Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben? Van...

Mit tennétek a helyemben? Van egy nagy lehetőségem, de ára van.

Figyelt kérdés

Lényegében home office marketinges lehetek, de a magasabb kereseti kategóriát csak extrákért cserébe érhetném el. Ezek olyan dolgok, ami az erkölcsömet messze túlhaladja, de ha valóban bízhatok benne, kompromisszumképes munkakapcsolat lenne a férfi és köztem az ágyban is. Nem vagyok "éjjeli pillangó". Sose volt gyomrom ilyesmihez, viszont egy éve nagyon csúnyán elharapózott édesanyámmal a kapcsolatunk; úgy döntött, hogy utcára küld. Alkoholista apám mellett tengődve, gumimatracon aludva, néha még a gáz és a villany nélkülözésével, hogy a napi kalóriabevitelről ne is beszéljek, borzalmas félévet tudtam le. Azóta az összekuporgatott pénzemből élek, szobát bérelek nagyon jó áron, cserébe nulla privát szférával. Idővel garzon a cél, de először le kell tennem a josit, aminek most tartok a felénél, illetve össze kell szednem az au pair program fedezeti összegét. Ezzel 2 évre biztosítanám a lakhatásom és a program keretén belül kötelezően egy választott szakra járhatnék. Pszichológus szeretnék lenni, az a végcélom. Ugyanakkor, nem tudom mit tegyek jelenleg. Most az áhított munkaköröm lenne a home office marketinges pozíció, mivel átlag alkalmazotti státuszra képtelen vagyok, nagyon kevés ideig tűrnek meg, hamar új után kell néznem és bevallom, cseppet sem kellemes dolog, hogy hiába kívánok, nem tudok változtatni ezen, nem tudok beállni a sorba(nem tudom elfogadni a hosszútávú monotonitást, a főnök - beosztott degradáló szerepet és magát a sok felesleges óraszámot)

Ha akár csak két hónapig lennék az extrákkal járó bérbe, azzal megkereshetném azt az összeget, amivel külföldre mehetnék babysitter munkakörbe. Illetve kitárulnának a lehetőségek százával előttem. (Részletekbe szándékosan nem megyek bele)

A nagy kérdés az, hogy ti mit gondoltok, képesek lennétek extrákra a jobb élet és a több fizetés reményében?

20/L

2020. jan. 6. 17:23
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
65%

19-es ne ajánlgasd neki a rendőri szakmát hiszen írta hogy nem bírja az alkalmazotti státuszt, sem a kritikát és ez alapján amiket írt pénzért ha rászorulna valószínűleg lefizethető rendőr lenne. Korrupcióra nincs szükség még meggondolatlanságból se.

Ezeket ne hari kérdező de nem bántásból írtam én csak szeretnék rávilágítani hogy mind a pszihológus és mind a rendőr szakma felelősségteljes része a megvesztegethetetlenség és az igazság és az áldozatok melletti segítő és védő elköteleződés. Hogy tudsz ezek után majd pszihológusként a pácienseidnek segíteni miközbe most a megvesztegethetőségen gondolkozol egy nagy f*rok miatt?

Ez is egy fajtája a megvesztegetésnek amit írtál és ne mond hogy nincs más lehetőséged, mert van. Egy home office munkavállaló írta hogy hazugság hogy szét kéne tenni a lábad. Már írhattál volna neki privátba hogy melyik biztonságos munkaközvetítőt ajánlja.

Miért nem keresel pl. Alapítványokat.

Amelyik ember aki pszihológus akar lenni az nem mond ilyet hogy próbált már mindent de nem tud változtatni azon hogy nem bírja az alkalmazotti munkakört, hanem mint egy kis tudós kutatja a terápiás módokat. Miért nem nézel youtubereket hátha adnak valami ötletet.

Szerintem hagy magadnak időt mert hidd el hogy manapság már van bőven lehetőséged.

