Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha van egy vendéglátós helye...

Ha van egy vendéglátós helye valakinek?

Figyelt kérdés

Az egyik közeli ismerősöm nyitott egy vendéglátós helyet (pub féleség)

És a pultosai fel haborodtak, mert amikor le standolnak akkor néha le standol utánuk. De hozzá teszem eddig soha nem vont le semmit senkitől stb.. Még a takarítást is jó formán ő csinálja. Már kezdem sajnálni.. De amikor mondta nem tudtam sokat hozzá szólni a témához, mert nem értek ehhez. Az normális ha standolasnal nincs ott, de utánna le ellenőrzi? És hogy ha hiány van nem von a fizetésekből? Vagy egyáltalán, hogy működik ez? Csak hétvégi munka vegzes van náluk.

Segítsetek kérlek.


2020. jan. 4. 16:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Tulajdonos azt csinál amit akar.


Kit érdekel, hogy az alkalmazott pultosnak, akinek 0 felelőssége és anyagi/büntetőjogi kockázata nincs a helyben mi tetszik és mi nem.

2020. jan. 4. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Dolgoztam évekig vendéglátóban.

A pultos, pont a 28. senki a rangsorban. (Egy cseredarab.)


De segítek, hogy értsed.


A főnök azért ellenőriz, mert ő is tudja, hogy háromféle pultos létezik:

1. Aki a vendégeket lopja meg.

2. Aki a főnökét lopja meg.

3. Aki mindkettőt meglopja. (...és ez a nagy többség.)


Ha nem volna valami takargatnivalójuk, akkor nem háborognának!!

Ennyi.

2020. jan. 4. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm 2 es az értelmes választ!!!
2020. jan. 4. 16:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Esetleg trükköket tudsz mondani ahogy még tudja lopni a főnökét?
2020. jan. 4. 16:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Vagy 100 féle trükköt ismerek.

(Meg a pultosok is.)


Pl. a leggyakoribb, hogy becsempésznek olcsón megvásárolt ugyanolyan italokat mint amiket bent is árusítanak.

A sajátot árusítja a pultban -sokszoros haszonnal- a benti italok helyett.

A főnök meg nem érti, hogy miért kevés a bevétel, pedig sok vendég volt.

Ha odafigyelnek, hogy érkezéskor ne legyen náluk bevitt ital, akkor később egy haver "vendégként" becsempészi.

De trükközhetnek azzal, hogy 5 cent helyett csak 3 centiliternyi alkohol van a koktélban.

De vizezhetik is.

stb...stb...


Ha kicsi a forgalom, akkor többnyire csak a főnöktől tudnak lopni.

Minél nagyobb és pörgősebb a forgalom, annál többet tudnak ellopni a vendégektől, akik nem azt és nem annyit kapnak, mint amit kifizetnek.


Mindenképpen érdemes bekamerázni a helyiséget, de a pulton belül is.

2020. jan. 5. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!