogy nem jöttünk ide, mi itt voltunk."
A szlávok a 6. században jöttek ide, mi a 9. - ben. Előttünk ezen a helyen már volt Morvaország, utána Kelet - Frankia, Bulgária. A magyarok idejövetelekor már voltak itt szlávok, attól hogy még nem szlovákoknak hívták magukat, attól még nyelvileg és genetikailag is a közvetlen őseik voltak a mai szlovákoknak.
"A többi európai népség, hogy került ide ?
Itt termettek 1ről a2re ?
Ezt így el lehet fogadni ?"
Ők is jöttek valahonnan, ahogy mi is, ez így teljesen rendben van, akkor téged miért zavar?
"Az, hogy a másik fele a bandának közben volt Ázsiában is, és sz.rrá vertünk ott mindenkit, az is bizonyított tény."
Most nem tudom miről beszélsz. A magyarok pont azért jöttek el Keletről, mert jöttek erősebb népek, Besenyők például. Ki bizonyította ezt a "tényt" és hol?
"Amikor vissza, azaz haza jöttek Ázsiából az ottani magyarok, akkor itthon találkoztunk."
Így már világos, tehát egy vagy "közülük".
"De már annyi év telt el, hogy elsőre nem ismertük fel egymást.
De a nyelv, a kinézet, a kultúra megkérdőjelezhetetlenül azonos volt,"
És ezt miből gondolod, már nem azért? Lerí a beszédedből, hogy a történelmet egy politikai mesekönyvként fogod fel, olyat történelemmel foglalkozó ember nem igazán mond, hogy "megkérdőjelezhetetlül".
De akkor szedjük szét, gondolom te a Szkíta (opcionálisan előtte Sumér), majd Hun, majd Magyar konteóban hiszel.
Nyelv - A Szkíták feljegyzésekből és régészeti írásos emlékekből bizonyíthatóan Indo - Iráni nyelvet beszéltek. A Hunok nyelve teljesen ismeretlen, lévén, hogy nem igazán írtak, személyneveken és három, azaz három szón kívül semmit nem tudunk róla. Kamon, Medosz és Sztrava, ezekből az utolsó kettő valószínűleg IE jövevényszó. Na most neked ezek közül melyik "azonos" a magyarral?
Kinézet - A Szkíták a fehér ember egyik keleti változata volt, mélyen ülő szemek, sötétebb bézs bőr, íves, mediterrán orr, sötét haj, gyakran göndör haj, kék, vagy barna szemek. Nagy testmagasság (viszonylag). A Hunok full mongoloid nép voltak, az őseik a Xiongnu, a Xiongbei testvérnépe, akik leszármazottjait ma mongolokként ismerünk. Sekélyen ülő, barna, húzott szem. Fehér, vagy rezes barna bőr, alacsony, zömök testalkat, lapos arc. A honfoglaló magyarok fele - fele arányban voltak fehérek és ázsiaiak, de ez jellemző volt szinte minden Kelet - Európai, Nyugat - Szibériai népre akkoriban.
Kultúra - A kultúra azonos volt, ez önmagában viszont nem feltételez semmit. Ahoz, hogy egyenes leszármazottságot lehessen kijelenteni, az első két kritériumnak kell megfelelnie, a kultúra változik a legkönnyebben.
"De annyit élt a magyarság itt, meg Ázsiában is, hogy nyugodtan lehet mondani, hogy mind2 őshaza, mert ott is maradtak magyarok, bőven."
Igen, ez hangzana a legjobban ugye? Mi vagyunk az európai és ázsiai őslakosok egyben, mindenki más csak idejött. Mindenhol jogot tarthatunk területre, mert mindenhol ott vagyunk. Sajnos (vagy nem) a történelem nem nézi senki érdekét, úgyhogy nagyon kevés esély van rá, hogy mi vagyunk a "kiválasztottak".
"És az, hogy szajkózásról beszélsz, és csak ennyit tudsz felhozni... édes kevés."
