Ti mit csinálnátok a majdnem 6 milliárd forintnyi lottó nyereményel ha megnyernétek?
Ha megnyernétek ezt a (nekünk kisembereknek) rengeteg pénzt akkor mit vennétek.
Kiváncsi vagyok mennyire költenék értelmes/hasznos dolgokra az emberek.
Vennék egy tanyát valahol távol mindentől. :) kifizetném tesómék hitelét, nekik is adnék belőle, meg anyunak is.
A tanyán meg berendeznék egy állatmenhelyt. A maradékot meg befektetném, félretenném.
Szcientológiai Egyházhoz csatlakoznék, és legalább 6-ik fokozatig eljutni, ezt bőven fedezi 1 milliárd forint. Ezt követően érdemes gondolkodno a maradék ötezer millió sorsáról.
Bár, természetesen csak vicceltem, a Zen az út.
Építtetnék egy családi házat valahol, nagy udvarral. Benne garázzsal, és egy külön dolgozószobával. Vennék oda egy normál kategóriás robbanómotoros vagy elektromos autót.
A dolgozószobában megtervezném a következő lépéseket.
1. Biztonságosan elosztanám a családtagok között 1 milliárd Ft-ot.
2. Indítanék egy Start-Up vállakozást(én egy kreatív ötletember vagyok)
3. Megnézem hasznos-e vagy sikerült-e a vállalkozás abban az évben. Ezt addig művelném amíg meg nem lesz a sikeres vállalkozás.
4. Létrehoznék egy alapítványt a rászorulóknak. Ők kutatnák fel a rászoruló embereket, családokat. Segítenének megvásárolni nekik a szükséges dolgokat például.(élelem, tankönyvek, iskolai felszerelések, fűtés, háztartási eszközök, ház rendbehozása, jármű vagy közös jármű). De sohasem pénzben adakoznának, csak ha feltétlenül szükséges(pl. hiteltartozás, vagy uzsora).
5. Létrehoznám a következő fokozatot, ami nagyban hozzájárul a gazdaság vagy gazdaságunk fenntartásához(jobb fizetés/bérezés/értékteremtő munka. Építtetnék egy félvezetőgyárat, ahol szinte a társadalom nagy része találhat magának munkát.
+ ez hozzájárul az elektronikai cikkek olcsóbbá válásához, mivel helyileg előállított alkatrészekről van szó(nem kerül rá pl. a szállítás költsége, egyéb költségek)
7. Beszállnék a könnyűiparba:
Itt különböző ruhákat, védőfelszereléseket, táskákat, golyóálló mellényeket, szénszálas termékeket állítanék elő. Tehát a cél minél szélesebb munkalehetőség biztosítása.
8. Létrehoznék egy kutatás fejlesztés vállalkozást, ahol új technológiákat tárnának fel.
9. Meghirdetném az ökoszisztéma megóvása programot. S ezzel hivatalosan elindítanám a versenyt, hogy ki mivel, mennyit tud azért tenni hogy megmaradjon amilyen.
Ez lenne a lényege a lottó nyereményemnek, ezek tulajdonképpen összetett befektetések. A nyereményt vagy pénzt nem szabad hagyni a ládába, mert az többet árt most már, hogy forog minden a világban. Nyilván valamennyit kell hagyni, de a nagy részét be kell fektetni. A gazdagok is azért gazdagok mert befektetik, és így nem ülnek rajta, hanem ezzel a gazdaságot hajtják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!