Az adócsalás a szemetekben MORÁLISAN bűncselekmény?
Most olvastam hogy sok a felnyomás, bejelentgetés a navnál. Így elgondolkoztatott. Persze illegális a dolog. De most csak a morális oldalt kérdezem.
Én személy szerint morálisan nem tartom annak. Sose szorítja össze képletesen az öklömet mikor erről hallok, mint pl a gyilkosság tolvajlás, rablás stb. Sajnos nem azt látom hogy az állam értelmesen használná fel. Véleményem szerint jobb hogyha piacon marad az az összeg. Én attól nem leszek több vagy keveseb hogy az éppen hatalmon lévő politikus írja ki magának a pénzt, vagy a vállalkozó akinél a pénzt hagytam veszi meg a második sportautóját vagy megy el nyaralni.
Viszont csak tapasztalatlan futó gondolataim ezek. Kiváncsi vagyok minden véleményre.
17-es. Csak azért mert pénzügyőr vagy nem kell elítélned akiket elkapsz morálisan. Persze, biztos jobb érzés hogy morális bűnözőket kapcsol le az ember. De számomra teljesen semleges lenne. Úgy lennék vele hogy "ismerte a kockázatokat, jól is kijöhetett volna, nem volt szerencséje, ez csak üzlet".
Volt régen asszem a TLC-n egy műsor ahol repteren határőrök voltak. És miután lebuktatták a drogcsempészeket sokszor adtak nekik cigit, míg lezajlott az eljárás dumáltak velük kedvesen. Hiszen az a munkája hogy elkapja, nem az hogy elítélje, főleg morálisan. Azt majd a bíróság megteszi.
Kb így lennék én is ha pénzügyőr lennék.
Igen, de nem jelentenék fel senkit.
Bűncselekmény, de nem egysúlyú a gyilkossággal, betöréssel, testi sértéssel, nemi erőszakkal stb...
Nem érzem úgy, hogy egy adócsalót ki kéne végezni pl., annyira nem hat meg a bűne.
Aki egy 80 fölötti nénit/bácsit agyonver, azt nem sajnálnám, ha lelőnék mondjuk. Az más, az megrázó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!