Szerintem elég sok mindent kell a föntiekben megválaszolnod, ahhoz hogy te kérd rajtam számon, hogy mit tudok felhozni.
"És ez megállja a helyét így ebben a formában, mert ez így van."
Na látod ilyen nincs a történelemben, hogy valami úgy van, mert azt mondom, még a legkidolgozottab tanulmányok sem fektetnek le abszolútomokat. Viszont a te esetedben ez még azt a szintet sem éri el, hogy egy egyértelmű leszármazottságot fel tudj mutatni, úgyhogy így olvasva végképp megmosolyogtató a kijelentésed. Ne haragudj, de nem sok hitelt tudok adni egy egy olyan összetákolt tündérmesének, amit "szrrá vertünk mindenkit", meg a "banda másik fele" féle megfontolt, tudományos állításokkal próbálsz alátámasztani.
#11 nem engem kell meggyőznöd.
Ajánlom szives figyelmedbe Prof. Szántait Lajost, vagy Cey-Bert Róbert Gyula munkásságát.
A szüleimtől, nagyszüleimtől, és Szántaihoz hasonló okos emberektől tanultam a történelmet, nem iskolában ;)
Amúgy én nem vagyok történész, nem is fogok úgy beszélni, de az igazságot tudom, amit a fent említett emberektől is tanultam.
A szlovákok a 6.sz.ban jöttek ide, a magyarok a 9.sz.ban...
Szerinted ;)
Itt egyedül te akarsz meggyőzni.
Én leírtam a véleményemet, és nem az volt a szándékom, hogy kioktassak valakit, vagy ráerőltessem valakire a véleményemet.
Szóval... Én meg ezt nem hallottam még életemben soha, hogy a közvetlen őseink lennének a szlovákok :D
Ez nagyon meredek, szerintem ;)
Az meg, hogy Ők is jöttek valahonnan.
Tényleg ? Honnan ? Mindenki jött ?
Tehát senki sem volt (ott ahol), mindenki jött, hihető ;)
Egyébként szívesen meghallgatnék erről az elméletedről egy kis részletet.
Mert ezt így kijelenteni, hogy jöttek, mint mindenki más, elég nevetséges, és érdekes is, hogy honnan :)
A besenyőkről annyit, hogy okoztak meglepetést, de mint ahogyan sok más népséggel szemben tettük, végül győzedelmeskedtünk felettük.
Azért a besenyőknél voltak vadabb társaságok is, erre ráfogni, hogy "elmenekültünk" előlük :D
Véleményem szerint több mint vicces.
Egy vagyok közüllük... Véleményem szerint igen, annak érzem magam, Magyarak :)
Személy szerint Székely vagyok, és Magyarnak mondom magam, mint ahogyan a Szkíta, Kelta, Avar, Sumér és Hunok is mind magyarok :)
Nem tudom, hogy miért zavarna ez téged.
Te abban hiszel, hogy szlovákok az őseink, engem nem zavar :D Szerintem vicces, mert eddig ezt tényleg nem hallottam :D
Szerinted a kultúra nem enged feltételezni semmit, ezen is jót nevettem :D
Furcsa, szerintem ez pont egy nagyon fontos dolog lehet, de te szerinted nem, oké.
Mi ez a kiválasztott duma ?
Valamit nagyon félre érthettél, mert erről nem beszélt(em/senki).
A kiválasztottság más népek hóbortja.
Ahogy olvasom, téged nagyon bánt valami.
Szóval, ha érdekel a téma, nyugodtan utána lehet olvasni, ott majd fel lesznek hozva neked "tudományos állítások" ;)
Ha megkérdezed az utca emberét, hogy "kiktől származik a magyar" akkor szinte biztos (vagyok benne) hogy nem a szlovákokat fogja mondani, már inkább a hunokat.
Igaz, már az iskolákban nem ezt fogják mondani, de ugye mint ahogy tudjuk, nem "tündérmeséket" kell olvasni ;)
De mint ahogyan mondtad, mi sem vesszük be, a szlovákok sem, te mégis ezt hirdeted, ezáltal neked kéne bebizonyítani az igazadat, nem gondolod ? :)
De veled ellentétben, én nem tartok rá igényt, elfogadlak ilyennek :)
Abban hiszel amiben akarsz, de ha gondolod, olvass utána.