2020. jan. 9. 11:39
 32/46 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg igazán pszihológus akarsz lenni először tedd magad rendbe lelkileg utána jelentkezz a pszihológia szakra. Ugye tudod hogy ilyen szakmákba nagyon komoly pszihológiai vizsgálatnak teszteknek is megkell majd felelned mielőtt tanulhatsz vagy mielőtt felvesznek vagy magánpraxisba, ezek alapján amiket leírtál leendő pszihológusként már látnod kellett volna az ilyen munka pszigológiai veszélyeit előre, amiket leírtam hogy valószínűleg a pasi nem becsületes típus , saját lelki és fizikális egészséged stb. de a részedről most inkább magányos kétségbeesés mögé rejtett álhatározottságot érzékelek de te is tudod hogy már megválaszolta a tudatalattid a saját kérdésed, ha ránk nem hallgatsz legalább a tudatalattid vészjelzésére hallgass. Saját magad elrejtetted az egyértelmű válaszod csak rettegsz hogy mi lesz és ezért sértődő határozottság mögé rejted a valódi érzéseid ami valójában nem bunkóság akarna lenni a válaszolók felé, hanem miért nem ért meg senki érzes, de valójában te nem érted meg saját magad. Ne büntesd magad olyannal amit az egész lényed nem akar:

"Ezek olyan dologok amik az erkölcsömet messze meghaladja."

A tudatalattid üzenete. Ha elfogadsz egy jó tanácsot a tudatalatti jó pszihológus fogad meg saját magad tudattalan tanácsát, ha a miénket nem is, legalább saját magad valódi érzését amit ezzel az egy mondattal frappánsan megadtad a választ a kérdésedre, ami egy nagy NEM.

2020. jan. 9. 11:53
 33/46 A kérdező kommentje:

Továbbra sem értem, miért a "pszichológus szeretnék lenni egy nap" mondatomon rugóztok - mivel hazánkban kizárt dolog, hogy azzá váljak az oktatási rendszer miatt, ahelyett, hogy egy élhető, reális és fix keresetet/bejelentett bért nyújtó olyan munkát ajánlanátok, ami legális és nem megy vele el az életem, kreatív, nem robotikusságot, hanem agyat kíván, gondolatokat.

Leszögezem, nem akarok belemenni az ajánlatba. De mi mást tehetnék? Nem kívánom senkinek ezt, amin keresztül megyek. Ha nem tudtok hasznos tanácsot adni, legalább ne rúgjatok belém jó magyar szokáshoz híven!

Ha nem lennék annyira elkeseredett, nem itt kérdezném meg ezt. De se családom, se felnőtt társaság a környezetemben, így ez maradt.

2020. jan. 9. 23:25
 34/46 anonim ***** válasza:
100%

Az általad támasztott elvárások a munkával kapcsolatban olyan magasak, hogy a létező állások 95%-a ezeket képtelen mind teljesíteni. Még egy hiányterületen diplomázott ember is csak a legszerencsésebb esetben tud kifogni hasonlót.

Ha esetleg mégis élsz az ajánlattal, mindenképp érdemes lélekben lejátszanod azt a forgatókönyvet, hogy egy átverés az egész és szex után az álommeló helyett még meg is aláznak. Nem kívánom neked, de ha nem készülsz fel rá és úgy történik meg, az nagyon összetörhet lelkileg.

2020. jan. 9. 23:49
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

Te most komolyan nem érted meg, hogy az ország jelenlegi helyzetében irreálisak a munkával szembeni követelményeid?

Csak egy érttségid van, tehát eleve nem vesznek fel olyan helyre, ami agyat kíván. Az átlag bér (fidesz szerint) 250 ezer, tehát a valóságban 200.

Diplomás emberek örülnek, ha megkapják a 300-at, szóval a te érettségidre nem fognak ilyen bért adni.

Lett alternatíva adva. Elmész dolgozni, összespórolod a pénzed aztán kitanulsz egy normális szakmát.

