Jogsit, autót akarok szerezni, de bűntudatom van?
Naponta busszal ingázok a munkahelyemre, és vissza. Majdnem minden nap késik a busz a sok utas miatt, ezért pedig kések a munkahelyemről, és le vagyok szidva. Nem tudok mit csinálni, nincs korábbi busz. Ugyanúgy a busz miatt érek haza 18 órakor, pedig csak 16 óráig dolgozok. Másfél év után kezdem nagyon unni, ezért elhatároztam, hogy belevágok a jogsiszerzésbe.
De elkap a bűntudat, ha ezen agyalok. Azzal, hogy autót vezetnék, hozzájárulnék a környezet szennyezéshez. Tudom, hogy ha nem én, akkor más kezdene el vezetni, illetve folyton egyre többen ülnek autóba, de akkor is rossz érzés, főleg hogy igyekszem minél tudatosabban élni, a szennyezést minél inkább kerülni.
De cserébe ha nem szaporodok, kb "kiválthatom" az autóval?
Ólommentes benzin? Ha azt vásárolnál az autódba üzemanyagként?
(Úgy emlékszem, mintha régebben a televízió híradóban hallottam volna ilyesmiről, hogy létezik...)
Igen, a gyerekszülés a legmegterhelőbb igazából.
Egy autóval nincs gond, főleg, ha többen utaztok benne, és nem mindenki külön autót vezet.
:D
Globálisan te csak egy porszem vagy (meg egy troll). A hülye kérdés ellenére leírom a véleményemet... NE higyjetek Thunbergnek, a sötétzöldeknek, meg a "dinnyéseknek" (a dinnye a legjobb gyümölcs, mert kívül zöld, belül vörös.... ><).
Vegyél egy jó állapotú autót (tehát a határértéken belül marad a kibocsájtása), és vezess takarékosan. Ne menj padlógázzal piros lámpától pirosig.
Az, hogy kit cipelsz az autódban, az a te dolgod. Nem vagy se jobb, se rosszabb, ha egyedül használod az autót, ne hallgass az elvetemültekre.
Robogót szerintem ne vegyél...
De a véleményemet továbbra is fenntartom, globálisan te csak egy porszem vagy, nem miattad fog kipusztulni a Föld. Az autós közlekedés ígyis "csak" kb az össz globális szennyezés 15%-ért felelős... Csak ezt sokszor elfelejtik említeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!