Hogyan tudom lerázni a kéregetőket úgy, hogy nem bántsam meg őket?
Engem már nem érdekel, hogy kit bántok meg. Amíg végigsétálok a városban, addig ha 10 kunyeráló nem jön oda, akkor egy sem. A harmadiknál már nem tudok kedves lenni és elhajtom az anyjába.
De ugyanez a helyzet a 30 körüli csajjal, aki búbánatos fejjel odatotyog a piros lámpánál a kocsimhoz, hogy neki 5 gyereke van. Tegnap megkérdeztem tőle, hogy ha kunyerálás közben valaki tud vigyázni a gyerekeire, akkor miért nem megy el dolgozni. Otthagyott.
És nem, nem szoktam adni. Nem azért mert smucig vagyok, hanem mert nem azért dolgozom, hogy mások piát meg cigit vegyenek a pénzemből.
Volt egy alak, aki ugyanabban a buszmegállóban kéregetett, árult újságot mindig, ahol én vártam a buszt.
Egyszer vettem tőle egy újságot, adtam neki 500 forintot érte.
Erre pár hétre rá megint odajött. Mondtam, hogy nincsen pénzem, nekem is ki kell valahogy húzni hónap végéig. Erre a tömött buszmegállóban elkezdett minősítgetni, hogy én ilyen meg olyan aljas nő vagyok. Elküldtem a fenébe. Azóta csak nagyon-nagyon kevés esetben adok pénzt, inkább utcán zenélőknek, stb.
Én elhiszem, hogy kilátástalanságban teljesen máshogy viselkedik az ember, de mi lett volna, ha nincsen senki a megállóban? Agyonver a kevés pénzemért? Kibukott a valódi énje.
Minimálbért kerestem akkoriban amúgy.
En simman azt szoktam mondani mindenkinrk hogy nem adok. A kifogasokra fel vannak keszulve, arra hogy valaki direkt modon megmondja a tutit arra nem. Nem sertodnek be, nem allank le vitatkozni, egyszeruen tudatukra adod h nem adsz es keszenvan. Pont a multkor a corvinba egy dzsipo mellett mentem es mondja h teso adja ma egy szazast, es mondom h nem. A erre azt mondta hat de telefonalnom kell, mondom neki hat az engem hol erdekel, utana mintha kiesett volna a ritmusbol, azt mondja, ja hogy nemet mondtal. Azzal mentunk tovabb.
A masik taktika amit alkalmazok, hogy akik szembejonnek az utcan, es me akarnak állítani azoknak elore jelzem a fejemmel hogy nem nem, es szavak nelkul tovabb haladok.
1. Bocsi, nincs nálam
2. Bocsi kártyám van
3. Bocsi csóró vagyok én is
4. Bocsi, nem (indoklás nélkül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!