Szólj nyugodtan, ha még mindig nem érted, elmagyarázzuk ezt az egyszerű ok-okozati összefüggést huszadjára is...

2020. jan. 10. 07:02
 36/46 anonim ***** válasza:
29%

Ti igazából csak irigyek vagytok mert :

1. Vagy nők vagytok és nem vagytok elég vonzóak

2. Vagy férfiak vagytok

A való világban semmi különbség nincs egy olyan nő között aki feleségül megy egy gazdag valakihez és egy olyan nő között aki állásért fekszik össze valakivel. Ugyanaz csak a látszat megtévesztő.

Persze adhatjuk itt az álszentet de a valóság ez.

Egy igazán intelligens és tehetős férfi sosem fogja azt gondolni hogy a nő csak a két szép szeméért megy hozzá...ahogy a szép nő sem gondolhatja komolyan hogy a férfi csak a meleg szívéért veszi feleségül.

Most hogy tisztáztuk ezt az EGYÉRTELMŰ világforgást

térjünk vissza a kérdezőre.

Én is egy szakmát tanultam ki és önálló nőként tartom el magam. Többet keresek mint sok férfi de nem is ez a lényeg.

Én nem azért választottam ezt az utat hogy erkölcsi fröccsöket adjak másoknak arról hogy márpedig mindenkinek ezt kell tennie.

A világ mindig is abból állt hogy vannak előnyök és hátrányok. Mindenki úgy játsza a lapjait ahogy okosnak találja.

Ha egy nő szép és csinos és egy férfi hajlandó belemenni a játékba akkor miért ne ?

Persze kérdező: itt az egyetlen hülye te vagy.

Márpedig azért mert feltetted ezt a kérdést.

Menj és tedd azt amit akarsz és ne csodálkozz azon hogy sok ember neked fog ugrani mert ez csak természetes.

Azt hiszed akik itt válaszolgatnak neked 20 éves ragyogó szépségek ?

Nem. Valószínűleg az egyik egy 45 éves anya aki várja hogy kelljen meg a tészta. A másik megy egy 36 éves férfi aki segédmunkás és épp a telefonját babrálja. A harmadik meg egy 15 éves tini aki a megmondós korszakában van.

Egy a lényeg: az élet nem igazságos.

Ha túl sokat foglalkozol az emberek véleményével akkor te még nem tudod mennyi irigység és frusztráció található mindegyikben.

Persze nehéz az anyagi lét manapság és mindenki üti le a másikat hogy ételt tegyen az asztalra de ettől te még ne érezd rosszul magad ha egy jó élethez tudsz jutni akár ilyen áron is. Azt hiszed más nem tenné meg ? DEHOGYNEM.

Szokd meg hogy az emberek jártatni fogják a pofájukat körülötted bármit is csinálnál. Te csak menj tovább.

2020. jan. 10. 15:21
 37/46 anonim ***** válasza:

36#

25 éves, párkapcsolatban élő férfi vagyok, elég jó fizetéssel.

Senki nem irígykedik a kérdezőre. Hidd el, hogy senkinek sem az az álma, hogy r_banckodnia kelljen, különben éhenhal.

Mellesleg ismerek egy pár nőt, aki azzal kereste a kenyerét, mindegyik testi-lelki roncs lett.

És ha megfigyelted, szinte senki sem úgy kezdte a mondandóját, hogy "fúj, te k_rva", hanem kérték, hogy gondolja ezt át, mert maradandó lelki sérüléseket okoz ez a munka.

Én is csak akkor akadtam ki, amikor huszadjára sem volt képes megérteni, hogy egy sz_ros érettségivel nem fog láblógatva milliókat keresni. Ja és ezek után mi vagyunk a gonoszak, mert a lehetetlen helyzetére nem adtunk más alternatívát.

