Mit tennétek a helyemben? Van egy nagy lehetőségem, de ára van.
Lényegében home office marketinges lehetek, de a magasabb kereseti kategóriát csak extrákért cserébe érhetném el. Ezek olyan dolgok, ami az erkölcsömet messze túlhaladja, de ha valóban bízhatok benne, kompromisszumképes munkakapcsolat lenne a férfi és köztem az ágyban is. Nem vagyok "éjjeli pillangó". Sose volt gyomrom ilyesmihez, viszont egy éve nagyon csúnyán elharapózott édesanyámmal a kapcsolatunk; úgy döntött, hogy utcára küld. Alkoholista apám mellett tengődve, gumimatracon aludva, néha még a gáz és a villany nélkülözésével, hogy a napi kalóriabevitelről ne is beszéljek, borzalmas félévet tudtam le. Azóta az összekuporgatott pénzemből élek, szobát bérelek nagyon jó áron, cserébe nulla privát szférával. Idővel garzon a cél, de először le kell tennem a josit, aminek most tartok a felénél, illetve össze kell szednem az au pair program fedezeti összegét. Ezzel 2 évre biztosítanám a lakhatásom és a program keretén belül kötelezően egy választott szakra járhatnék. Pszichológus szeretnék lenni, az a végcélom. Ugyanakkor, nem tudom mit tegyek jelenleg. Most az áhított munkaköröm lenne a home office marketinges pozíció, mivel átlag alkalmazotti státuszra képtelen vagyok, nagyon kevés ideig tűrnek meg, hamar új után kell néznem és bevallom, cseppet sem kellemes dolog, hogy hiába kívánok, nem tudok változtatni ezen, nem tudok beállni a sorba(nem tudom elfogadni a hosszútávú monotonitást, a főnök - beosztott degradáló szerepet és magát a sok felesleges óraszámot)
Ha akár csak két hónapig lennék az extrákkal járó bérbe, azzal megkereshetném azt az összeget, amivel külföldre mehetnék babysitter munkakörbe. Illetve kitárulnának a lehetőségek százával előttem. (Részletekbe szándékosan nem megyek bele)
A nagy kérdés az, hogy ti mit gondoltok, képesek lennétek extrákra a jobb élet és a több fizetés reményében?
20/L
Szerintem, aki megértette és ésszel felette, amit itt elregéltem, amiatt érdemes volt kiírnom a kérdést.
Kedves utolsó, minden jót az undorító stílusodért, magyarán b*szódj meg! Remélem a való életben is ilyen arcátlan féreg vagy. Ezért rühellem az országot. Tele van képmutató, mellveregető, másokat bántó rothadt lelkekkel. Azt hiszem, ez az oldal sem az, ami még gyerekkoromba volt. Elérte a hazai szeretet.
“ Ennek ellenére a mai napig autodidakta módon tanulok.“
Hát, akkor talán helyezkedj el abban, amit tanulsz!
Egyébként meg hogyha mindenre van valami kifogásod, akkor legyél k•rva, ha az neked kényelmes! Nekünk aztán full mindegy!
Az is egy jó megoldás lenne, ha elmennél egy tech multi/közepes céghez valami adminisztratív beosztásba, még ha nem is fizet jól.
Ott meg pillanatok alatt kihalászhatnál egy normális, egész jól kinéző, de csajoknál nem menő 25-30 körüli jól kereső mérnököt.
Nem is csak a saját céged lenne a scope, mert ezek jellemzően olyan helyen vannak, ahol sok hasonló cég van pl. Infopark, Graphisoft Park, de ugyanígy irodaházas részeken is. Önkiszolgáló éttermek, kávézók az ismerkedés terepei.
Egy csomó mérnök reálszakos gimiben, majd csoró műszaki szakos egyetemistaként úgy szocializálódott, hogy kevés csaj volt körülötte, ezért töketlen. Az ilyenek el is veszik a csajt, jó apukák lesznek, meg határozott csaj mellett szépen kikupálódnak (öltözködésük, fellépésük látványosan javul).
