Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ma miért nézik le azt, aki...

Ma miért nézik le azt, aki háztartásbeli szeretne lenni akár 2-3 gyerekkel?

Figyelt kérdés

Ma már csak az az értékes ember, aki munkahelyen robotol, többnyire értelmetlen munkákat végezve...

Engem nagyszüleim neveltek. Egyikük eleinte még dolgozott a nyugdíj mellett.

Nagymamám napközben elvégezte a házimunkát, délután ment értem, tanult velem, de játszott is, foglalkozott velem. Voltak évek, amikor gyógytesire, egyébre hordott.

Este volt idejük egymásra és alapvetően nem rohantak sehova.

El nem tudom képzelni, milyen lett volna egy rohanós családban felnőni.

2020. febr. 22. 21:25
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
87%

"Egyébként irigylem azokat, akik 9 óra munka mellett bírnak gyereket nevelni, 15 éve nem foglalkoztak a hobbijukkal, nem sportoltak, 6 órákat alszanak, rettenetesen sietősen élik az életüket, 5 percenként járó járművet is el kell érni, reggeli a rohanva a pékségben vett valami szigorúan csak munka közben betömködve, de még a forró zuhanyt se engedik magukra 3 percnél hosszabban.

Irigylem, aki ilyen rohanás mellett életben tud maradni.

Ugyanakkor én sohase akarnék így élni, de más variáció nincsen."

Magyarázd már meg végre, miért nincs más variáció? Egy nap 24 órából áll. Ha te 9 óra munka mellett nem tudod beosztani az életed, hogy legyen időd nyugodtan aludni, reggelizni, kényelmesen elérni a buszt, vagy éppen napi pár órát szentelni a hobbidnak, akkor az nem a munkahely hibája, hanem csakis a tiéd.

Kezdem azt érezni, hogy te még egy kisgyerek vagy és fogalmad sincs róla milyen az önálló, felnőtt élet. Ha te azt gondolod, hogy ez így élhetetlen, akkor te leszel az tipikus mamazilla, aki 2 hét után depressziósan omlik össze a gyerek mellett (az első mellett, nem amikor 2-3 lesz), képtelen a legalapvetőbb életviteli tevékenységeket sem menedzselni.

2020. febr. 23. 09:50
 32/49 A kérdező kommentje:

Hát én igenis normálisan reggeliztem, este már nem annyira vagyok éhes, de ha úgy van, normálisan szoktam vacsorázni. Nem sietek a villamos után, sőt, ha jó idő van, még gyaloglok is helyette, ha a végállomáson szállok, direkt a később indulón foglalok helyet, mert az még kényelmes.

Én orvoshoz is jártam, folyamatosan tanultam (csak az egyik nyáron nem), jelenleg egyetemen munka mellett, így kevés olyan időszakom volt, amikor csak a munka volt az életemben. Viszont azt vettem észre, hogy igen, valóban nincs időm a hobbijaimra se, sportolni se, lényegében semmire, mert ha nem rohanok, akkor napi 1-2, max 3 óra "szabadidőm" marad. Igen, rohanni lehet, és akkor iciripicirivel több.

Az már nekem nem élet, ha előre kell tervezni minden percet, de amúgy képes vagyok rá, lehet, hogy nálad jobban.

Az, hogy nekem megadatott, hogy egyik "szülő" (ugye nagyszülő az esetemben) mellettem lehetett, főállásban nevelhetett; hogy látom a 40-50 éveseket, akik családosok, és hát bizony nem kiegyensúlyozottak plusz látom, mennyire sok is az a napi 10,5 óra (utazás + munkahelyen lét) --> egyértelműen azt gondolom, hogy normálisan élni, gyereket nevelni úgy lehet, ha az ember otthon marad velük, legalább, amíg tanulni, játszani kell velük és hurcolni őket.

Egyébként ha van 3 és (viszonylag) kis korkülönbséggel, akkor ez a matek automatikusan így alakul és az anya karrierje amúgy is veszett ügy. (Tippem szerint a legtöbb nő ezt nem is bánja. ;) )

2020. febr. 23. 10:06
 33/49 anonim ***** válasza:
31%

“Az tény, hogy az emberek zömének nincs érdeklődési köre és hobbija.