"Ajánlom szives figyelmedbe Prof. Szántait Lajost, vagy Cey-Bert Róbert Gyula munkásságát.
A szüleimtől, nagyszüleimtől, és Szántaihoz hasonló okos emberektől tanultam a történelmet, nem iskolában ;)"
Ajánlom figyelmedbe a szakértők 95% - ának munkásságát. A szüleid meg aztán biztos szakértők.
"de az igazságot tudom"
Igen, apu azt mondta, ezért úgy van, meg kiválogattam kettő - három szakértőt a szakma perifériájáról, akik szintén ezt mondják, tehát ez az igazság.
"Én leírtam a véleményemet, és nem az volt a szándékom, hogy kioktassak valakit, vagy ráerőltessem valakire a véleményemet."
Ne nevettess, te nem a véleményed írtad le, hanem, hogy úgy van, ahogy te mondod, mert ez az igazság, mert ez van és kész. Te egy abszolútumot fektettél le.
"Szóval... Én meg ezt nem hallottam még életemben soha, hogy a közvetlen őseink lennének a szlovákok :D"
Én ilyet soha nem is mondtam, te ezt hol olvastad?
"Az meg, hogy Ők is jöttek valahonnan.
Tényleg ? Honnan ? Mindenki jött ?
Tehát senki sem volt (ott ahol), mindenki jött, hihető ;)"
Nem tudom ezen mit nem lehet érteni, a szlávok Kelet - Eueópából jöttek. Az, hogy mindenki jött valahonnan azt jelenti, hogy már alig van olyan hely a világon, ahol az első ott megjelent emberi kultúra van jelen. Ilyen pl. néhány őslakos amerikai kultúra.
"Mert ezt így kijelenteni, hogy jöttek, mint mindenki más, elég nevetséges, és érdekes is, hogy honnan :)"
Úgy érzem külön világban élünk, azt hittem, hogy a népvándorlás fogalma az alapműveltség része. De tessék:
Innen jöttek az első szlávok, akik az Indoeurópai kultúrából ágaztak el, akik legvalószínűbben a Kaukázus mentéről jöttek:
"Azért a besenyőknél voltak vadabb társaságok is, erre ráfogni, hogy "elmenekültünk" előlük :D"
Így ment ez a sztyeppenépek között. A tápanyagban szegény föld nem volt a legjobb földművelésre, vetésre, az emberek leginkább legelteltetésből éltek. A nyájnak viszont új és új legelők kellettek, ezért az emberek vándoroltak, hogy a friss füvön tudják tartani az állataikat, lévén nem volt nagyon más megélhetésük. Emiatt a harcmodor is hasonlóan nomád, könnyű, mobilis egységekre épült, mert kézenfekvő volt az életmódhoz. Viszont ennek az volt a hátulütője, hogy mivel a mobilis egységek ereje a manőverezésben rejlett, ezért azok nem voltak ideálisak statikus hadviselésre, települések védelmére, mert ott szemtől szembeni ütközetre volt szükség. Egy visszavonulási manőver és az ellen bent is van a településen, annak meg semmi értelme. Tehát a sztyeppei népek egyrészt támadással védekeztek, fosztogattak, másrészt, ha nagyobb hal jött, kénytelenek voltak továbbálni, de ez csak akkor sikerült, ha nem préselődtek be két nagyobb hal közé. A besenyőket már a letelepedés után tudtuk elintézni. De amúgy nem ez volt az egyetlen oka, éghajlati okai is voltak, meg a morvák jó pénzeket fizettek, hogy a frankok ellen harcoljunk.
"Egy vagyok közüllük... Véleményem szerint igen, annak érzem magam, Magyarak :)
Személy szerint Székely vagyok, és Magyarnak mondom magam, mint ahogyan a Szkíta, Kelta, Avar, Sumér és Hunok is mind magyarok :)"
Én is Magyarnak mondom magam, annyi külömbséggel, hogy nekem nincs szükségem konteókra ahhoz, hogy erre büszke legyek.