Amúgy ha tudni akarod, tinikoromban alacsony, nagyon kisfiús srác voltam és ez valamiért bejött a homiknak. Mindig megtaláltak, ismerkedni akartak, meg pénzt is ajánlottak szexért. Volt, amelyik jópar tízezret adott volna, ha lesz_phat. Képzeld, nem fogadtam el egyik ajánlatot sem és nem lettem hímr_ngyó. Pedig mennyivel egyszerűbb lett volna azt az utat választani.

De tőlem a kérdező azt csinál amit akar, ha elmegy K-nak oké, ha dolgozni megy az is jó, ha úgy dönt, hogy otthon éhenhal, nekem az is teljesen megfelel.

Mindenki úgy b_ssza el a saját életét, ahogy ő szeretné.

2020. jan. 10. 17:41
 38/46 anonim ***** válasza:
44%

Kedves #37es van egy pár hiba az érvelésedben.

Először is férfiként férfiakkal kefélni pénzért teljesen más dolog mint nőként ugyanezt tenni.

Ugye nem hasonlítottad össze egy heteroszexuális férfi érdeklődését homoszexuális férfiak iránt egy heteroszexuális nő érdeklődésével heteroszexuális férfiak iránt ? Nem, én is úgy gondoltam.

Másodszor meg: hiába ismersz olyanokat akik tönkrementek abba, hogy a testükből élnek. Én is ismerek rengeteg olyat aki tönkrement, pedig nem a testéből él. Akkor meg miről beszélünk ?

Igazából ti próbáltok mindenféle mondvacsinált érvet bemagyarázni amiért ez nem egy jó lépés. Ilyen érv NINCS.

Az etika az egyetlen ami itt szóba jöhet - az etika meg nagyon relatív fogalom.

Bízom benne, hogy jó magyar szokáshoz híven mindenki akkor etikus, amikor épp megfelel neki. Kötve hiszem, hogy bárki is komolyan azt hinné, hogy létezik igazi etika. Ez olyasmi amivel az emberek szeretik álomba ringatni magukat, hogy ők aztán valamivel jobbak, mint a másik, mert "etikusan" él, ami valójában azt jelenti, hogy nem volt esélye rá, hogy valami mást is kipróbáljon.

Ugye etikátlannak sem könnyű lenni, szükség van némi szerencsére és olyan testi meg lelki adottságokra, ami nem mindenkinek van meg.

Egy átlagos személynek könnyű etikusnak maradnia - hiszen nem is nagyon tehet mást.

Részemről ennyi.

Nem vagyok az ördög ügyvédje, de allergiám van az álszentségre.

2020. jan. 10. 18:26
 39/46 anonim ***** válasza:
100%

"Ugye nem hasonlítottad össze egy heteroszexuális férfi érdeklődését homoszexuális férfiak iránt egy heteroszexuális nő érdeklődésével heteroszexuális férfiak iránt ? Nem, én is úgy gondoltam."

Szerintem az, hogy rádfekszik egy undorító, hájas vénember, meg lesz_p egy ápolt fiatal férfi kb egy kategória. Mindegyik taszító egy heteroszexuális embernek.

Meg ne csináljunk már úgy kérlek, mintha ez valami álommeló lenne. A fiatal nők 99%-a kereshetne pénzt a testével, de mégsem teszik, mert van bennük egy kevés gerinc.

De én is mondtam, ha a kérdező k_rva akar lenni, akkor legyen. Nekem aztán édesmindegy. Csak az zavar engem, hogy a semmi re akar többszázezres fizetést és minket szapul, hogy nem adunk neki alternatívát.

Fogadja el, hogy vagy elmegy ri_ancnak, vagy pedig dolgozik, mint egy normális ember.

2020. jan. 10. 19:59
 40/46 anonim ***** válasza:

honnan tudod hogy hájas ?

s mi az hogy "normális" .... na jó menj aludni és legyél büszke magadra hogy nem szopogatsz ápolt férfiakat :))))

hanem ülsz a netten és írogatsz ismeretleneknek hogy mit tegyenek az életükkel s ettől baromi helyesnek érzed magad

2020. jan. 10. 20:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!