Lehet, hogy sértő, ha felismered magad ez alapján. :D”

Mondod Te, akinek szemmel láthatóan egyetlen egy hobbija van: írni ki ide az újabb és újabb trollkérdéseket! :D

Tudom, tudom, neked amúgy rengeteg más hobbid lenne, nyilván persze, csak azokra sosincs időd, mert olyan baromira túlhajszolt az életed, még szerencse, hogy a gyakori kérdésre trollkodást lehet reggeli, ebéd, vacsora közben, a villsmoson, alvás előtt, felkelés után stb. csinálni. Tudom, le ne írd még egyszer, mert én meg ettől leszek idegbeteg! :D

2020. febr. 23. 10:25
 34/49 anonim ***** válasza:
35%
Ja, és tudom, az nem trollkodás, amit csinálsz, véletlenül sem, te éppen most is nagyon komoly társadalomtudományi kérdéseken töröd épp a fejed! :D :D
2020. febr. 23. 10:27
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

"Az már nekem nem élet, ha előre kell tervezni minden percet, de amúgy képes vagyok rá, lehet, hogy nálad jobban"

Mondom én, hogy álomvilágban élsz. Szerinted 2-3 gyerek mellett bármit is lehet spontán csinálni? A háztartás vezetéshez mindent meg kell tervezned. Nem megyek bele jobban, mert hiába, látszik, hogy nem kérdés a kérdés, csak az önigazolást keresed.

Abba meg ne menjünk bele ki mit mennyire tud megtervezni, menedzselni, meglepődnél...

2020. febr. 23. 10:30
 36/49 anonim ***** válasza:
24%

Jofej leszek, és adok neked egy hasznos tippet!

Mikor legközelebb van öt perces reggeli közben, akkor keress valami klassz kis receptet, ha vacsora közben van öt perced, akkor hallgass meg egy kellemes számot, ha a villamoson van öt perced, akkor olvass egy-két bejegyzést egy süthető gyurma blogról (asszem ez az egyik állítólagos hobbid a másik kérdés alapján), vagy tervezgesd a jövőbeli kertedet, hogy hol milyen fák és növények lesznek.

Annyi és annyi élvezetes és tartalmas módon eltölthetnéd ezeket az öt perceket, sokkal-sokkal jobban minthogy újra és újra és újra és újra és újra nekiállj itt panaszkodni! Mi is boldogabbak lennénk, Te is, hajrá!

2020. febr. 23. 10:55
 37/49 anonim ***** válasza:
52%

Amúgy örülj, úgysem kell már sokáig foglalkozni a túlhajszolt életünkkel.

Ez már Olaszország, tőlünk párszáz kilométerre.

[link]

2020. febr. 23. 10:58
 38/49 A kérdező kommentje:

# 36

Csak arra lennék kíváncsi, hogy TE mit keresel itt?

Te miért nem kapcsolsz be egy zeneszámot és közben foglalkozol az érdeklődési köröddel?

Kicsit bagoly mondja verébnek, nemde?

Amúgy megsúgom: olyan fáradt szoktam lenni, hogy nem tudnám felfogni a receptet; vagy laza oldalakat olvasgatok a zene közben a villamoson, vagy csak elgondolkozom.

Gyurmaötletet majd nézek a nyári szünetben.

Van gyereked?

Vagy miként élsz?

Beszólni... az megy....

2020. febr. 23. 11:03
 39/49 A kérdező kommentje:
A koronavírusra írtam anno, hogy sokkal komolyabb a gond, mint az emberek elsőre gondolják - persze ugyanazt a stílust kaptam, mint amit most tőled. :D
2020. febr. 23. 11:05
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

“Te miért nem kapcsolsz be egy zeneszámot és közben foglalkozol az érdeklődési köröddel?”

Dehát azt mondtad, hogy nekem/nekünk, akik nem irtózunk a munkától, nincs érdeklődési körünk, nincs hobbink, lusták vagyunk, és nem tudunk mit csinálni, ha valaki nem dirigál nekünk? :D

Akkor mit vagy ezen úgy meglepődve?

2020. febr. 23. 11:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!