"Nem tudom, hogy miért zavarna ez téged."
Nem zavar, felőlem hihetsz ebben az őstörténetben, ártani nem ártasz vele senkinek. Az zavart, hogy abszolútomokat állítottál.
"Te abban hiszel, hogy szlovákok az őseink, engem nem zavar :D Szerintem vicces, mert eddig ezt tényleg nem hallottam :D"
Ilyet viszont soha az életben nem mondtam, ez valóban hülyeség. Ne használj szalmabáb érvelést, mert undorító szokás. Ne add a számba, amit nem mondtam, az a hazugság egy formája.
"Szerinted a kultúra nem enged feltételezni semmit, ezen is jót nevettem :D"
Ilyet sem mondtam. Azt állítom, hogy a kultúra a legváltozékonyabb tényező, ezért arra kell a legkevesebb hangsúlyt fektetni, ha valakinek az őseit keressük. A te logikád alapján a középkori magyarokról mondhatnánk azt, hogy a németektől származnak, mert a középkori (1000
- 1500) magyar kultúra teljesen beleolvadt a tájképbe, ez amúgy teljesen normális volt akkoriban, ezt nem kell szégyellni. A vallás és a hűbéri rendszer voltak az identitás gerince, nem a nemzetiség.
"Mi ez a kiválasztott duma ?
Valamit nagyon félre érthettél, mert erről nem beszélt(em/senki)."
Az mióta nem kiválasztottság, hogy mi vagyunk a sumérok, szkíták, hunok, avarok, kelták egyben? Mi vagyunk az első civilizáció, az európai és ázsiai kultúrák atyja. Mi ez, ha nem kiválasztottság?
"Szóval, ha érdekel a téma, nyugodtan utána lehet olvasni, ott majd fel lesznek hozva neked "tudományos állítások" ;)"
Igen, ezt jó volt idézőjelbe rakni.
"Ha megkérdezed az utca emberét, hogy "kiktől származik a magyar" akkor szinte biztos (vagyok benne) hogy nem a szlovákokat fogja mondani, már inkább a hunokat."
Az utca embere azt mondána valószínűleg, hogy a magyar az a magyartól származik. Ez az, ami biztos. Ez az, ami számít. Ma már amúgy nem sokan mondanák a hunokat.
"Igaz, már az iskolákban nem ezt fogják mondani, de ugye mint ahogy tudjuk, nem "tündérmeséket" kell olvasni ;)"
Ezeket nem az iskolában tanultam. Nem tudom, hogy leírtam e, de az iskolákban nem foglalkoznak ezzel a témával. A magyar történelm a Honfoglalástól van tanítva.
"De mint ahogyan mondtad, mi sem vesszük be, a szlovákok sem, te mégis ezt hirdeted, ezáltal neked kéne bebizonyítani az igazadat, nem gondolod ? :)"
Én sem veszem be, amit mondasz, hogy mondtam, úgyhogy nem nem kell bizonyítanom semmit, mert ilyet nem is mondtam. A szlovákokról ugyanazt mondom, amit te, hogy az idők során összemosódtunk és hasonló népekkel keveredtünk.
6. válaszoló
"A magyarok a szlovákok és az osztrákok genetikailag majdhogynem egy nép, a szlovákoknak egy kicsivel több szláv génjük van, de nem sokkal."
Teljesen egyetértek
Uráli mongoloid ázsiai gének gyakoribbak a szláv populációkban mint a magyarban.
Lásd N haplocsoport (Uráli) gyakorisága Európában lila színnel feltüntetve a táblázatban: [link]
Nem a szlovákok nem állnak közelebb a magyarokhoz mint az osztrákok csehek vagy szlovének, hanem picivel távolabb. Tudom, hogy ez pár Alföldikusznak nem tetszik, mivel ott extrém gyakori a szlovákkal való keveredés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!