Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az adócsalás a szemetekben...

Az adócsalás a szemetekben MORÁLISAN bűncselekmény?

Figyelt kérdés

Most olvastam hogy sok a felnyomás, bejelentgetés a navnál. Így elgondolkoztatott. Persze illegális a dolog. De most csak a morális oldalt kérdezem.

Én személy szerint morálisan nem tartom annak. Sose szorítja össze képletesen az öklömet mikor erről hallok, mint pl a gyilkosság tolvajlás, rablás stb. Sajnos nem azt látom hogy az állam értelmesen használná fel. Véleményem szerint jobb hogyha piacon marad az az összeg. Én attól nem leszek több vagy keveseb hogy az éppen hatalmon lévő politikus írja ki magának a pénzt, vagy a vállalkozó akinél a pénzt hagytam veszi meg a második sportautóját vagy megy el nyaralni.

Viszont csak tapasztalatlan futó gondolataim ezek. Kiváncsi vagyok minden véleményre.

2020. jan. 10. 11:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
63%

"Ha csökkentenék annyira, hogy ne érje meg trükközni, többen befizetnék és ezáltal ugyan annyi, vagy még több is lenne az államkasszában."

Hát én erre nem vennék mérget. 😂 Azonkívül mi van azokkal, akiknek még a vállalkozóknál is kevesebb a jövedelmük, de nem tudnak trükközni az adóval, mert simán levonják tőlük. Nem igazságtalan ez egy kicsit velük szemben?

2020. jan. 10. 12:55
 12/24 anonim ***** válasza:
60%
Alapesetben egy normális országban (pl. Svájc, Dánia stb.) elítélem ha valaki ilyet csinál, de itthon az adók embertelenül magasak és SEMMI nem oda megy ahova kéne, sem a TB, sem a vállalati adók, sem semmi egyéb, mindenből amit a 10 millió magyar személy + sokezer vállalat befizet adó abból csak a kormányközeli körök emberei híznak, az ország meg rohad le, szóval volt idő amikor elítéltem az adócsalókat, de a jelenlegi rendszerben tökéletesen meg tudom őket érteni, hogy nem akarják hogy a keservesen összekeresett pénzük nagyobbik hányada Mészáros Lőrinc meg a többi bűnöző zsebében landoljon. Amíg a kormány csak a saját érdekeit nézi és nem hajlandó kommunikálni az emberekkel, és az ország jólétéért tenni, hanem csak teszi zsebre a pénzt, addig úgy vagyok vele meg lehet érteni ha valakinek ebből elege van. Én is borzasztóan unom már hogy minden évben emelik pl. a TB-t (most már 7710 Ft, a nagy büdös semmire, mikor jövedelmem sincs, mégis minden hónapban csengessem), de persze az EÜ semmit nem fejlődik, romokban az egész, ellenben a képviselői fizetéseket minden félévben emelik százezrekkel...
2020. jan. 10. 15:37
 13/24 anonim ***** válasza:
67%
#12: Teljesen jogos!!
2020. jan. 10. 18:04
 14/24 anonim ***** válasza:
36%

Tolvajtól lopni nem bűn.

Én még a bankrablókat sem tartom bűnözőnek.

Főleg itt, a legálisan uzsorázó bankoktól lopókat.

Csak lassan elérünk arra a szintre, hogy az erősebb kutya bszik, kb.

2020. jan. 10. 18:51
 15/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mindenkit felfele pontoztam.
2020. jan. 10. 19:12
 16/24 anonim ***** válasza:
64%
Gáz, mert vannak, akik mindent befizetnek, és nincsenek szinte sehol sem, míg a csalók nagyrésze él, mint Marci hevesen.
2020. jan. 10. 19:24
 17/24 anonim ***** válasza:
28%
Igen, mert pénzügyőr vagyok. ;)
2020. jan. 10. 21:38
 18/24 anonim ***** válasza:
25%
#14 Ebben az esetben nem a tolvajtól lopnak, hanem ugyan onnan mint a nagy tolvajok, csak kevesebbet. Még a bankrablók sem a bank pénzét viszik el, hanem az ügyfelekét. Mindenhogy bűncselekmény a lopás, bár az indítékot és a tételt lehet mérlegelni. Az adócsalók és a bankrablók nem robinhoodkodnak.
2020. jan. 10. 21:54
 19/24 anonim ***** válasza:
75%

Sokan milliós, milliárdos tételekkel károsítják meg az államot. Több politikusunk gyermeke, veje, rokona kap állami megrendeléseket (természetesen a legdrágábbakat). Én ezt tartom bűncselekménynek.

Magántanárként a befolyt összegből lelkiismeretfurdalás nélkül nem adózom (magyarán nem adót titkolok el/csalok). Mivel csak ajánlás alapján vállalok tanítványt így nem hiszem hogy a NAV lebuktatna.

2020. jan. 11. 02:43
 20/24 anonim ***** válasza:
7%
Igen annak tartom alap esetben. Viszont a jelenleg az államon élősködő féreg maffia bevételcsökkenését látom benne, ami valahogy szimpatikussá teszi.
2020. jan. 11. 07:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!