Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csinálnak egész nap a...

Mit csinálnak egész nap a háztartásbeli nők?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki sérelmezné, NEM rosszból kérdezem.

Hetek kérdése, és összeköltözünk a párommal. Sajnos úgy alakult, hogy egy darabig otthon leszek. Most lesz kb. 2 hete, hogy nem dolgozok, és bár teszek-veszek itthon is és a leendő otthonunkban is, már most van olyan, hogy unatkozom. Mivel minden új lesz, ezért a takarítás is hamar és könnyen fog menni.

Addig oké, hogy megfőzök, előkészítem mondjuk a másnapi ételt is, mosok, teregetek, vasalok, elpakolok a házban, de ez elég kevésnek tűnik. A költözés után pénzünk biztosan nem lesz arra, hogy belekezdjek egy új hobbiba, még a mostaniakat is le kell csökkenteni minimálisra. Barátaim, akiket áthívhatnék nem igazán vannak, gyerekeink még nincsenek és még 2-3 évig nem is tervezünk. Akit ismerek háztartásbelit, ő állandóan telefonálgat meg tévézik, mert már neki sincsen jobb dolga. Sajnos most, hogy jön a téli időszak, még a kertben sem tudok sok mindent csinálni. Párom 3 műszakban dolgozik, tehát ha pl. délutános, szinte egész nap egyedül lennék.

Háztartásbeli nők, ti mit csináltok, hogy ne unatkozzatok? Mivel foglaljátok le magatokat egész nap?

2017. nov. 14. 17:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
46%
Munkát nem fogsz keresni?
2017. nov. 14. 17:10
 2/11 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem elvezd ki ezt a helyzetet, mert utana kb nyugdijas korodban lehet csak ilyen. :)

En pl amig nem volt munkam, sorozatokat neztem. Egesznap a tv elott ultem es neztem. Nem volt unalmas , en szerettem.

2017. nov. 14. 17:12
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Én most egy munkanélküli háztartásbeli férfi vagyok, na nem sokáig csak egy vagy két hónapot pihenek, rövid az élet néha kell ilyen is. Anyámmal és bátyámmal élek de mindent én magam csinálok. Megcsinálom a dolgaim aztán netezek, filmezgetek, ilyenek. Nem mondanám hogy unatkozok bár most már 1,5 hónapja itthon vagyok, már érzem azt hogy menni kéne melózni. De jó néha kiszakadni a mókuskerékből.
2017. nov. 14. 17:25
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Hm, hát nehéz elképzelni, nekem mindig főznöm-mosnom kellett minimum 3 emberre magamat leszámítva, még akkor is, amikor nem dolgoztam. :D

Valóban, ha csak kettőtökre főzöl meg takarítasz, az kényelmesen is csak egy fél nap.

Próbálj süteményeket sütni, próbálj ki új recepteket, sósakat-édeseket, párod meg majd vihet belőlük a munkahelyére.

Keress valami hobbit, rajzolás, olvasás, akármi. Vagy kezdd el kidekorálni a lakást. Facebook tele van olyan csoportokkal, ahol (már bocsi) unatkozó háziasszonyok posztolgatják egymásnak egész nap, hogy éppen milyen kreatív ötlettel dobták fel az ablakkeretet meg a konyhapultot. Újrahasznosítás okosan - ez is egy csoport, az itteni ötletekhez még pénz se kell, hiszen a lényeg az újrahasznosítás. :)

Vagy el is járhatsz otthonról, kereshetsz egy jó edzőtermet, vagy könyvtárat, esetleg állatmenhelyet, ahol lehet önkénteskedni. Nem kötelező egész nap otthon lenned.

Vagy kereshetsz alkalmi munkát, de éppen állandót is, nem tudom, mi az oka, hogy nem dolgozol és nem is akarsz, de nem biztos, hogy hasznos, főleg ha pénzetek sincs. Hádába, hasonló üzletekbe majdnem mindig keresnek 4-6 órás eladókat.

