Börtönben miért verik meg azt aki valami komolyabb dolgot követett el?
Leginkább a gyerekbántalmazókat szokták megverni. A legtöbben ott benn szintén családapák, és belegondolnak mi lenne, ha az ő gyereküket erőszakolná, majd ölné meg egy pedofil. Ilyenkor felgyűlik bennük a harag, és hát ki is adják.
Nem mindegy, hogy lopásért vagy benn, vagy mert drogot árultál, vagy hirtelen felindulásból megölted a főnököd, vagy mert megerőszakoltál egy magatehetetlen gyereket.
Én dolgoztam BV-ben.
1. A börtönben mindenki ártatlan :) Mindenkit csak a körülmények kényszerítettek rá, meg hát egyébként ott se volt. Ez alap. Mindig meglepődtem, hogy hát milyen kevés bűnöző van a börtönökben :)))
2. Senki nem szeret úgy gondolni magára, mint a társadalom legaljára. Úgyhogy keresnek valakit, aki még lentebb van, mint ők, és elmondhatják, hogy na ők ennél jobbak.
(Egyébként pedig relatíve nem sok ilyen történik a börtönökben, csak az a kevés mindig nagy médiafelhajtást kap. Nagyon sok nemi erőszakoló van ott, akit nem vertek még agyon. Ez egy tévhit, hogy a börtönökben mindennapos a verés meg a nemi erőszak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!