/Aztán okos csaj arra is ügyel hogy középvezetői szintnél tovább ne noszogassa férjét a karrierben, mert aki felső vezető lesz, azt már a fiatal csajok pillanatok alatt levadásszák./
42F
26#
Adtunk más alternatívát.
El lehet menni normálisan melózni és félretenni pénzt, abból pedig kitanulni egy szakmát. Gondolod, ha lenne olyan lehetőség, hogy egy érettségivel(ami ma semmivel sem ér többet, mint a 8 általános), a beled kidolgozása nélkül jól meglehetne élni akkor nem mindenki azt csinálná?
Neked el lett b_szva az életed, innentől fogva két lehetőséged van. Vagy elmész valami képzettséget nem igénylő melóra, látástól vakulásig dolgozol, minden megkeresett forintot félreraksz, aztán évek munkája által összegyűjtött pénzedből kitanulsz valamit és abban helyezkedsz el. Vagy elmész k_rvának.
Ha tetszik ha nem, nincs más lehetőséged. Nyüglődhetsz ameddig akarsz, de ebben az országban ahol mérnökök meg orvosok álmodnak a 300 ezres fizetésért, neked nem fognak álom munkát adni a semmire.
Tarthatsz engem bunkónak, de akkorsem fogom azt mondani, hogy van más alternatívád, mert nincs. Meg azt sem fogom mondani, hogy jó muri lesz pár tízezer forintért eladni a testedet, mert ismerek egy pár embert, aki abból élt és hidd el, hogy nem fenékig tejfel az életük.
Szóval nyüglődhetsz, sipákolhatsz, a földhöz is verheted magad, akkorsem fog úgy működni az élet, ahogy te azt a kicsi buksidban elképzelted.
Én csak azt nem értem hogy hogy szeretnél pszihológus lenni ha nem bírod az alkalmazotti státuszt? Ne haragudj ezen kérdésemért de tényleg érdekel ugyanis ott közalkalmazotti státuszba leszel hacsak nem magánpraxisod lesz.
A másik miért nem keresel másik home office lehetőséget megbízható munkaközvetítő segítségével?
Mi van ha a szerződés oké de a pasi szociopata vagy a rosszabb pszihopata vagy nagyon durván szexfüggő. Ez alapján amiket írtál egyike igaz rá, mert gátlástalanul home office címen luxus k*vát keres.
Ha lelkileg sérülsz akkor majd hogy tudsz objektív lenni a szakmádban később, ha szerencséd van eljutsz odáig, de mi van akkor ha lelkileg és pszihésen kikészít a pasi vagy a rosszabb fizikálisan, mert már most vannak lelki problémáid mivel a szüleid a leírtak alapján nem támogattak illetve apukád de ő ugye sajna alkoholista.
Ne haragudj hogy ezt mondom de ha elfogadsz egy jó tanácsot de tényleg csak jó tanács és tisztelettel írom, hagy magadnak időt szakmai téren egy két évet próbálj tapasztalatokat gyűjteni emberek között lenni és megérteni miért is akarsz valójában pszihológus lenni.
Amugy meg terápiázhatnád magad addig egy árufeltöltő vagy takarító szakmával fél műszakba csak előbb járj több boltban és ahol hosszabb idő után érzékeled, hogy jó a csapat oda jelentkezz. Fokozatosan is hozzá lehet szoktatnod magad, de ne tedd szét a lábad senkinek csak azért hogy meglegyen az anyagi biztonságod mert később bánni fogod vagy ha olyan a pali nehezen tudsz elmenekülni előle és majd pszihológusként mit mondasz a pácienseidnek hogy bocs de most nem jó mert éppen menekülnöd kell a pasi elől. Persze van rendőrség meg távoltartási de egy pszihopata pl. leszarja ha olyan.
Ez tudom hülye példa és irreális is csak azért írtam így hogy aki ilyet kér az gátlástalan ego ember.
Nehogy rossz vége legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!