Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az adócsalás a szemetekben...

Az adócsalás a szemetekben MORÁLISAN bűncselekmény?

Figyelt kérdés

Most olvastam hogy sok a felnyomás, bejelentgetés a navnál. Így elgondolkoztatott. Persze illegális a dolog. De most csak a morális oldalt kérdezem.

Én személy szerint morálisan nem tartom annak. Sose szorítja össze képletesen az öklömet mikor erről hallok, mint pl a gyilkosság tolvajlás, rablás stb. Sajnos nem azt látom hogy az állam értelmesen használná fel. Véleményem szerint jobb hogyha piacon marad az az összeg. Én attól nem leszek több vagy keveseb hogy az éppen hatalmon lévő politikus írja ki magának a pénzt, vagy a vállalkozó akinél a pénzt hagytam veszi meg a második sportautóját vagy megy el nyaralni.

Viszont csak tapasztalatlan futó gondolataim ezek. Kiváncsi vagyok minden véleményre.

2020. jan. 10. 11:23
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

17-es. Csak azért mert pénzügyőr vagy nem kell elítélned akiket elkapsz morálisan. Persze, biztos jobb érzés hogy morális bűnözőket kapcsol le az ember. De számomra teljesen semleges lenne. Úgy lennék vele hogy "ismerte a kockázatokat, jól is kijöhetett volna, nem volt szerencséje, ez csak üzlet".

Volt régen asszem a TLC-n egy műsor ahol repteren határőrök voltak. És miután lebuktatták a drogcsempészeket sokszor adtak nekik cigit, míg lezajlott az eljárás dumáltak velük kedvesen. Hiszen az a munkája hogy elkapja, nem az hogy elítélje, főleg morálisan. Azt majd a bíróság megteszi.

Kb így lennék én is ha pénzügyőr lennék.

2020. jan. 11. 20:54
 22/24 anonim ***** válasza:
60%
21, azért lettem pénzügyőr, mert laktam félévet egy városban, ahol kb mindenki csalásból, lopásból és az emberek átveréséből élt. Elegem lett az ilyen emberekből. Ismertem hót gazdag vállalkozókat, 2 MILLIÁRDOS házat újított fel és nem fizette ki a munkásait, csak 30 millió ft lett volna a burkoló fizetése, másik 30-40 millió az ács, és hasonló összeg a kőműves. Senkit nem fizetett ki. A kőművest még ő perelte be és ki is semmizte, most hajléktalan. Az egész családját utcára tetette, mert még a házát is elperelte tőle. És ez csak egy nagyobb eset. Ezen kívül rengeteg piti dolgot láttam még ott. ,,100% házi hús hamburger", és láttam, hogy valami alacsony minőségű bolti szirszart használ a tulaj, havi 2 millió forint bevétel, és a háza olyan mint a putri és sír a szája, hogy neki mennyire nem megy a vállalkozás, a saját fiára egy zoknit nem vett. Láttam abban a büfében a fagyi gépet is szétszedve, hát nem kívánok senkinek olyan szagot, amit én ott éreztem. Igen, ezt eszik az emberek. :) Voltam a büfé hátuljában, hát szerintem még patkány is volt. ÁNTSZ-es emberek persze rendszerint lefizetve, navos ismerős, stb. Építőipari vállalat...Minden évben nullás papírozás, nehogy adózni kelljen, behúzta a vállalkozó az alkalmazottait, és még az ügyfeleit is. Hatalmas cég, zrt. papíron 8 óra munka, de dolgoztattak minket 12 órában, 20 perc szünettel(12 órában nem 20 perc szünet jár egész napra), a fizetés folyamatosan el volt számolva, panaszkodni meg nem lehetett, mert akkor a következő hónapban még kevesebb volt a fizetés. Főbérlő. Kiadta a házát, és nem adózott, pénzemet benyelte, sehol nem foglalkoztak a dologgal. Aki adót csal nem csak adót csal el valószínűleg, hanem átveri a munkásait, ügyfeleit, vendégeit, mindenkit. Igen, rengeteg dolgot láttam, és megjártam pár munkahelyet is, szóval nem véletlenül lettem pénzügyőr.
2020. jan. 11. 21:29
 23/24 A kérdező kommentje:
Na így tisztább a kép. Köszönöm a kifejtést :)
2020. jan. 11. 23:14
 24/24 anonim ***** válasza:

Igen, de nem jelentenék fel senkit.

Bűncselekmény, de nem egysúlyú a gyilkossággal, betöréssel, testi sértéssel, nemi erőszakkal stb...

Nem érzem úgy, hogy egy adócsalót ki kéne végezni pl., annyira nem hat meg a bűne.

Aki egy 80 fölötti nénit/bácsit agyonver, azt nem sajnálnám, ha lelőnék mondjuk. Az más, az megrázó.

2020. febr. 5. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!