2017. nov. 14. 17:47
 5/11 A kérdező kommentje:
El kellett jönnöm a munkahelyemről, és ahova tudnék menni, azok elég rossz munkák. Párom mondta, hogy ne szenvedjek olyanokkal meg ne váltogassak hetente munkahelyet, hanem várjak pár hónapot, hátha addigra találok szakmámhoz illő munkát (tehát folyamatosan keresek, de nem tudom, mikor találok)
2017. nov. 14. 17:58
 6/11 anonim ***** válasza:
74%

nagyon semmit. én ugyan dolgozok, de a hétvégéim szabadok és akkor eléggé unalmas. 2 óra alatt kitakarítok, délelőtt megfőzök, de ha valami gyors kaját készítek, akkor nem megy rá az egész délelőttöm. olyankor a délutánok unalmasak.

sorozatokat nézek, fórumozok, zenét hallgatok.

2017. nov. 14. 18:42
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez az adott háztartástól is függ. Nyilván teljesen más gyerek nélkül, egy panelban a háztartásbelinek, mint egy falusi kertes házban, négy gyerek mellett. Előbbi esetben rendszerint az otthon töltött idő 80%a kimerül az Izaura tv bámulásában, de a másodjára vázolt helyzetben garantáltan nem sok szabadidőd marad, csak a "kötelezőket" nem meló után, fáradtan és rohanva kell megcsinálnod, hanem kényelmesen elosztva az egész napra.

Egyébként nem látom sok előnyét a háztartásbeli létnek (nem, a 2 hónap munkanélküliség még messze nem jelenti azt, hogy valaki háztartásbeli...), és igazából ez akkoriban volt elterjedt, amikor még sem félkész és mirelit kaják nem voltak, se automata mosógép, se mosogatógép, de még mikrosütő sem, és azt etted, amit otthon megtermeltél.

Egyébként meg nem minden hobbihoz kellenek százezrek...

2017. nov. 14. 18:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Én önfejlesztésbe kezdtem a fenti házimunkák mellett. Valamint a férjemmel közös cégben csinálom a papírmunkát napi pár órában. Könyveket és cikkeket olvasok, videókat nézek a neten vagy fizetős online tanfolyamra fizettem elő. Ha érdekes gondolatra bukkanok kijegyzetelem. Ez alapján egy komplett pénzügyi stratégiát dolgoztam ki magunknak a következő 5 évre, amit persze aktualizálunk, ha kell. A kiadásainkat pontosan vezetem. Úgy érzem sokat változott az életszemléletem és pénzügyi tudásom is, pedig közgazdász vagyok. Szerencsére a férjem támogat és partner ebben. Ha valami új gondolatot hallok esténkét átbeszéljük. Ez jól kizökkent minket a rutinból.
2017. nov. 14. 20:53
 9/11 A kérdező kommentje:

Tudom hogy pár hónap nem számít annak, de mivel nekem 2 hét után is elég uncsi, nem tudtam elképzelni, hogy valaki hogy bírja évekig, vagy egész életében.

Köszi a válaszokat :)

2017. nov. 14. 21:07
 10/11 anonim ***** válasza:

Én 2 éve vagyok otthon. Eleinte nem találtam munkát (az első 1-1,5 évben), most már nem is próbálkozom, pedig diplomás vagyok. A párom szerencsére nagyon jól keres, ő is otthonról dolgozik viszonylag kötetlenül, így lefoglaljuk magunkat együtt. Van egy kis mellékállásom, ami heti 10-15 órát leköt és motivál, hogy azt fejlesszem. Egyelőre még csak heti pár tízezret hoz, de remélem ez több is lesz. A párom munkájába is néha besegítek, bár sokat nem értek hozzá, de gondolkodom azon, hogy azt kezdem el kitanulni, hogy közös vállalkozásunk lehessen.

A szabadidőmben a háztartási dolgokat végzem, a párom vállalkozási ügyeit intézem, külföldi leveleire válaszolgatok. Többnyire lefoglalom magam, ritkán unatkozom.

2017. nov. 15. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!